Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιατράς: "Μια νίκη σαν όλες τις άλλες"

Ο Προμηθέας Πατρών επιβλήθηκε των Μαχητών Δόξας Πεύκων στο μεγάλο παιχνίδι του βορείου ομίλου της Β' Εθνικής, όμως ο προπονητής των Πατρινών, Μάκης Γιατράς, μέσω του Sport24.gr υποβάθμισε τη νίκη της ομάδας του.

Το μεγάλο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής διεξήχθη στην Πάτρα. Για τον βόρειο όμιλο ο Προμηθέας Πατρών κατάφερε να επικρατήσει με 82-80 των Μαχητών Δόξας Πεύκων, "σπάζοντας" το αήττητο των πρωτοπόρων του ομίλου.

Σημαντικό μερίδιο επιτυχίας αναλογεί στον προπονητή του συνόλου, τον Μάκη Γιατρά. Ο 43χρονος προπονητής στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα της Πάτρας την οδηγεί ολοταχώς σε μία ακόμα άνοδο, μετά την περσινή, άκρως επιτυχημένη σεζόν όταν η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής, έχοντας αντιπάλους όπως ο Παπάγου και η Νίκη Αμαρουσίου.

"Ήταν ένα παιχνίδι άξιο της βαθμολογικής θέσης που είχαν οι ομάδες", ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των Πατρινών στο Sport24.gr, για να συμπληρώσει ότι "παίζαμε με τους Μαχητές, οι οποίοι ήταν αήττητοι μέχρι τώρα. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε μια ατυχία κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον τραυματισμό του Πέττα. Ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά δεν ήταν όπως πριν λόγω εξ αιτίας του πρησμένου ματιού που είχε. Πήγαμε να πάρουμε τη διαφορά .Ήμασταν κοντά, όμως στο τέλος κυνηγώντας τη διαφορά, παραλίγο να χάσουμε και το παιχνίδι".

Το γεγονός πως δεν καλύψατε τη διαφορά των επτά πόντων σας αφήνει πικρία;

"Εμείς είχαμε ως πρώτο στόχο τη νίκη. Μετά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής κατά ένα μεγάλο ποσοστό "κλειδώνει" η πρώτη δυάδα του ομίλου. Πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα. Κοιτάμε την πρώτη θέση, αλλά θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια, έχουμε και τα ταξίδια στη μέση. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

Οι Μαχητές ήρθαν στην Πάτρα αήττητοι, όμως καταφέρατε και πήρατε τη νίκη. Αυτό πόσο σημαντικό είναι όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι;

"Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα παιχνίδια. Οι Μαχητές ήταν πρώτοι και αυτό το σεβόμαστε. Όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα , υπάρχουν καλοί προπονητές και παίκτες. Δεν μας λέει κάτι, όμως η νίκη αυτή. Είτε κερδίζαμε τους Μαχητές, είτε την Κομοτηνή μία νίκη είναι".

Στο φετινό ρόστερ υπάρχουν παίκτες όπως ο Πέττας, ο Πέτροβιτς, ο Κατιάκος. Πόσο δύσκολο είναι να έχετε ικανοποιημένους όλους αυτούς τους παίκτες;

"(γελάει). Αυτό είναι δύσκολο εάν το σκέφτεσαι. Εάν δεν το σκέφτεσαι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας μαζί με το υπόλοιπο τιμ. Έχω την ευτυχία να έχω παιδιά που έχουν παίξει σε υψηλότερες κατηγορίες, αλλά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Σεβόμαστε κάθε παίκτη, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Η ομάδα πετυχαίνει τους στόχους, η ομάδα κερδίζει. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτούς τους παίκτες. Υπάρχει άψογη συνεργασία. Θέλαμε κάποιο χρόνο μέχρι να μπουν στο κλίμα του συνόλου οι νέοι παίκτες. Είχαμε κάποια σοβαρά προβλήματα. Νομίζω πως η μέχρι ώρας πορεία μας είναι πάρα πολύ καλή και επιδιώκουμε ανάλογη συνέχεια".

Η νίκη αυτή σας δίνει το δικαίωμα να κοιτάξετε και λίγο πιο πέρα. Στα play offs ανόδου για παράδειγμα...

"Όλα τα χρόνια συνήθως ανεβαίνουν 2 ομάδες από τον βορρά και 2 από το νότο. Εμείς, αφού μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε σε μεγάλο ποσοστό μια από τις δύο θέσεις είμαστε χαρούμενοι. Από εκεί και πέρα, τι θα γίνει στο τέλος θα δείξει. Υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια. Πρέπει να γίνουν τρελά πράγματα για να χάσουμε την θέση μας. Θέλει προσοχή, θέλει δουλειά, θέλει σοβαρότητα και να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά".

Στο κλειστό της ΕΑΠ υπήρξε πολύς κόσμος. Είναι κίνητρο για εσάς να έρχεται ο κόσμος της Πάτρας στο γήπεδο, αλλά και να τον κρατάτε μαζί σας;'

"Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Ο κόσμος από πέρυσι έρχεται στο γήπεδο της ΕΑΠ. Κόντρα στους Μαχητές το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Νομίζω πως η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή! Οι αντίπαλοι δεν νομίζω πως κατάλαβαν ότι έπαιζαν εκτός έδρας, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τους χειροκροτούσαν. Για εμάς είναι κίνητρο να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Σημαίνει ότι κάτι έχει κάνει ο Προμηθέας και στο παρκέ, αλλά και εκτός παρκέ. Η διοίκηση έχει κάνει μεγάλο αγώνα και το κλίμα που έχει φτιαχτεί δεν είναι τυχαίο".

Από εδώ και πέρα τι μπορούμε να περιμένουμε;

"Στη συνέχεια θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός, οι παίκτες θα εμφανίζονται όλο και καλύτεροι. Όπως είπα και νωρίτερα, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο!"

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ