ΜΠΑΣΚΕΤ

Τραϊανός: "Να χτίσουμε σε αυτή τη νίκη"

Τραϊανός: "Να χτίσουμε σε αυτή τη νίκη"
INTIME SPORTS

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Φιλίππου Βέροιας απέναντι στον Αρκαδικό (για την 9η αγωνιστική στην Α2), Τάσος Τραϊανός, εξηγεί στο Sport24 τι ακριβώς θέλει η παρέα του.

Έπειτα από δύο χρόνια στην Κρήτη και τον ΟΦΗ ο Τάσος Τραϊανός μετακόμισε βόρεια και πιο συγκεκριμένα στην Βέροια. Ο τοπικός Φίλιππος πόνταρε στο ταλέντο και την εμπειρία του 27χρονου φόργουορντ, γι' αυτό και τον έκανε δικό του.

Εκείνος φρόντισε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και απέναντι στον Αρκαδικό (61-57), για την ένατη αγωνιστική της Α2 πρόσφερε τα πάντα. Σκόραρε 12 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και είχε 4 κλεψίματα στη νίκη της ομάδας της Ημαθίας με 61-57. Μίλησε στο Sport24.gr για τη σημασία αυτού του αποτελέσματος, επί ενός εκ των φαβορί για την άνοδο στην Α1, αλλά και τη συνέχεια της σεζόν.

"Ήταν για μας μια τεράστια νίκη που την αναζητούσαμε εδώ και εβδομάδες", μας είπε κατ' αρχάς, πριν προσθέσει ότι "το ματς πήγε όπως θέλαμε. Παίξαμε καλή άμυνα, κρατήσαμε χαμηλά τον Αρκαδικό και δεν τον αφήσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να ξεφύγει στο σκορ. Πήραμε τα ριμπάουντ και στην επίθεση προσπαθήσαμε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που ήταν ζητούμενο για μας. Ήταν κάτι το οποίο είχε δει ο κόουτς και δουλέψαμε πάνω σε αυτό όλη την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση!"

Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι (δεδομένης της θέσης που βρίσκεται ο Φίλιππος στη βαθμολογία), ο φόργουορντ των "κόκκινων" τονίζει: "Είναι τεράστια νίκη όχι μόνο βαθμολογικά. αλλά για πολλούς άλλους λόγους. Για παράδειγμα, για τη ψυχολογία μας και για τον κόσμο της Βέροιας που έρχεται και μας στηρίζει. Φυσικά είναι και για τους ανθρώπους της ομάδας που κάνουν την προσπάθειά τους να λειτουργεί ο σύλλογος όπως πρέπει! Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει κουράγιο και δύναμη για την δύσκολη συνέχεια. Για εμάς πλέον ζητούμενο είναι να κρατήσουμε αυτή την απόδοση ως βάση και να χτίσουμε πάνω της, γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα".

Η εμφάνιση αυτή ήταν από τις πιο "γεμάτες" της φετινής σεζόν. Ερωτηθείς για το αν νιώθει ηγέτης του συνόλου, ξεκαθάρισε ότι " πάντα παίζω και τα δίνω όλα για να κερδίζει η ομάδα μου και στην άμυνα και στην επίθεση. Κάποιες μέρες μπορεί να είμαι εγώ που θα "τραβήξω" λίγο παραπάνω, κάποιες άλλες θα είναι άλλος. Αυτό που έχει σημασία είναι να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Έτσι όπως είναι χτισμένη η ομάδα υπάρχει χρόνος και τρόπος για όλους να βοηθήσουν και να ξεχωρίσουν!"

Η συνέχεια στέλνει την ομάδα της Ημαθίας στο Στρέφη, για να αναμετρηθεί με τον Αετό (13/12, 17:00). "Πάμε σε ένα γήπεδο και μια έδρα που τα περισσότερα παιδιά από εμάς θα παίξουν για πρώτη φορά . Έχω ακούσει πως είναι καλή ατμόσφαιρα και πολύ δύσκολη έδρα, ωστόσο θα πάμε σίγουρα πλέον με άλλη ψυχολογία και με μοναδικό στόχο την νίκη. Τεχνικά πρέπει να κρατήσουμε ως βάση την ομαδικότητα και την διάθεση στην άμυνα και φυσικά ό,τι μας πει ο κόουτς, που θα μας προετοιμάσει συγκεκριμένα γι' αυτό το παιχνίδι".

Τον ρωτήσαμε για το απώτερο μέλλον και μας είπε πως "σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε 1 ή και 2 νίκες παραπάνω αλλά το φετινό πρωτάθλημα είναι ίσως το πιο ποιοτικό και δύσκολο των τελευταίων χρόνων και όπως είπα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο! Ο στόχος μας είναι η παραμονή. Κάναμε ακόμα ένα βηματάκι προς τα εκεί και όσο πιο γρήγορα τα καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε διαφορετικά. Προς το παρόν το μυαλό μας είναι εκεί, προσγειωμένοι να συνεχίσουμε την δουλειά που κάνουμε και να είμαστε έτοιμοι κάθε Σάββατο να κερδίσουμε το κάθε παιχνίδι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ