Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

"Αντίπαλοι μόνο για 40 λεπτά"

Το Περιστέρι υποδέχεται τον Πανερυθραϊκό με τους Σάκη και Νίκο Γεωργοπαπαδάκο να τίθενται αντιμέτωποι, ωστόσο, όπως ξεκαθάρισαν μέσω του Sport24.gr θα μείνουν αντίπαλοι μόνο για τα 40 αγωνιστικά λεπτά της αναμέτρησης.

Η 13η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με αυτή ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Πανερυθραϊκό να ξεχωρίζει. Η βαθμολογική θέση των ομάδων, άλλωστε, (ισόβαθμες με 20 πόντους οι ομάδες) δίνει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στο παιχνίδι. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το στοιχείο που κάνει το ζευγάρι να ξεχωρίζει.

Στις δύο ομάδες παίζουν δύο παίκτες που γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλο. Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος αγωνίζεται στο Περιστέρι και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον αδερφό του, Νίκο Γεωργοπαπαδάκο, που από το καλοκαίρι ανήκει στην ομάδα της Ερυθραίας. Όπως καταλαβαίνετε, η αναμέτρηση αποκτά -αυτομάτως- ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο παίκτες. Έχουν αναμετρηθεί συνολικά δύο φορές, με τον άσο του Πανερυθραϊκού να έχει το απόλυτο των νικών. Ήταν η σεζόν 2011-12, όταν ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος αγωνιζόταν στον Πορφύρα, ενώ ο Νίκος ήταν κάτοικος Ηρακλείο και αγωνιζόταν στον Εργοτέλη. Ποιος ήταν νικητής; Ο μεγαλύτερος σε ηλικία! Ο γκαρντ του Πανερυθραϊκού είναι κατά οκτώ ολόκληρα λεπτά μεγαλύτερος και μετράει το απόλυτο των νικών απέναντι στον αδερφό του, σε δύο παιχνίδια (2-0).

Related content

Φωτογραφία από την πρώτη κόντρα των δύο αδερφών

Τι θυμούνται από εκείνα το πρώτο παιχνίδι στο οποίο έπαιξαν αντίπαλοι; "Με περίμενε στην Κρήτη. Ήταν μια έκπληξη, ενώ είχαν τυπωθεί και μπλουζάκια που έγραφαν "ΝΙΚΟΣ VS ΣΑΚΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ". Τα ίδια μπλουζάκια είχαν φορέσει και οι γονείς μας που ήταν στο γήπεδο. Ήταν μια πολύ ωραία στιγμή. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όταν παίζεις με τον αδερφός σου, πόσο μάλλον όταν αυτή η έκπληξη", εξηγεί αρχικά ο γκαρντ του Περιστερίου στο Sport24.gr, για να προσθέσει χαριτολογώντας "δεν ξέρω εάν θα έχουμε λουλούδια την Κυιρακή, αλλά ένα γλυκό θα το φάει μιας και είναι η γιορτή μου!".

Από την πλευρά του, ο άσος του Πανερυθραϊκού πρόσθεσε "ήταν πολύ ωραία στιγμή. Δεν έβλεπα συνέχεια τον αδερφό μου, γιατί έλειπα δύο χρόνια στην Κρήτη. Την περίμενα πως και πως και χαίρομαι ιδιαιτέρως που θα ξαναπαίξω με τον αδερφό μου. Κάποιος θα στεναχωρηθεί και είναι κρίμα!".

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που περνούν από το μυαλό σας;

Σ.Γ. "Αγαπάω τον αδερφό μου όσο τίποτε άλλο, αλλά μέσα στο παιχνίδι τα ξεχνάμε όλα. Δεν βλέπω τον αδερφό μου, αλλά έναν παίκτη. Μακάρι να πάρουμε τη νίκη".

Ν.Γ. "Το ίδιο κι εγώ. Αγαπώ και σέβομαι τον αδερφό μου, αλλά στα 40 λεπτά του παιχνιδιού θα παίξω για τη νίκη. Αυτό δεν αλλάζει. Προσωπική μονομαχία δεν υπάρχει, γιατί παίζουμε διαφορετικές θέσεις, αλλιώς θα τον κέρδιζα και εκεί! Έχει προβάδισμα ο Σάκης, λόγω έδρας. Εμείς ερχόμαστε από κακή ήττα και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη".

Όταν είδατε το παιχνίδι στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος περιμένατε να έρθει η ώρα του αγώνα;

Σ.Γ. "Στο σπίτι το συζητούσαμε. Μέχρι ένα σημείο, όμως. Όταν μπεις στο παρκέ είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα".

Ν.Γ. "Στις 18 Γενάρη που γίνεται το παιχνίδι, είναι η γιορτή του Σάκη, δεν είναι κρίμα να χάσει τότε; Πέρα από πλάκα, όμως, είναι ένα παιχνίδι κι αυτό. Σίγουρα, θα υπάρχει ιδιαίτερο συναίσθημα, αλλά θα είναι ένα παιχνίδι και μόνο".

Αν έρθουν έτσι τα πράγματα και κληθείτε να μαρκάρετε ο ένας τον άλλο τι θα κάνετε;

Σ.Γ. "Θα του κόψω τα πόδια! Στα σοβαρά, ένα νούμερο βλέπω εκείνη τη στιγμή. Είναι καλός παίκτης και θα προσπαθήσω να τον μαρκάρω όσο καλύτερα μπορώ. Αν τύχει και με μαρκάρει θα κάνει κι αυτός το ίδιο".

Ν.Γ. "Εάν με μαρκάρει να κάνει τον σταυρό του! (γελάει) Τον ξέρω καλύτερα από τους άλλους παίκτες. Παρ' όλο που κάνουμε το scouting του αντιπάλου ξέρω τι κάνει καλά και τι όχι ο αδερφός μου. Σίγουρα παίζει ρόλο αυτό. Αν και -μάλλον- δεν θα τον μαρκάρω".

Ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος πώς απαντάει στις "προκλήσεις" του αδερφού του;

Σ.Γ. "Στο παρκέ θα τα πούμε όλα. Στις 19:00 θα ξέρουμε εάν έχω απαντήσει στις προκλήσεις του ή όχι, Μέχρι τότε, έχουμε καιρό".

Ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος;

Ν.Γ. "Μπορεί να ξέρει και νωρίτερα από τις 19:00! (γελάει)".

Related content

Οι βαθμοί περνάνε καθόλου από το μυαλό σας;

Σ.Γ. "Και στη Νίκαια περνούσε, αλλά εμείς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εάν κερδίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας είναι μεγάλη υπόθεση, ειδικά όταν καλύπτεις το -3 και μέσα σε 9 αγωνιστικές είσαι τρίτος. Σταθήκαμε λίγο άτυχοι στην Κύμη, όπου χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι εκεί. Εφόσον κερδίσουμε τελειώνουμε τρίτοι τον πρώτο γύρο. Άρα, είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς. Πόσο μάλλον, όταν ο Νίκος Βούλγαρης είναι τραυματίας, όπως και ο Γιώργος Ξούρας".

Ν.Γ. "Σίγουρα περνάει από το μυαλό μας. Βαθμολογικά κυνηγούσαμε μια από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, που εάν το έλεγες στο ξεκίνημα της σεζόν στους ανθρώπους της ομάδας, βάσει μπάτζετ και ρόστερ, θα σε περνούσε για τρελό. Τα αποτελέσματα, όμως, μέχρι πριν μερικές αγωνιστικές αυτό έδειχναν. Κάναμε μια ήττα εκτός προγράμματος, όπου ίσως να υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Θα βάλουμε τα κεφάλια κάτω και θα πάμε για το "διπλό". Η ψυχολογία μας δεν είναι καλή, αλλά επειδή είμαστε ενωμένη ως ομάδα θα παρουσιάσουμε ένα άλλο πρόσωπο, με σαφή βελτίωση στην άμυνα".

Το προγνωστικό σας για το παιχνίδι ποιο είναι;

Σ.Γ. "Ο Πανερυθραϊκός είναι μια ομάδα που παίζει πολύ μπασκετικό ξύλο. Έτσι είναι η φιλοσοφία τους. Πιέζουν πολύ στην άμυνα, ειδικά εντός έδρας και το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν και με εμάς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε και να πετύχουμε εύκολα καλάθια. Όσον αφορά το σκορ, δεν ξέρω εάν θα πάει ψηλά ή χαμηλά. Είμαστε δύο πολύ δυνατές ομάδες και δεν πιστεύω να χαθεί εύκολα μονομαχία. Θα πέσουν κορμιά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, καθώς πίσω από την Κύμη και τον Φάρο είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες στον όμιλο".

Ν.Γ. "Θα χάσουν! (γελάει) Πιστεύω θα κερδίσει αυτός που θα είναι στη μέρα του, Δεν αποκλείω, μάλιστα, το γεγονός να κερδίσει κάποιος από τους δύο εύκολα κιόλας! Οι ομάδες πάνω-κάτω μοιάζουν. Εάν βγει ο Καραβανάς, που είναι ένα "μεγάλο" κορμί, τότε οι δύο ομάδες μπορούν να κάνουν πολλά με τους παίκτες που διαθέτουν. Θα κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο και θα είναι στη μέρα του. Φτάνει, να μην υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδειγμα οι διαιτητές. Όλα παίζουν!".

Last, but not least, οι "υποσχέσεις" των δύο αθλητών στην κάμερα του Sport24.gr!

Αδερφός εναντίον αδερφού

Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως, που δύο αδέρφια θα αναμετρηθούν σε αγώνα μπάσκετ. Πιο χαρακτηριστικές είναι οι "μάχες των Αντώνη και Βαγγέλη Μάντζαρη στα παιχνίδια Περιστέρι-Ολυμπιακός και Πανελευσινιακός-Ολυμπιακός, καθώς και η αναμέτρηση των αδερφών Χάινς (Τάιλερ vs Κάιλ) στο παιχνίδι Περιστέρι-Ολυμπιακός. Παλιότερα, είχαν αναμετρηθεί και οι Δημήτρης και Βασίλης Σπανούλης, όταν ο πρώτος αγωνιζόταν στον Μακεδονικό, ενώ ο δεύτερος φορούσε τη φανέλα του Αμαρουσίου.

Παράλληλα, την φετινή σεζόν στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλιάδας τέθηκαν αντιμέτωποι οι Ιωάννης και Γιώργος Παπαπέτρου, έστω κι αν ο πρώτος παραμένει εκτός δράσης με πρόβλημα τραυματισμού. Είδε, όμως την ομάδα του να παίρνει τη νίκη με 79-73. Αδερφική κόντρα υπήρξε και στα παρκέ της Γ' Εθνικής όμως. με τον Βασίλη Λυμπέρη να υποδέχεται τον μικρότερο αδερφό, Δημήτρη, στην αναμέτρηση Κεραυνός Αιγίου-Έσπερος Α.Ο.Π.Α. με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 78-79.

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ