Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δορκοφίκης vs Δορκοφίκης, volume 1

Δορκοφίκης vs Δορκοφίκης, volume 1

Ο Σάββας Δορκοφίκης υποδέχτηκε τον Περικλή Δορκοφίκη, για τη 10η αγωνιστική της Β' Εθνικής, με τον δεύτερο να αναδεικνύεται νικητής του αγώνα, αλλά τον πρώτο να κερδίζει τις εντυπώσεις στη μεταξύ τους μονομαχία. Το παραδέχτηκε ο Περικλής στο Sport24.gr!

Έπρεπε να φτάσει στο παρά πέντε της αποχώρησης από τη δράση για να αντιμετωπίσει τον αδερφό του. Ο Περικλής Δορκοφίκης έχει ζήσει πολλά μεγάλα παιχνίδια, έχει παίξει σε αρκετούς "τελικούς", αλλά την αναμέτρηση με τον Ίκαρο Ν. Σμύρνης θα τη θυμάται πολύ έντονα. Κι ας αφορά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως για πρώτη φορά στην καριέρα του έπαιξε κόντρα στον αδερφό του, Σάββα. Νικητής βγήκε εκείνος (σ.σ.: ο Παπάγου επικράτησε εκτός έδρας με 78-73 ), αλλά στην προσωπική μονομαχία αυτός που ξεχώρισε ήταν ο φόργουορντ/σέντερ του Ικάρου Ν. Σμύρνης. Το παραδέχεται κι ο ίδιος αφού " στις καθαρά προσωπικές μονομαχίες, εντυπωσιάστηκα από το πόσο καλά με έπαιξε ο Σάββας. Με είχε "διαβάσει" εξαιρετικά και δεν μπόρεσα να του βάλω καλάθι". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να " σκυλιάσω μέχρι να σκοράρω. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα (γελάει)", πρόσθεσε για να επισημάνει πως " ομολογουμένως τα πήγε εξαιρετικά πάνω μου".

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς πως γίνεται οι δυο τους να μην υπήρξαν ποτέ αντίπαλοι στις δύο και πλέον δεκαετίες που βρίσκονται στα παρκέ. Για την ακρίβεια, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (6/12) η μοναδική φορά που είχε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον ήταν σε οικογενειακά διπλά του ΑΝΟΓ, της ομάδας που υπηρέτησαν πρώτα στην καριέρα τους. Με τον Περικλή να αποτελεί τον ηγέτη των Εφήβων και τον Σάββα τον αντίστοιχο των Παίδων της ομάδας των Νοτίων Προαστίων, το όνομά τους συνδέθηκε γρήγορα με τον ΑΝΟΓ.

Δορκοφίκης vs Δορκοφίκης, volume 1

Σταδιακά χάθηκαν στο μπασκετικό στερέωμα, αφού τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τη Ναύπακτο όμως, τα ξαναείπαν. " Δεν το είχα σαν εικόνα στο μυαλό μου, δεν το είχα σκεφτεί", είπε αρχικά ο Περικλής Δορκοφίκης μιλώντας στο Sport24.gr για το σκηνικό της... αντιπαλότητας στο παρκέ, πριν προσθέσει πως " όσο περνούσαν τα χρόνια ειδικά ότι θα είμαστε αντίπαλοι. Κάποια στιγμή συζητάγαμε ότι θα πάμε να παίξουμε παρέα σε μια ομάδα της Γλυφάδας".

Ποιο το συναίσθημα που επικρατούσε την ώρα που βρισκόταν στο παρκέ με τον αδερφό του; " Περίεργο, αλλά και ωραίο. Έχουμε κι οι δύο πολλά παιχνίδια στην καριέρα μας. Το απολαύσαμε", ανέφερε πριν τον ρωτήσουμε για το αν υπήρχε μπει στοίχημα αναφορικά με τον νικητή της αναμέτρησης: " Είχαμε μπει στις προσωπικές μονομαχίες, στο τι θα γίνει. Μάρκαρε ο ένας τον άλλον. Όλα αυτά τα χρόνια παίζαμε σε διαφορετική θέση, οπότε τώρα που βρήκαμε την ευκαιρία, βάλαμε τα προσωπικά μας στοιχήματα".

Πριν κλείσουμε τον ρωτήσαμε κάτι ακόμα: αν ο Παπάγου είναι η πιο ρομαντική ομάδα της Β' Εθνικής, από την άποψη πως στους "στρατηγούς" αγωνίζονται παίκτες με μακρά πορεία στα ελληνικά παρκέ. Πέραν του ιδίου, υπάρχουν ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο Μάικ Υφαντής, ο Θοδωρής Σιούτης, ο Άκης Αρσένης και ο Χρήστος Βιδάλης. " Είμαστε πολύ ιδιαίτερη ομάδα. Είμαστε παιδιά που έχουμε πολλά χρόνια στις πλάτες μας, σιγά σιγά φτάνουμε προς το τέλος της καριέρας μας. Έχουμε κάνει κάτι ιδιαίτερο. Είναι μια ρομαντική ομάδα ο Παπάγου, θυμίζει τα παλιά. Βλέπω, κι αυτό είναι που με κρατάει, ότι υπάρχει πολύ ανταγωνισμός, υψηλό κίνητρο για να κάνουμε κάτι καλό και όμορφο για την ομάδα", κατέληξε.

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ