Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εκεί στηρίζεται ο Αμύντας...

Εκεί στηρίζεται ο Αμύντας...
NEWSPORTS

Ο προπονητής του Αμύντα, Αλέξανδρος Ζαβός, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, που βρίσκει τους "πορτοκαλί" στις πρώτες θέσεις του Νοτίου Ομίλου, στη Β' Εθνική.

Ο Αμύντας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος στον Νότιο Όμιλο, κάτι το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στη δουλειά του Αλέξανδρου Ζαβού. Ο 42χρονος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία των "πορτοκαλί" μέχρι στιγμής, σχολίασε το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό τους, ενώ αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στο πλάνο που στον αθηναϊκό σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την σημαντική νίκη επί του Περιστερίου: " Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη. Ξέραμε ότι μας περιμένει ένα σκληρό ματς γιατί το Περιστέρι διαθέτει πολύ καλή ομάδα κι ειδικά αυτή την περίοδο είναι αρκετά φορμαρισμένο. Οι άνθρωποι εκεί έχουν κάνει καλή δουλειά κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα τους. Από τη δική μας πλευρά, μπήκαμε στο παιχνίδι χωρίς άγχος, παίξαμε ένα ποιοτικό και δυνατό μπάσκετ φτάνοντας σε μία καθαρή νίκη αν και δεν μπορέσαμε να καλύψουμε τη διαφορά των 10 πόντων του πρώτου γύρου".

Για το ιστορικό σωματείο του Αμύντα και το κλίμα που υπάρχει: " Στον Αμύντα ήμασταν και είμαστε μία παρέα όλοι. Διοίκηση, παίκτες και προπονητές είμαστε παρέα κι αυτή ήταν και παραμένει η φιλοσοφία της ομάδας. Σε κάθε αγωνιστική όλα τα τμήματα κι όχι μόνο το αντρικό προσπαθούν να δίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Σε αυτή τη παρέα του Αμύντα προστέθηκαν φέτος κάποια νέα μέλη. Ο Αλέκος Παρασκευόπουλος (προπονητής μαζί με τον Μουμούρη στελεχώνουν το προπονητικό τιμ) κι οι Μπάρμπας, Διαμαντόπουλος, Αγγελόπουλος, Πίνης και Καμπούρης ήρθαν φέτος στην ομάδα. Με την έλευση τους έδωσαν μία έξτρα ζωντάνια στην παρέα και έδωσαν το στίγμα τους. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι κάθε μέρα περνάμε πάρα πολύ καλά κι αυτό βγαίνει στο παρκέ στις προπονήσεις αλλά και την Κυριακή. Η λειτουργία της ομάδας στηρίζεται στην αγάπη, τον σεβασμό και το όσο γίνεται καλό μπάσκετ παρά τις όποιες απώλειες υπάρχουν λόγω τραυματισμών".

Για τους στόχους που υπάρχουν: " Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε πηγαίνοντας στο γήπεδο. Θέλουμε να το κρατήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Όταν πηγαίνεις στο γήπεδο και δεν θέλεις να φύγεις τότε έχεις πετύχει το στόχο σου. Μακάρι να το καταφέρουμε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα".

Για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής: " Υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν δυνατά όπλα κι έχουν ξεχωρίσει. Ο δεύτερος γύρος θα είναι λίγο διαφορετικός από τον πρώτο, όμως όσο το πρωτάθλημα θα πηγαίνει προς το τέλος τότε θα φανεί αν αυτές οι δύο είναι πιο δυνατές από τις υπόλοιπες. Αναμφίβολα, πάντως, Κύμη και Φάρος είναι τα φαβορί για την άνοδο κι αν μπει κάποια ανάμεσα τους τότε θα είναι έκπληξη. Από εκεί και πέρα υπάρχει μία κατηγορία ομάδων, στην οποία ανήκουμε κι εμείς, όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει τον καθένα και στο τέλος υπάρχουν οι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για να σωθούν.

Το σημαντικό για εμένα είναι ότι βλέπω νέα παιδιά. Είναι άκρως ενθαρρυντικό ότι βγαίνουν παιδιά που μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον κι αυτό με κάνει να ελπίζω ότι στο μέλλον αυτή η κατηγορία κι η Α2 θα μπορεί να απαρτίζεται από τέτοια παιδιά. Φυσικά πολλά προσφέρουν κι οι μεγαλύτεροι που αγωνίζονται στην κατηγορία, καθώς δίνουν εμπειρίες και αποτελούν παραδείγματα επαγγελματισμού".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ