Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εμμανουηλίδης, ο κορυφαίος σκόρερ της Β' Εθνικής

Εμμανουηλίδης, ο κορυφαίος σκόρερ της Β' Εθνικής

Το απόγευμα της Κυριακής (9/11), ο Βασίλης Εμμανουηλίδης "έγραψε ιστορία" αφού "σκαρφάλωσε" στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της Β' Εθνικής. Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr

Ο Βασίλης Εμμανουηλίδης είναι σκόρερ από τους λίγους. Το απέδειξε (ξανά) στο παιχνίδι του Παπάγου με την Αγία Παρασκευή, για την 5η αγωνιστική της Β' Εθνικής. Οι 18 πόντοι που πέτυχε στο Κοντόπευκο βοήθησαν την ομάδα του να κερδίσει (98-85), αλλά πέραν αυτού του χάρισαν μία ξεχωριστή πρωτιά. Αυτή του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στη Β' Εθνική.

Έχοντας στην πλάτη του ήδη έντεκα σεζόν στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία (έχει αγωνιστεί άλλες έξι σε Α2 και Γ' Εθνική), ο βραχύσωμος γκαρντ δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της Β' Εθνικής.

Τι γράφει το βιογραφικό του; Πήγασος Κορυδαλλού (από Γ' μέχρι Α' ΕΣΚΑΝΑ), Πανελευσινιακός (Β' και Γ' Εθνική), Ηλυσιακός (Α2), Ολυμπιάδα Πατρών (Β' Εθνική - άνοδος σε Α2), Παγκράτι (Β' Εθνική), Δούκας (Α2), Ίκαρος Καλλιθέας (Β' Εθνική - άνοδος στην Α2), Παλαιό Φάληρο (Γ' Εθνική), Πέραμα (Β' Εθνική - άνοδος σε Α2), Νήαρ Ηστ (Β' Εθνική), Χολαργός (Β' Εθνική), Αετός (Β' Εθνική - άνοδος σε Α2) και, εσχάτως, Παπάγου (Β' Εθνική).

Με 4.791 πόντους στο ενεργητικό του, ο Βασίλης Εμμανουηλίδης είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ της Β' Εθνικής. Και συνεχίζει...

" Ήξερα τι επρόκειτο να γίνει. Όλα έγιναν εν γνώσει μου", είπε αρχικά (γελώντας) ο πολύπειρος γκαρντ για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι Αγία Παρασκευή - Παπάγου, για να εξηγήσει πως "πριν δύο χρόνια, όταν ακόμη έπαιζα στον Χολαργό, με είχαν βραβεύσει για το γεγονός πως είχα φτάσει στη δεύτερη θέση. Το καλοκαίρι είδα πόσο... μακριά ήμουν από τον πρώτο (Χρήστο Ζαρογιάννη) και κατάλαβα πως φέτος μπορούσα να τον περάσω".

Με τη φετινή να είναι η δωδέκατη σεζόν που βρίσκεται σε ομάδα της Β' Εθνικής, το πιο φυσιολογικό ερώτημα που προκύπτει είναι τι είναι αυτό που τον κρατάει τόσα χρόνια στην κατηγορία. Η απάντησή του απλή: " Είναι η κατηγορία μου, θα έλεγα. Μου αρέσει πάρα πολύ ο ανταγωνισμός και το υψηλό κίνητρο που υπάρχει σε κάθε ομάδα. Κάθε χρονιά πέφτουν κατηγορία αρκετές ομάδες και προβιβάζονται ελάχιστες. Όλο αυτό βοηθάει στον ανταγωνισμό".

Και εξηγεί: " Τα χρόνια που αγωνίστηκα σε ομάδες της Α2 κατηγορίας, αυτό που είδα και δεν μου άρεσε καθόλου ήταν η έλλειψη κινήτρου σε πολλές περιπτώσεις. Αν κάποια ομάδα εξασφάλιζε γρήγορα τη σωτηρία, τότε σε κάποια παιχνίδια δεν ήταν πολύ ανταγωνιστική ή δεν είχε τόσο μεγάλο κίνητρο για να κερδίσει. Ή, σε άλλες περιπτώσεις, υπήρχαν ομάδες που δεν ήθελαν να ανέβουν στην Α1 λόγω των οικονομικών απαιτήσεων που θα υπήρχαν. Ε, όλο αυτό δεν μου άρεσε καθόλου".

Πέραν αυτού όμως, υπήρχε ένας ακόμη λόγος που τον κράτησε στη Β' Εθνική. Ποιος ήταν αυτός; " Έβρισκα καλύτερες οικονομικές προτάσεις και -από ένα σημείο και μετά- ήταν μονόδρομος για μένα λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων (σ.σ.: είναι ελεύθερος επαγγελματίας)".

Εμμανουηλίδης, ο κορυφαίος σκόρερ της Β' Εθνικής
INTIME SPORTS

τη λατρεία για το μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ όλα όσα συνοδεύουν το κάθε πρωτάθλημα. Ο ανταγωνισμός, η πίεση για να κερδίσεις, η ομαδικότητα, οι θυσίες που γίνονται. Όλα. Ευτυχώς τόσα χρόνια είχα πάντα στο πλευρό μου την οικογένειά μου και τη σύζυγό μου".

Πέραν της δικής του ιστορίας όμως, ο γκαρντ του Παπάγου θέλει να δώσει συνέχεια με τον διάδοχο. Τον Εμμανουηλίδη Τζούνιορ. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αγωνίζεται στην Ακαδημία των "Στρατηγών" από φέτος, ξεκινώντας τη δική του μπασκετική περιπέτεια από την ηλικία των έξι ετών.

" Ο μικρός αγαπάει το μπάσκετ. Έτσι δείχνει τουλάχιστον. Του αρέσει που πηγαίνει στην προπόνηση και τις Κυριακές έρχεται να δει τους αγώνες μας. Δεν θα τον πιέσω πάντως να γίνει μπασκετμπολίστας. Δεν με απασχολεί αυτό. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο απ όλα είναι να αγαπήσει τον αθλητισμό, κι ας επιλέξει από μόνος του όποιο σπορ θέλει", αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ, για να κλείσει, αποκαλύπτει το... μάθημα που έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια: " Στο γήπεδο δεν μπαίνουν ποτέ τα χρήματα και η ηλικία. Αυτό που μετράει είναι το τι κάνεις εσύ".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ