ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα βλέμματα σε Λευκάδα και Ιχθυόσκαλα

Τα βλέμματα σε Λευκάδα και Ιχθυόσκαλα
INTIME SPORTS

Για πρώτη φορά με όλες τις ομάδες και με τηλεοπτικό ματς το Φάρος - Εθνικός θα διεξαχθεί η 3η αγωνιστική της Α2 αντρών. Δύσκολες δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους

Το πρωτάθλημα της Α2 μπαίνει στην τρίτη στροφή και για πρώτη φορά θα αγωνιστούν όλες οι ομάδες, καθώς πλέον δεν υπάρχουν απουσίες με την Εθνική Ενόπλων κι έτσι μπαίνει τέλος στις αναβολές. Από το σημερινό (16/10) πρόγραμμα ξεχωρίζουν τα παιχνίδια της Δόξας με την Κύμη αλλά και το ματς του Φάρου με τον Εθνικό. Μάλιστα το δεύτερο θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν όλοι και από την τηλεόραση, καθώς η ΕΡΤ κάνει πρεμιέρα στις μεταδόσεις της Α2 με αυτόν τον αγώνα. Χωρίς αγώνα αυτό το Σάββατο θα μείνει το Περιστέρι που έχει ρεπό μετά την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα.

Δούκας – Ηρακλής (2ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, 17:00)

Μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας ήρθε η στιγμή για το πρώτο παιχνίδι του Δούκα. Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο και το πρώτο κρας τεστ θα γίνει απέναντι στον Ηρακλή που βρίσκεται στην Αθήνα με υπηρεσιακό προπονητή. Ο "γηραιός" μετά τις ήττες από Φίλιππο Βέροιας και Δόξα Λευκάδας αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία με τον κόουτς Στέφανο Πέρκο

Δόξα Λευκάδας – Κύμη (Λευκάδας, 17:00)

Είναι δύο από τις πιο φιλόδοξες ομάδες της κατηγορίας. Το πρώτο μεγάλο κρας τεστ έφτασε για την Δόξα Λευκάδας που την προηγούμενη αγωνιστική ξεπέρασε εύκολα τον σκόπελο του Ηρακλή, όμως πλέον έχει το πρώτο υψηλότατο εμπόδιο μπροστά της. Η Δόξα θέλει να πάρει την... δόξα, όμως η Κύμη δεν είναι διατεθειμένη να κάνει από τόσο νωρίς την πρώτη της γκέλα. Το συγκρότημα του Βασίλη Μπρατσιάκου έχει το απόλυτο μέχρι τώρα κι αυτό θέλει να διατηρήσει και στη συνέχεια.

Φίλιππος Βέρ. – Πανερυθραϊκός (ΔΑΚ Β.Βικέλας, 17:00)

Οι περισσότεροι μπορεί να ασχολούνται με τις ομάδες που παλεύουν για την άνοδο, όμως και στις πιο κάτω θέσεις γίνονται εξαιρετικά παιχνίδια. Ο Φίλιππος Βέροιας επιστρέφει στην έδρα του εκεί όπου στην πρεμιέρα πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον Ηρακλή και θέλει να διπλασιάσει τα εντός έδρας ροζ φύλλα. Από την άλλη πλευρά ο Πανερυθραϊκός μετά τη νίκη επί των Μαχητών Δόξας Πεύκων έχει πολύ καλή ψυχολογία και θέλει να επενδύσει σε αυτό.

Μαχητές Δόξα Πευκ. – Λιβαδειά (ΔΑΚ Πευκών, 17:00)

Αν και στις πρώτες δύο αγωνιστικές έπαιζε με δύο από τα μεγαλύτερα φαβορί για την άνοδο (βλ. Προμηθέα, Φάρο), εντούτοις η διοίκηση της Λιβαδειάς δεν έδειξε ιδιαίτερη υπομονή κι αποφάσισε να βάλει πολύ πρόωρα το τέλος στη συνεργασία με τον κόουτς Σάββα Κατσούνη. Ο αγώνας στα Πεύκα θα είναι ο πρώτος για τους Βοιωτούς με τον Βαγγέλη Μάγειρα στον πάγκο κι η νίκη γίνεται πλέον μονόδρομος. Και οι γηπεδούχοι, όμως, δεν πάνε πίσω, καθώς έπειτα από δύο απόπειρες δεν κατάφεραν ακόμα να βάλουν στο σακούλι τους κάποιο ροζ φύλλο αγώνα.

Προμηθέας – Παγκράτι (ΕΑ Πατρών 17.00)

Το... τρένο του Προμηθέα δεν σταμάτησε ούτε στη Λιβαδειά και πλέον θέλει να τριτώσει το... καλό. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει βάλει ως αποκλειστικό στόχο την άνοδο, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπερασπιστεί την έδρα της ειδικά κόντρα σε ομάδες της μεσαίας τάξης. Το Παγκράτι στον πρώτο αγώνα που έδωσε δεν τα κατάφερε απέναντι στον Φάρο Κερατσινίου και πλέον θέλει να δείξει ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο μέσα στην Πάτρα.

Φάρος Κερ. – Εθνικός ΟΦΠΦ (Π.Νικολαϊδη, 17:00)

Είναι ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι της αγωνιστικής κι αυτός είναι ο λόγος που η ΕΡΤ επέλεξε αυτό το παιχνίδι για να κάνει ντεμπούτο στις τηλεοπτικές μεταδόσεις της Α2. Ο ασταμάτητος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, Φάρος υποδέχεται τον φιλόδοξο Εθνικό, ο οποίος θέλει να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πειραιά δεν αγωνίστηκε στις δύο πρώτες αγωνιστικές αγωνιστικές εξαιτίας της απουσίας του Αλέξη Ράπτη που είχε υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πευκοχώρι – Ψυχικό (Αγ. Παύλου Χαλ., 17:00)

Η... πρεμιέρα του πρωταθλήματος γίνεται στην 3η αγωνιστική για το Πευκοχώρι και το Ψυχικό. Οι δύο ομάδες εξαιτίας της Εθνικής Ενόπλων άργησαν να ξεκινήσουν, όμως θέλουν να μπουν με το δεξί στο πρωτάθλημα. Στο τέλος, όμως, ένας από τους δύο θα τα έχει καταφέρει. Το Πευκοχώρι στην παρθενική του συμμετοχή στην Α2 θέλει να συνδυάσει την παρουσία του με νίκη, ενώ το Ψυχικό θέλει να του... χαλάσει το γλέντι.

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Κύμη 4

2. Προμηθέας 4

3. Φάρος Κερατσινίου 4

4. Φίλιππος Βέροιας 3

5. Πανερυθραϊκός 3

6. Δόξα Λευκάδας 2*

7. Ηρακλής 2

8. Μαχητές Δόξας Πεύκων 2

9. Λιβαδειά 2

10. Παγκράτι 1*

11. Πευκοχώρι 0**

12. Ψυχικό 0**

13. Περιστέρι 0**

14. Εθνικός Πειραιά 0**

15. Δούκας 0**

*Έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

**Έχουν από δύο παιχνίδια λιγότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ