ΜΠΑΣΚΕΤ

Τσιπίδης: "Ήρθα στο Παγκράτι για να δουλέψω"

Τσιπίδης: "Ήρθα στο Παγκράτι για να δουλέψω"

Ο πρόεδρος επενδυτής του Παγκρατίου, Απόστολος Τσιπίδης μίλησε για τους στόχους και το μέλλον του συλλόγου.

Για τους στόχους και το μέλλον του Παγκρατίου μίλησε ο πρόεδρος επενδυτής, Απόστολος Τσιπίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε:

1) Κύριε Τσιπίδη, είστε ένας άνθρωπος με μακρά πορεία στον χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ και όχι μόνο, καθώς ήδη κατέχετε την KK Junior στη Σερβία. Επίσης είναι γνωστή σε όλους μας η οικονομική ενίσχυση, και όχι μόνο, που παρείχατε και στην ομάδα ποδοσφαίρου της Bezanijia, ομάδας ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική της Σερβίας

Αλλά έχετε μεγάλη εμπειρία και στον ελληνικό χώρο. Η παρουσία σας στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης την περίοδο 2009-2010.

Ενισχύσατε με ηχηρά ονόματα, τον ‘γηραιό’ αφιερώνοντας πολύ χρόνο και σκληρή δουλειά. Ακριβώς όπως είχατε δουλέψει τόσο στον Ερυθρό Αστέρα όσο και στην Παρτιζάν Βελιγραδίου. Τώρα κ. Τσιπίδι αναλάβατε τις τύχες του Παγκρατίου.

Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη ομάδα μπάσκετ και με ποια κριτήρια;

"Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σημειώσω ότι δεν είμαστε Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι… Είμαστε επιχειρηματίες από την Σερβία.

Γνωρίζω το σπορ και έχω μεγάλη εμπειρία από ομάδες λόγω της μακράς μου πορείας δίπλα σε Σερβικούς συλλόγους όπως σωστά έχετε κι εσείς αναφέρει, αλλά και σε ελληνικές ομάδες. Για εμένα ο Ηρακλής ήταν μια μεγάλη εμπειρία.

Στο Παγκράτι έχω έρθει για να δουλέψω. Έχω τις γνώσεις και μπορώ να δω μπροστά. Έχω πει πολλές φορές μέχρι σήμερα και θα το επαναλάβω: δεν είμαι οπαδός της ομάδας. Το Παγκράτι για εμένα είναι μια μεγάλη πρόκληση, ένα στοίχημα που έβαλα με τον εαυτό μου και θα το κερδίσω. Η ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου έχει μέλλον. Πιστεύω ότι με την συμπαράσταση και την αγάπη του κόσμου θα φτάσουμε τον στόχο μας όσο ψηλά και αν βρίσκεται αυτός.

Ο λόγος που ήρθα στο Παγκράτι ήταν κυρίως ο Θοδωρής Σχίζας αλλά και η βαριά φανέλα που φέρει ο ιστορικός αυτός Σύλλογος. Έχει ισχυρή έδρα και δυναμική εξέδρα. Νομίζω πως αυτά αρκούν".

2) Από ότι βλέπουμε έχετε εισέλθει δυναμικά στο Διοικητικό τιμ του Α.Ο. Παγκρατίου και ήδη έχετε ξεκινήσει τη σκληρή δουλειά. Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος;

" Καταρχήν θα πρέπει να τονίσω την συμβολή του Νίκου Μπογονικολού , ο οποίος παραμένει κοντά μας. Ας μην ξεχνάμε ότι έως και πέρυσι ήταν χρηματοδότης της ομάδος. Ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε την ομάδα να σωθεί.

Ξεκίνησα τη σκληρή δουλειά γιατί θεωρώ ότι αυτή τη χρονιά και την επόμενη θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να ανέβει το Παγκράτι εκεί που ανήκει. Δηλαδή στην Α1.

Όπως ακριβώς και ο Ηρακλής το 2009, έτσι και το Παγκράτι πιστεύω ότι θα ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Αλλά ακόμη και εάν δεν το πετύχουμε αυτό, εγώ θα παραμείνω εδώ και θα συνεχίσω τον αγώνα δίπλα στον Θοδωρή Σχίζα".

3) Πως φαντάζεστε το μέλλον της ομάδος και πως σχεδιάζετε να προχωρήσετε από εδώ και στο εξής;

" Όπως ήδη σας έχω πει η ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου έχει αυτό που ζηλεύουν ακόμη και οι ομάδες της Α1. Έχει δυναμική και την αγάπη του κόσμου.

Αυτό που χρειάζεται είναι σωστή δουλειά.

Το μέλλον της ομάδα δεν μπορεί παρά να είναι η επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν. Η επιστροφή στην Α1 αρχικά και εν συνεχεία το κάτι παραπάνω.

Έχουμε ένα δυνατό προπονητικό τιμ με Δημήτρη Λιόγα και Άκη Παπαδάκη, αλλά και ένα δυναμικό Πρόεδρο τον Θοδωρή Σχίζα.

Για εμένα το θέμα των συνεργασιών είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της δουλειάς μου.

Όπως, ήδη, έχω συζητήσει με την διοίκηση της ομάδος, σκοπός μου είναι να προχωρήσει η συνεργασία του Παγκρατίου με την Μέγκα Βιζούρα του Μίσκο Ραζνάντοβιτς. Πρόκειται για μια ομάδα της Α1 κατηγορίας του σερβικού πρωταθλήματος. Ακόμη να σας πω ότι μεγάλος χορηγός της φετινής μας προσπάθειας είναι η εταιρεία λευκών ειδών ΒΑΜΙΤΕΧ ΑΕΒΕ, το λογότυπο της οποίας θα κοσμεί την φανέλα της ομάδας μας.

Τέλος να σας πω ότι μέσα στα σχέδιά μας είναι και η ανάπτυξη των ακαδημιών, οι οποίες θα κινούνται επάνω στα πρότυπα των Σερβικών ομάδων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ