ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέσσερις αγωνιστικές, πολλά τα σενάρια στην Α2

Τέσσερις αγωνιστικές, πολλά τα σενάρια στην Α2

Τέσσερις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία της Α2 κατηγορίας, το Sport24.gr παρουσιάζει τα δεδομένα στην κορυφή και την "ουρά" του βαθμολογικού πίνακα.

Ο επόμενος μήνας είναι ο πλέον κρίσιμος για το σύνολο των ομάδων της Α2 κατηγορίας. Από τη μία αυτές που παλεύουν για την άνοδο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, από την άλλη εκείνες που κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Με δεδομένο ότι σε τέσσερις "στροφές" θα πέσει η αυλαία, το Sport24.gr συγκέντρωσε τις εναπομείνασες αγωνιστικές για τις ομάδες που παλεύουν είτε για την άνοδο είτε για τη σωτηρία. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

ΑΝΟΔΟΣ

Ο Φάρος Κερατσινίου βρίσκεται στο +1 από την Κύμη, αλλά έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο είναι σαφές πως αυτό το προβάδισμα δεν του δίνει ασφάλεια. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές, η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτή του Βασίλη Μπρατσιάκου στην Εύβοια. Τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου είναι -λίγο πολύ- ξεκάθαρα. Όποια εκ των δύο ομάδων κάνει το απόλυτο, θα πάρει τον τίτλο. Κι αυτό γιατί το +29 (94-65) της νίκης στο παιχνίδι του α' γύρου δεν αποτελεί πλέον... μαξιλαράκι ασφαλείας για τον Φάρο Κερατσινίου, μετά τις μαζεμένες ήττες στον β' γύρο. Δεδομένα πάντως, η Κύμη έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Εθνικό Πειραιά (εκτός), τον Φάρο Κερατσινίου (εντός) και τον Προμηθέα Πατρών (εκτός).

Το πρόγραμμα των διεκδικητών

Αγωνιστική Φάρος Κερατσινίου (45β.) Κύμη (44β.)
27η Ρεπό Παγκράτι (εντός)
28η Ηρακλής (εντός) Εθνικός Πειραιά (εκτός)
29η Κύμη (εκτός) Φάρος Κερατσινίου (εντός)
30η Πανερυθραϊκός (εντός) Προμηθέας Πατρών (εκτός)

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ PLAYOFFS

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, αφού επί της ουσίας υπάρχουν τέσσερις ομάδες που παλεύουν για τρεις θέσεις. Το μείζον βέβαια είναι -πέραν των άλλων- οι νίκες που θα έχουν καταφέρει να μαζέψουν οι διεκδικητές του δεύτερου εισιτηρίου στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι στην πιο δύσκολη θέση απ όλες είναι το Παγκράτι, που "κυνηγά" να μπει "σφήνα" στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Βρίσκεται στο -2 από την πέμπτη θέση (και τη Δόξα Λευκάδας), διαφορά που πάντως μπορεί να καλύψει στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Τι χρειάζεται; Δύο νίκες παραπάνω, αφού στην ισοβαθμία υπερτερεί της ομάδας του Φώτη Τακιανού.

Το πρόγραμμα των μονομάχων

Αγωνιστική Προμηθέας Πατρών (42β.) Εθνικός Πειραιά (41β.) Δόξα Λευκάδας (39β.) Παγκράτι (37β.)
27η Ψυχικό (εκτός) Ηρακλής (εκτός) Πευκοχώρι (εκτός) Κύμη (εκτός)
28η Ρεπό Κύμη (εντός) Δούκας (εντός) Πανερυθραϊκός (εντός)
29η Ηρακλής (εκτός) Πανερυθραϊκός (εκτός) Περιστέρι (εκτός) Λιβαδειά (εκτός)
30η Κύμη (εντός) Λιβαδειά (εντός) Ψυχικό (εντός) Πευκοχώρι (εντός)

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Με δύο ομάδες να πέφτουν απευθείας στη Β' Εθνική, ο Φίλιππος Βέροιας και το Πευκοχώρι βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση. Ειδικά η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα που μετρά ένα παιχνίδι περισσότερο σε σχέση με τους αντιπάλους της, όπερ και σημαίνει πως μπορεί να δει τη διαφορά να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Εδώ, αυτό που μετράει είναι η είσοδος στην τετράδα που θα συμμετάσχει στα play out του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι εκεί όλα είναι πιο ανοιχτά. Σίγουρα πάντως, ουδείς θα περίμενε πως ο Πανερυθραϊκός, που έχει κερδίσει φέτος την Κύμη, τον Φάρο Κερατσινίου και τον Προμηθέα Πατρών θα έμπαινε στη διαδικασία να ανησυχεί για τις ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία.

Αγωνιστική Πανερυθραϊκός (33β.) Περιστέρι (31β.) Πευκοχώρι (30β.) Φίλιππος Βέροιας (30β.)
27η Λιβαδειά (εντός) Μαχητές Δόξας Πεύκων (εντός) Δόξα Λευκάδας (εντός) Δούκας (εκτός)
28η Παγκράτι (εκτός) Φίλιππος Βέροιας (εκτός) Λιβαδειά (εκτός) Περιστέρι (εντός)
29η Εθνικός Πειραιά (εντός) Δόξα Λευκάδας (εντός) Δούκας (εντός) Ψυχικό (εκτός)
30η Φάρος Κερατσινίου (εκτός) Δούκας (εκτός) Παγκράτι (εκτός) Ρεπό

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 26 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Φάρος Κερατσινίου 45 (20-5)

2. Κύμη 44 (20-4)

3. Προμηθέας Πατρών 42 (17-8)

4. Εθνικός Πειραιά 41 (17-7)

5. Δόξα Λευκάδας 39 (15-9)

6. Παγκράτι 37 (13-11)

7. Λιβαδειά 35 (11-13)

8. Ψυχικό 35 (11-13)

9. Δούκας 35 (11-13)

10. Μαχητές Δόξας Πεύκων 35 (10-15)

11. Ηρακλής 34 (10-14)

12. Πανερυθραϊκός 33 (9-15)

13. Περιστέρι 31 (7-17)

14. Πευκοχώρι 30 (6-18)

15. Φίλιππος Βέροιας 30 (5-20)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ