ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα "κλειστά μάτια" του Πανερυθραϊκού και η τάση για (νέα) υπέρβαση

Τα "κλειστά μάτια" του Πανερυθραϊκού και η τάση για (νέα) υπέρβαση

Ο Πανερυθραϊκός έκανε την έκπληξη στη 10η αγωνιστική της Α2, επικρατώντας εντός έδρας της Κύμης (83-78). Ή μήπως η νίκη του δεν ήταν -τελικά- τόσο μεγάλη έκπληξη; Ο γκαρντ των "κόκκινων", Νίκος Γεωργοπαπδάκος, εξηγεί στο Sport24.gr

Αν υπάρχει μια ομάδα που έχει εντυπωσιάσει φέτος με την παρουσία της στην Α2 κατηγορία αυτή είναι ο Πανερυθραϊκός. Ναι, θα μπορούσε να πει κάποιος πως "όλα τα λεφτά" είναι ο Φάρος Κερατσινίου και το 10/10 που έχει κάνει, αλλά η ουσία είναι άλλη. Γιατί προφανώς κανείς δεν εκπλήσσεται από την πορεία της ομάδας του Ανδρέα Πολέμη. Από αυτή του Δημήτρη Χουχουλή όμως;

Οι "κόκκινοι" έκαναν την έκπληξη το προηγούμενο Σάββατο (5/12) κερδίζοντας εντός έδρας την Κύμη στην παράταση (83-78), για να εδραιωθούν στην πρώτη πεντάδα. Βρίσκονται δηλαδή σταθερά εντός των πλέι οφ, που μπορούν να μετατρέψουν αυτόματα την πορεία μιας ομάδας από καλή σε... εντυπωσιακή, εφόσον φυσικά επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.

Στην περίπτωση του Πανερυθραϊκού πάντως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού μιλάμε για μια ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στην Α2 κατηγορία μετά τις ανακατατάξεις που έγιναν στα εθνικά πρωταθλήματα. Σε βαθμό που δεν ήταν εξ αρχής έτοιμος να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Παρόλ' αυτά, παρουσιάζεται κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός, με το παιχνίδι κόντρα στην Κύμη να επιβεβαιώνει αυτό που φαινόταν καιρό τώρα. Ότι δηλαδή μπορεί να "χτυπήσει" κάποια από τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την άνοδο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η φίλαθλη γνώμη μπορεί να μην το περίμενε, οι παίκτες του Δημήτρη Χουχουλή όμως ήταν... υποψιασμένοι. " Η πίστη που είχαμε στη νίκη από την αρχή μέχρι το τέλος έκανε τη διαφορά", θα πει στο Sport24.gr ο Νίκος Γεωργοπαπαδάκος, που ήταν εκ των διακριθέντων του Πανερυθραϊκού στη συγκεκριμένη αναμέτρηση (σ.σ.: βάσει tendex μάλιστα ήταν ο MVP αφού είχε 0.657), μετρώντας 12 πόντους (με 7/10 βολές, 1/2 δίποντα και 1/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 7 κερδισμένα φάουλ. Εν συνεχεία, είχε να προσθέσει πως " διαβάσαμε εξαιρετικά το παιχνίδι της Κύμης, την οποία οδηγήσαμε σε πολλά λάθη (23)".

Τα "κλειστά μάτια" του Πανερυθραϊκού και η τάση για (νέα) υπέρβαση

δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Αντιμετωπίσαμε την Κύμη με την ίδια λογική που αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, δίχως να υποτιμούμε ή να υπερτιμούμε κάποιον". Τόσο απλά το εξήγησε ο 29χρονος πλεϊμέικερ, πριν προσθέσει -αναφερόμενος στην πορεία του Πανερυθραϊκού- πως " είμαστε πολύ αγαπημένη ομάδα. Ξέρω, ακούγεται ίσως κάπως κλισέ, αλλά ισχύει. Είμαστε μαζί δύο χρόνια περίπου και πλέον συνεννοούμαστε με κλειστά μάτια. Ξέρουμε τι ζητά ο προπονητής μας, έχουμε πάθος και αυτό βγαίνει στο γήπεδο".

Πριν κλείσουμε τον ρωτήσαμε, αν πιστεύει πως κάποια ομάδα μπορεί να μπει σφήνα στην πρώτη τριάδα και να "σπάσει" την υπάρχουσα κατάσταση με τον Φάρο Κερατσινίου, την Κύμη και τον Προμηθέα. Επ αυτού απάντησε πως " ο Φάρος Κερατσινίου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την απευθείας άνοδο. Από εκεί και πέρα, στα πλέι οφ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, πάντα θα υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης. Η Κύμη πάντως πιστεύω πως έχει ένα μικρό προβάδισμα για τη δεύτερη θέση".

*Οι φωτογραφίες είναι από τη Facebook Page του Πανερυθραϊκού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ