ΜΠΑΣΚΕΤ

Ώρα για εκτός έδρας δοκιμασίες

Ώρα για εκτός έδρας δοκιμασίες
INTIME SPORTS

Το πιο συγκλονιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Α2 μπαίνει στη 2η στροφή με τους φιλόδοξους Προμηθέα και Φάρο να δοκιμάζονται εκτός έδρας. Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη με Ηρακλή και Λευκάδα

Για ακόμα μία αγωνιστική η Α2 θα είναι... κουτσουρεμένη, όμως αυτό γίνεται για καλό. Η Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κι έτσι οι απουσίες από τις ομάδες αναγκάζει την ΕΟΚ να αναβάλει τα παιχνίδια Ψυχικό - Περιστέρι και Πευκοχώρι - Εθνικός, ενώ παράλληλα ο Δούκας θα κάνει στην παρούσα αγωνιστική το ρεπό του. Σε... αυτούς που θα αγωνιστούν τα φώτα πέφτουν στο "Ιβανώφειο" εκεί όπου ο φιλόδοξος Ηρακλής υποδέχεται την ισχυρή φέτος, Δόξα Λευκάδας, ενώ Προμηθέας και Φάρος έχουν εκτός έδρας δοκιμασίες.

Ηρακλής - Δόξα Λευκάδας (Ιβανώφειο, 17.00)

Η ήττα από τον Φίλιππο Βέροιας στην πρώτη αγωνιστική της Α2 ήταν έκπληξη για τους ανθρώπους του Ηρακλή που περίμεναν ένα καλύτερο ξεκίνημα. Πλέον θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο "Ιβανώφειο" και θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις απέναντι σε έναν εξαιρετικά ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι η Δόξα. Η ομάδα της Λευκάδας αφού έκανε το ρεπό της ετοιμάζεται για την δική της πρεμιέρα και δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα από "διπλό" μέσα στη Θεσσαλονίκη. Τα συμφέροντα των δύο είναι αντικρουόμενα, όμως μετά το τέλος του αγώνα ένας εκ των δύο θα χαμογελάει.

Κύμη-Φίλιππος Βέροιας (Ν. Μαρίνος, 17.00)

Η ώρα για το πρώτο παιχνίδι επιπέδου Α2 στο "Ν. Μαρίνος" έφτασε! Η Κύμη για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί μπροστά στο κοινό της για να δώσει έναν αγώνα επιπέδου Α2 κι αυτό δίνει έναν ιστορικό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Οι Ευβοιώτες την πρώτη αγωνιστική κόντρα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής έχοντας πάρει την πολυπόθητη άνοδο. Από την άλλη πλευρά ο σύλλογος της Βέροιας έδειξε στον Ηρακλή κι έστειλε μήνυμα στην υπόλοιπη κατηγορία πως όποιος τον υποτιμήσει θα έχει πρόβλημα, καθώς τα προβλήματα του καλοκαιριού δεν στέκονται ικανά να αποδυναμώσουν την θέληση και το πάθος.

Πανερυθραϊκός-Μαχητές Δόξα Πεύκων (Σ. Καλαϊτζής 17.00)

Έφτασε η ώρα για την πρώτη φετινή νίκη; Για έναν εκ των δύο ναι, γιατί ο άλλος θα πρέπει να περιμένει λίγο. Πανερυθραϊκός και Μαχητές Δόξας Πεύκων ανέβηκαν φέτος στην Α2 με στόχο να μπορέσουν να κερδίσουν τη παραμονή τους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το απόγευμα του Σαββάτου ο ένας θα χαμογελάει κι ο άλλος θα αναζητεί τι φταίει για τα δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Ο δρόμος είναι μακρύς, όμως η μάχη της παραμονής δεν αφήνει περιθώρια για πολλές εκτός προγράμματος απώλειες.

Λιβαδειά-Προμηθέας (Λιβαδειάς (κθ), 17.00)

Το πρόγραμμα δεν ευνοεί ιδιαίτερα, όμως η Λιβαδειά θέλει αν μπορέσει να κάνει στην πρώτη δυάδα αγώνων του πρωταθλήματος έστω μία έκπληξη. Κόντρα στον Φάρο δεν στάθηκε αντάξια των προσδοκιών γνωρίζοντας βαριά ήττα, όμως τώρα απέναντι και πάλι σε μία ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις θέλει να δείξει ότι εκείνη η εμφάνιση ήταν απλά μία κακή παρένθεση. Το αρνητικό για τους γηπεδούχους είναι ότι δεν θα έχουν την βοήθεια του κόσμου τους, καθώς ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Όσον αφορά τον Προμηθέα, η νίκη αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να δει τα μεγαλεπίβολα σχέδια που έχει να έρχονται πιο κοντά. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά την 1η αγωνιστική ανάγκασε σε ευρεία ήττα τον Πανερυθραϊκό και κάτι αντίστοιχο θέλει να κάνει και τώρα με τη Λιβαδειά.

Παγκράτι-Φάρος Κερ. (11/10, Μετς Α, 18.00)

Την Κυριακή κι όχι το Σάββατο θα αγωνιστούν το Παγκράτι με τον Φάρο. Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι στην Α2 για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου, καθώς το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Εθνικό αναβλήθηκε ελέω της Εθνικής Ενόπλων. Οι "ροσονέρι" μπορεί να θέλουν να μπουν δυναμικά στο πρωτάθλημα, όμως ο Φάρος μοιάζει με υψηλό εμπόδιο, καθώς προέρχεται από μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Κηφισιάς στον θεσμό του Κυπέλλου. Οι Κερατσινιώτες δεν θέλουν να αφήσουν κανένα βαθμό να τους φύγει, καθώς η άνοδος είναι αυτοσκοπός της ομάδας. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο η "ζεστή" έδρα του Μετς θα μπορέσει να αποτελέσει ψηλό εμπόδιο για τους παίκτες του Αντρέα Πολέμη.

Η βαθμολογία (σε 2 αγωνιστικές)

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 2

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2

ΚΥΜΗ 2

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 2

ΗΡΑΚΛΗΣ 1

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑ ΠΕΥΚΩΝ 1

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ 1

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 1

ΠΑΓΚΡΑΤΙ 0 *

ΕΘΝΙΚΟΣ 0 *

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 0 *

ΨΥΧΙΚΟ 0 *

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 0 **

ΔΟΥΚΑΣ 0*

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 0*

* Έχουν έναν αγώνα λιγότερο

** Έχουν κάνει το ρεπό τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ