ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα σενάρια υποβιβασμού και ανόδου

Τα σενάρια υποβιβασμού και ανόδου

Προ της 21ης αγωνιστικής, στην Α2 κατηγορία (Σάββατο 28/3), το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων που "παλεύουν" για άνοδο και για "σωτηρία".

Ενάμισης μήνας έχει μείνει περίπου μέχρι να ολοκληρωθεί ο φετινός μαραθώνιος της Α2 κατηγορίας. Παρότι έχουμε διανύσει μάλιστα κάτι παραπάνω από το 75% της σεζόν, τα πράγματα σε κορυφή και "ουρά" μόνο ξεκάθαρα δεν είναι.

Βλέπετε, η ήττα του Αρκαδικού από την Καβάλα το περασμένο Σάββατο περιέπλεξε την κατάσταση, διατηρώντας ακόμη πέντε (!) ομάδες στο κόλπο της δεύτερης θέσης. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχει βέβαια το +1 από την τρίτη θέση ως "κάβα", αλλά αυτό δεν αρκεί. Ειδικά από τη στιγμή που αύριο (28/3) θα δοκιμαστεί στην έδρα του Εθνικού Πειραιά.

Από εκεί και πέρα, το Λαύριο έχει μεν -θεωρητικά πάντα- βατό πρόγραμμα, αλλά με δύο σερί ήττες στην "πλάτη" του, το κομμάτι της ψυχολογίας είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δουλέψουν ο Χρήστος Σερέλης και οι παίκτες του.

Το Ψυχικό είναι η ομάδα με το πιο δύσκολο πρόγραμμα όλων, αφού καλείται να παίξει -μετά τη διακοπή του Πάσχα- με Καβάλα (εκτός), Εθνικό Πειραιά (εντός) και Αρκαδικό (εκτός), πριν κλείσει τη χρονιά με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της ομάδας των Βορείων Προαστίων, αλλά σε περίπτωση που έρθει -σε πρώτη φάση- το "διπλό" στην Κρήτη (επί του ΟΦΗ), τότε οι παίκτες του Γιώργου Ρεμεντέλα θα ξέρουν πως όλα μπορούν να κριθούν από τους ίδιους.

Η "μάχη" για τη δεύτερη θέση

21η 22η 23η 24η 25η 26η
Αρκαδικός (34β.) Εθνικός* Φίλιππος Ηρακλής Παγκράτι* Ψυχικό Λιβαδειά*
Λαύριο (33β.) Φίλιππος* Αετός Ερμής* ΟΦΗ (Ρεπό) Καβάλα
Δόξα Λευκάδας (33β.) Αετός* Ερμής ΟΦΗ* (Ρεπό) Καβάλα* Εθνικός
Ψυχικό (33β.) ΟΦΗ* (Ρεπό) Καβάλα* Εθνικός Αρκαδικός* Ηρακλής
Λιβαδειά (32β.) Ερμής* ΟΦΗ (Ρεπό) Καβάλα Εθνικός* Αρκαδικός
Εθνικός Πειραιά (32β.) Αρκαδικός Ηρακλής* Παγκράτι Ψυχικό* Λιβαδειά Δόξα*

*Με αστερίσκο (*) σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες

Η "μάχη" για τη σωτηρία

Όσον αφορά τα της παραμονής, μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Ηλυσιακού, μένουν δύο θέσεις που θα φέρουν τον υποβιβασμό. Αυτή τη στιγμή, στην πιο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Ερμής Λαγκαδά, που δύσκολα θα "σώσει την παρτίδα". Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κάνει το 6/6 στις αγωνιστικές που απομένουν και την ίδια ώρα, οι ομάδες που βρίσκονται από πάνω του να κάνουν μέχρι δύο νίκες. Ειδάλλως, θα αποχαιρετήσει την Α2 κατηγορία, μετά από πολλά χρόνια.

Έτσι, ο Αετός, ο Ηρακλής και ο Φίλιππος Βέροιας (που ισοβαθμούν) είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή της τρίτης θέσης που οδηγεί στη Β' Εθνική. Το... θέμα είναι πως και οι τρεις έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αφού θα παίξουν με τις περισσότερες εκ των ομάδων που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Αν και η ομάδα του Βαγγέλη Μάγειρα έχει ένα μικρό προβάρισμα λόγω του γεγονότος πως θα παίξει εντός έδρας με τον Ερμή Λαγκαδά (το πιο πιθανό είναι στην 24η αγωνιστική οι "πράσινοι" να έχουν ήδη υποβιβαστεί), όπως επίσης και του ότι την τελευταία αγωνιστική έχουν το ρεπό τους (ήτοι, δύο ξεκούραστοι βαθμοί).

21η 22η 23η 24η 25η 26η
Αετός (27β.) Δόξα Λαύριο* Φίλιππος* Ερμής ΟΦΗ* (Ρεπό)
Ηρακλής (27β.) Καβάλα* Εθνικός Αρκαδικός* Φίλιππος Παγκράτι Ψυχικό*
Φίλιππος Βέροιας (27β.) Λαύριο Αρκαδικός* Αετός Ηρακλής* Ερμής Παγκράτι*
Ερμής Λαγκαδά (24β.) Λιβαδειά Δόξα* Λαύριο Αετός* Φίλιππος* ΟΦΗ

*Με αστερίσκο (*) σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες

Το πρόγραμμα της 21ης ημέρας

17.00 ΟΦΗ – Ψυχικό

17.00 Ερμής Λαγκαδά – Λιβαδειά

17.00 Αετός – Δόξα Λευκάδας

17.00 Φίλιππος Βέρ. – Λαύριο

17.00 Καβάλα – Ηρακλής

17.00 Εθνικός – Αρκαδικός

Η βαθμολογία (σε 20 αγώνες): Καβάλα 38, Αρκαδικός 34, Λαύριο 33, Ψυχικό 33, Δόξα Λευκάδας 33, Εθνικός 32, Λιβαδειά 32, Παγκράτι 31, ΟΦΗ 29, Αετός 27, Φίλιππος Βέροιας 27, Ηρακλής 27, Ερμής Λαγκαδά 24.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ