ΜΠΑΣΚΕΤ

"Βόμβα" με Καυκή ο Δούκας

"Βόμβα" με Καυκή ο Δούκας

Σε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε ο Δούκας με την απόκτηση του Παναγιώτη Καυκή! Ο 35χρονος γκαρντ ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του Μάριου Γούναρη που αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2.

Η Α2 της σεζόν 2015-16 αποτελεί... ιδανικό προορισμό για πολλούς παίκτες με εμπειρία στο πιο υψηλό επίπεδο. Ένας εξ αυτών είναι ο Παναγιώτης Καυκής, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Δούκα!

Η ανακοίνωση του Α.Σ.Ε.Δ.

"Σε μία πολύ σπουδαία προσθήκη εν όψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας προέβη ο Α.Σ. Εκπαιδευτηρίων Δούκα ανακοινώνοντας την απόκτηση του Παναγιώτη Καυκή. Ο 35χρονος playmaker (8/5/1980), ύψους 196 εκατοστών, αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή του συλλόγου και με την εμπειρία του αναμένεται να αποτελέσει εγγύηση στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο Καυκής ξεκίνησε την καριέρα του από της Ακαδημίες του Αετού Καλλιθέας πριν πάρει μεταγραφή για τον Ηλυσιακό. Με την ομάδα των Ιλισίων αγωνίστηκε πέντε χρόνια (1998-2003) με την οποία αναδείχθηκε το 2003 κορυφαίος αθλητής της Α2, ενώ ήταν επίσης ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας και πρώτος στις ασίστ. Στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα του Μακεδονικού φτάνοντας έως τον τελικό του ULEB Cup (2005), ενώ η σεζόν 2005-06 τον βρήκε στην Πάτρα και τον Απόλλωνα.

Ένα χρόνο μετά, πήρε μεταγραφή για τον Πανιώνιο με τον οποίο αγωνίστηκε και στο EuroCup, ενώ την περιόδο 2007-08, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Με την ομάδα του Πειραιά υπήρξε φιναλίστ του Πρωταθλήματος καθώς επίσης και του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ σε επίπεδο Euroleague, αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια σημειώνοντας 0.4 πόντους κατά μέσο όρο. Από το 2008 έως το 2010, ο Καυκής αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, πριν «μετακομίσει» το 2011 στην Ρόδο για λογαριασμό του Κολοσσού. Την σεζόν 2011-2012 φόρεσε την φανέλα του Περιστερίου για να επιστρέψει έναν χρόνο αργότερα στον Ηλυσιακό. Την σεζόν 2014-15 πήρε μεταγραφή στην Νέα Κηφισιά με την οποία αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια μετρώντας κατά μέσο όρο 4.1 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Έχει φορέσει και την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος αγωνιζόμενος στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερίας, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο".

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Α.Σ.Ε.Δ. ο Παναγιώτης Καυκής τόνισε πως "είναι μια καινούργια σελίδα στην καριέρα μου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε σωματείο πάρα πολύ καλό όνομα, με φερεγγυότητα. Η προσέγγιση της διοίκησης και του κόουτς Μάριου Γούναρη προς το πρόσωπο μου, με κέρδισε και έτσι δεν δυσκολεύτηκα να αποδεχτώ την πρόταση. Τώρα τα λόγια λιγοστεύουν και αρχίζει η δουλειά. Το πρωτάθλημα της Α2 αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο, πολλά παιδιά “κατέβηκαν” από την Α1 γι’ αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε, άπαντες, πολύ σκληρά, να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή μας και παίζοντας όμορφο μπάσκετ, να δείξουμε σε όλους τις δυνατότητες της ομάδας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ