Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηράκλειο, με ένα όνειρο τρελό

Ηράκλειο, με ένα όνειρο τρελό

Το Ηράκλειο έχει κάνει την έκπληξη μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, όντας στην κορυφή του Νοτίου Ομίλου. Ο κόουτς των Κρητικών, Βασίλης Ράλλης, μίλησε στο Sport24.gr για την ουσία του πράγματος και τις αναμνήσεις του (ένδοξου) παρελθόντος.

Έχει περάσει περισσότερο από μία δεκαετία από το τελευταίο παιχνίδι του Ηρακλείου στην Basket League (τότε Α1). Κι η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη διαδρομή των δώδεκα ετών που μεσολαβούν, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ζήσει πάρα πολλά. Από τον υποβιβασμό στην Α2, μέχρι τη συνένωση με τον ΟΦΗ, κι από τους διαδοχικούς υποβιβασμούς, μέχρι την κορυφή της Β' Εθνικής και το όνειρο της επιστροφής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Εντάξει, μετά από πέντε αγωνιστικές καμία ομάδα δεν "βαφτίζεται" πρωταθλήτρια -ή κάτι αντίστοιχο. Το Ηράκλειο όμως, μπορεί να αισθάνεται αισιόδοξο εν όψει της συνέχειας αφού φέτος παρουσιάζεται πιο αξιόπιστο όσο ποτέ την τελευταία πενταετία, εντός παρκέ. Λέμε για την τελευταία πενταετία γιατί αναφερόμαστε στην εποχή που ο Βασίλης Ράλλης έχει αναλάβει τις τύχες της ανδρικής ομάδας του συλλόγου.

Αφού έκανε το "αγροτικό" του στις ομάδες Παίδων και Εφήβων, ο άλλοτε παίκτης του Ηρακλείου κλήθηκε να καθοδηγήσει την ομάδα. Κι αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα (αν και δεν παίζουν μόνο αυτά ρόλο), τότε κρίνεται επιτυχημένος. Φέτος μάλιστα δείχνει το... κάτι παραπάνω, όσον αφορά τις ικανότητές του, αφού το Ηράκλειο είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στον Νότιο Όμιλο, μετά από πέντε αγωνιστικές.

Αλήθεια, ο 38χρονος προπονητής περίμενε η ομάδα του να βρίσκεται σε αυτό το σημείο τόσο γρήγορα; " Το καλοκαίρι ψάχναμε έναν ψηλό, αλλά δεν βρίσκαμε κάτι στο οικονομικό πλαίσιο που είχαμε διαθέσιμο. Γι αυτό κάναμε αλλαγή πλάνων και πήραμε τον (Θέμη) Κουπίδη. Είχαμε την ατυχία με τον (Μύρωνα) Παπαδάκη, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο και υποχρεωθήκαμε σε μία ακόμη μεταγραφή προς το τέλος του καλοκαιριού, παίρνοντας τον (Αλέξανδρο) Αυγενικό", δήλωσε αρχικά μιλώντας στο Sport24.gr πριν αναφερθεί σε κάτι ακόμα: " Καταφέραμε να περάσουμε γρήγορα κάποια πράγματα στα παιδιά. Η ομάδα αποτελείται από εννιά παιδιά που είναι κάτω των 18. Οπότε μέσα από τις νίκες κερδίζουν αυτοπεποίθηση".

Ηράκλειο, με ένα όνειρο τρελό

Δεν έχουμε παίξει ακόμη με τις ομάδες που στοχεύουν στην άνοδο. Κερδίζοντας όμως παιχνίδια σαν αυτά που πήραμε ως τώρα, μπορούμε να "χτίσουμε" την ψυχολογία μας για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που θα έρθουν στην πορεία".

Σε αυτό φυσικά εντάσσεται το ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι που έχουν μπει από την έναρξη της προετοιμασίας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως " είναι νωρίς να βάλουμε στο μυαλό μας κάτι άλλο. Υπάρχουν εκπλήξεις σε κάθε πρωτάθλημα, όπως μπορεί να είμαστε εμείς μία φέτος. Είναι όμως κι ο Φιλαθλητικός. Όπως και να έχει, στο τέλος του α' γύρου θα δούμε τι έχουμε καταφέρει και τι πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε".

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως φέτος υπάρχει κι ο Πανιώνιος, που θέλει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Βασίλης Ράλλης: " Για να διαπιστώσουμε ακριβώς τις δυνατότητές του, θα πρέπει πρώτα να τον αντιμετωπίσουμε, να τεστάρουμε τους εαυτούς μας. Είναι αδιαμφισβήτητο όμως πως πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, αφού έχει πολύ κόσμο από πίσω του", είπε πριν διευκρινίσει πως " δε νομίζω πάντως πως υπάρχει κάποια ομάδα που είναι τόσο καλύτερη από τις υπόλοιπες, όπως συνέβη πέρσι με την Κύμη και τον Φάρο Κερατσινίου".

Ηράκλειο, με ένα όνειρο τρελό

ο πόθος είναι φανερός, όχι κρυφός. Είναι δύσκολο όμως γι αυτή την εποχή".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ