Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ενισχύθηκε με Δερμιτζάκη ο Πανερυθραϊκός

Ενισχύθηκε με Δερμιτζάκη ο Πανερυθραϊκός

Ο Μάριος Δερμιτζάκης αποτελεί τη νέα μεταγραφική κίνηση του Πανερυθραϊκού ενόψει της νέας σεζόν, η οποία θα βρει το σύλλογο της Νέας Ερυθραίας στη Β' Εθνική.

Άλλη μία σημαντική προσθήκη έκανε ο Πανερυθραϊκός για τη νέα χρονιά που αρχίζει το επόμενο σαββατοκύριακο με τους αγώνες Κυπέλλου. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας δυνάμωσε ακόμα περισσότερο το ρόστερ της, αποκτώντας τον Μάριο Δερμιτζάκη, τον 25χρονο φόργουορντ που έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στους Τιτάνες Παλαμά, βοηθώντας μάλιστα τη θεσσαλική ομάδα να ανέβει στη Β' Εθνική.

" Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα μου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω πλέον σε ένα απ' τα πιο οργανωμένα Σωματεία του χώρου και απ' τα λίγα που ξεχωρίζουν πραγματικά. Θα έχω την τύχη να συνεργαστώ με παίκτες που γνωρίζω καλά και εκτιμώ πολύ, έστω κι αν δεν είχα την ευκαιρία στο παρελθόν να είμαστε συμπαίκτες, πλην του Χρήστου (σ.σ. Σκάνδαλου), με τον οποίο αγωνιστήκαμε μαζί στον Ιωνικό Νικαίας. Φυσικά, η πρόκληση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Χουχουλή ήταν τεράστια και αποτέλεσε έναν απ' τους βασικούς λόγους που δεν σκέφτηκα πολύ για την απόφασή μου" δήλωσε ο Δερμιτζάκης.

" Έχω ζήσει τον Πανερυθραϊκό ως αντίπαλος και μπορώ με σιγουριά να πω ότι κανείς δεν θέλει να τον έχει απέναντί του, μιας και είναι απ' τις πιο δυσκολοκατάβλητες ομάδες εδώ και χρόνια, έχοντας διατηρήσει την ταυτότητά της. Πλέον, όμως, θα έχω την τιμή να αγωνίζομαι με τη φανέλα του και ευχαριστώ πολύ τον κόουτς Χουχουλή για την ευκαιρία που μου πρόσφερε να ενταχθώ σε έναν τόσο υγιή Οργανισμό, όπως ο Πανερυθραϊκός, και που θα συνεργάζομαι μαζί του. Υγεία να έχουμε, πάνω απ' όλα, και με σκληρή δουλειά πιστεύω ότι... όλα θα γίνουν όπως πρέπει και θα πετύχουμε τους στόχους μας!".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"O Πανερυθραϊκός ΑΣ-τμήμα Μπάσκετ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς με τις μικρές Εθνικές, Μάριου Δερμιτζάκη, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο 25χρονος νεοαποκτηθείς φόργουορντ της ομάδας μας, ο οποίος αποτέλεσε βασικό στέλεχος τόσο της Εθνικής Εφήβων, όσο και της Εθνικής Νέων Ανδρών, λαμβάνοντας μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2010 στη Λιθουανία, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2012 στη Σλοβενία, αλλά και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009 στη Ρουμανία, την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στους Τιτάνες Παλαμά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδό τους στην Β' Εθνική.

Πριν φορέσει τη φανέλα των Τιτάνων, είχε προλάβει να πανηγυρίσει ακόμη δύο ανόδους στην καριέρα του, αρχικά με τον Αίολο Τρικάλων (Πρωταθλητής Β' Εθνικής 2011-2012 και άνοδος στην Α2) και αργότερα με τον ΓΣΛ (άνοδος στην Α2 από τον Βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής, τη σεζόν 2015-2016), ενώ έχει κατακτήσει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2007, με Εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων".

Ο Δερμιτζάκης έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας, για να πάρει στη συνέχεια υποτροφία για τα Εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων". Η πρώτη του χρονιά σε επίπεδο ανδρικού ήταν το 2010, όταν και αποκτήθηκε από την Ένωση Ιλίου, για να ακολουθήσουν ο Αίολος Τρικάλων (Β' Εθνική, πρωτάθλημα & άνοδος 2011-2012), το Παγκράτι για δύο σεζόν (Α2, 2012-2014), ο Ιωνικός Νικαίας (Β' Εθνική, 2014-2015), ο ΓΣΛ (Β' Εθνική, άνοδος 2015-2016) και οι Τιτάνες Παλαμά (Γ' Εθνική, άνοδος 2016-2017).

Μάριε, καλωσόρισες στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και σου ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την "ερυθρόλευκη" φανέλα".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ