ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα δεδομένα της 5ης αγωνιστικής

Τα δεδομένα της 5ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Η 5η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας περιλαμβάνει πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει το Λαύριο - Ψυχικό. Διαβάστε τα τελευταία νέα των ομάδων στο Sport24.gr

Με τις περισσότερες ομάδες να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή, η 5η αγωνιστική είναι κάτι παραπάνω από αμφίρροπη. Γι αυτό και τα περισσότερα (αν όχι όλα) από τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα της πέμπτης "στροφής" του πρωταθλήματος της δεύτερη τη τάξει κατηγορίας.

Το πρόγραμμα:

ΟΦΗ - Αρκαδικός

Ερμής Λαγκαδά - Ηρακλής

Αετός - Παγκράτι

Λαύριο - Ψυχικό

Δόξα Λευκάδας - Λιβαδειά

Φίλιππος Βέροιας - Καβάλα

Ηλυσιακός - Εθνικός Πειραιά

ΟΦΗ - Αρκαδικός

Η συμμετοχή του Χριστόφορου Ραζή στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό εξακολουθεί να είναι το μοναδικό ερωτηματικό που υπάρχει στο στρατόπεδο του ΟΦΗ. Ο έμπειρος γκαρντ δήλωσε μεσοβδόμαδα πως θέλει όσο τίποτε άλλο να αγωνιστεί, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον Φώτη Τακιανό. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, ο Πέτρος Νοέας είναι σε καλή κατάσταση, μετά τον τραυματισμό του στον ώμο. Δεδομένου ότι προπονείται κανονικά από την Τετάρτη (5/11), όλα δείχνουν πως θα είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Γιάννη Καραμαλέγκου, ο οποίος πάντως προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα εδώ και μερικές ημέρες.

Ερμής Λαγκαδά - Ηρακλής

Κομβικό παιχνίδι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας, μετρώντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, ενισχύθηκαν μέσα στην εβδομάδα. Η ομάδα του Στάθη Καμαράκη προχώρησε στην απόκτηση του Γιώργου Θεοδωράκου. Απέναντί της, θα βρει τον Ηρακλή (δεν έχει απουσίες), που προσπαθεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας

Αετός - Παγκράτι

Η εντός έδρας νίκη αποτελεί το ζητούμενο για τον Αετό, ο οποίος δείχνει καλά στοιχεία στις αρχές του πρωταθλήματος (παρά τη μόλις μία νίκη που μετράει). Ο Σάββας Κατσούνης δεν θα έχει προβλήματα στο παιχνίδι με το Παγκράτι, αφού ο Νίκος Κόκκαλης ξεπέρασε το μικροπρόβλημα τραυματισμού που είχε στο δάχτυλο του χεριού του. Αντίθετα, οι "ροσονέρι" δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα έχουν στη σύνθεσή τους τον Κωστή Δέδε. Ο γκαρντ του Παγκρατίου υπέστη διάστρεμμα στο φιλικό (που έγινε μεσοβδόμαδα) με το Περιστέρι.

Λαύριο - Ψυχικό

Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, το Λαύριο, υποδέχεται το Ψυχικό. Ο Χρήστος Σερέλης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, κάτι που όμως δεν ισχύει και για τον Γιώργο Ρεμεντέλα. Ο προπονητής της ομάδας των Βορείων Προαστίων εξακολουθεί να αναμένει την επιστροφή του Σπύρου Πάνου στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού ο 22χρονος σέντερ βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας, μετά τη θλάση (στον δικέφαλο) που τον ταλαιπωρεί εδώ και ενάμιση μήνα.

Δόξα Λευκάδας - Λιβαδειά

Οι γηπεδούχοι αναζητούν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη βαριά εκτός έδρας ήττα από το Ψυχικό. Με δεδομένη την απουσία του Κέβιν Αρώνις (γραφειοκρατικά θέματα δεν επιτρέπουν την έκδοση του δελτίου του), ο Γιώργος Ζαφειρούδης θα πρέπει για ακόμη μία εβδομάδα να τροποποιήσει τα πλάνα του, όσον αφορά το ροτέισον. Όσον αφορά τους Βοιωτούς, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την παρθενική τους νίκη (επί του Φιλίππου Βέροιας) την περασμένη εβδομάδα.

Φίλιππος Βέροιας - Καβάλα

Η βαριά εκτός έδρας ήττα από τη Λιβαδειά "πλήγωσε" το γόητρο των παικτών του Φιλίππου Βέροιας, ο οποίος στοχεύει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα απέναντι στην Καβάλα. Ο Δημήτρης Γκίμας δεν θα έχει -πιθανότατα- στη διάθεσή του τον Γιώργο Τριχόπουλο, που ταλαιπωρείται ακόμη από θλάση στον δικέφαλο. Από την πλευρά τους, οι "Αργοναύτες" έχουν δύο σημαντικά ερωτηματικά. Τον Νίκο Κατσαρέ και τον Σωτήρη Καραποστόλου. Αμφότεροι είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τους "κόκκινους", αν και οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους.

Ηλυσιακός - Εθνικός Πειραιά

Με νέο προπονητή θα παραταχθεί ο Εθνικός Πειραιά την 5η αγωνιστική, αφού ο Μάριος Γούναρης προβιβάστηκε -μεσοβδόμαδα- σε χέντ κόουτς, μετά την αποχώρηση του Τζίμη Κουστένη. Οι Πειραιώτες θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μην χάσουν κι άλλο έδαφος στη μάχη της κορυφής, όσο και για να επιστρέψει η ηρεμία στο εσωτερικό της ομάδας. Από πλευράς Ηλυσιακού, ο Κώστας Σορώτος δεν θα έχει στη διάθεσή του δύο γκαρντ. Τον Κώστα Φακοπουλίδη, που αναρρώνει μετά το κάταγμα που υπέστη πριν τρεις εβδομάδες, και τον Κώστα Κακαργιά που θα χάσει ολόκληρη τη φετινή σεζόν (!) λόγω νέου προβλήματος τραυματισμού στο -εγχειρισμένο από πέρσι- γόνατο.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

Λαύριο 7

Φίλιππος Βέροιας 7

Ψυχικό 7

Εθνικός Πειραιά 7

Καβάλα 7

Δόξα Λευκάδας 6

Αρκαδικός 6

Ηρακλής 6

Παγκράτι 6

ΟΦΗ 6

Λιβαδειά 5

Αετός 5

Ηλυσιακός 5

Ερμής Λαγκαδά 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ