ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον Αρκαδικό ο Χατζής

Στον Αρκαδικό ο Χατζής

Η πιο ηχηρή μεταγραφή στην φετινή Α2 ολοκληρώθηκε και τυπικά, καθώς παίκτης του Αρκαδικού είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ και πρώτος σε συμμετοχές παίκτης της Α1, ο Νίκος Χατζής

Το σενάριο της απόκτησης του Νίκου Χατζή από τον Αρκαδικό ήταν εδώ και αρκετό καιρό γνωστό, όμως πλέον είναι και τυπικό. Το sport24.gr σας είχε ενημερώσει πως η ομάδα της Τρίπολης έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον 39χρονο γκαρντ, όμως πλέον είναι και επίσημο, καθώς η "βόμβα" πυροδοτήθηκε και στο εξής ο έμπειρος γκαρντ θα παίζει με το νούμερο "9" στη πλάτη. Ο Χατζής, ο οποίος είναι κορυφαίος σκόρερ (5.184) στην ιστορία της Α1 και πρώτος σε συμμετοχές (548) θα αγωνίζεται κάτω από τις οδηγίες του Γιάννη Καστρίτη. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην τεράστια ιστορία του Χατζή που θα αγωνιστεί στην Α2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Αρκάδων αναφέρει:

" Η μεγάλη μεταγραφή για τον Αρκαδικό ολοκληρώθηκε και από σήμερα ο κορυφαίος σκόρερ (με 5.184 πόντους) και σε συμμετοχές (548) παίκτης στην Α1 κατηγορία, Νίκος Χατζής, είναι και επίσημα μέλος στο ρόστερ της Τριπολιτσιώτικης ομάδας, που φέτος θα κυνηγήσει το μεγάλο της όνειρο, που δεν είναι άλλο από την άνοδο στην Α1 κατηγορία.

Ο Νίκος Χατζής γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1976 και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τα ανοικτά γήπεδα της Καλαμάτας, συνεχίζοντας να παίζει στο κλειστό της "Τέντας" όπου αγωνίστηκε με επιτυχία στην Καλαμάτα 80 και τον Ποσειδώνα Καλαμάτας.

Ο Νίκος Χατζής που θα φοράει το Νο9 στον Αρκαδικό άνοιξε… πανιά στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ με την ΑΕΚ, στην οποία έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της και φυσικά ο αρχηγός της μέχρι το 2005 που φόρεσε το "δικέφαλο", αλλά και στην επιστροφή του το 2007 (έως και το 2009 που αγωνίστηκε).

Με την ΑΕΚ ο Νίκος Χατζής κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος (2002), ανατρέποντας το 0-2 του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών, το Κύπελλο Σαπόρτα κερδίζοντας την Κίντερ Μπολόνια (2000) και δύο φορές το Κύπελλο Ελλάδος (2000, 2001) νικώντας ισάριθμες φορές τον Παναθηναϊκό στους τελικούς, ενώ έπαιξε και στον τελικό της Ευρωλίγκα το 1998 όπου η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Κίντερ Μπολόνια.

Νωρίτερα με τις εθνικές παίδων και εφήβων κατέκτησε την Ευρώπη το 1993 και τον Κόσμο το 1995, όπου μέλος της καλύτερης φουρνιάς που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό μπάσκετ κατάφερε να κάνει μία μεγάλη καριέρα παίζοντας διαδοχικά στην ΑΕΚ (1995-2005 και 2007-2009), τον Ολυμπιακό (2005-2006), τον Πανιώνιο (2006-2007) και τον Ηλυσιακό (2009-2014). Ο Χατζής έπαιξε 92 φορές με το εθνόσημο στο στήθος (832 πόντοι), εκ των οποίων οι 26 ήταν με την εθνική ανδρών (123 πόντοι).

Τέλος, ο Νίκος Χατζής μετράει 101 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα σημειώνοντας συνολικά 947 πόντους παίζοντας για λογαριασμό της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, με καλύτερη του εμφάνιση αυτή εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ όταν στις 12 Φεβρουαρίου 2004 σημείωσε 37 πόντους".

Χατζής: "Με έπεισε το πείσμα του προπονητή και του προέδρου"

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αρκαδικού ο Νίκος Χατζής τόνισε: " Το πείσμα και η θέληση του προπονητή και του προέδρου να με εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας, ήταν τα στοιχεία εκείνα που με ώθησαν να έρθω στον Αρκαδικό. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όλα, που μου έδειξαν δηλαδή πόσο πολύ με ήθελαν και γι αυτό υπέγραψα στην ομάδα.

Μετά από τόσα χρόνια στην Α1 κατηγορία, η Α2 αποτελεί ερωτηματικό για μένα, αλλά ήθελα να δοκιμάσω, να παίξω άλλη μία χρονιά και από τη στιγμή που μπορώ να το κάνω ακόμα, είτε είναι στην Α1, είτε είναι στην Α2 δεν έχει να κάνει.

Το δεύτερο σημαντικό για μένα είναι πώς ο Αρκαδικός θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Αυτό φαίνεται από το ρόστερ και τους παίκτες που έφερε το καλοκαίρι. Με την προσθήκη τη δική μου, δεν θα υπήρχε κάποιος άλλος στόχος, το να κάνει δηλαδή πρωταθλητισμό η ομάδα και να πρωταγωνιστήσει, έτσι ώστε να μπορέσει να ανέβει στην Α1 κατηγορία.

Πιστεύω πώς έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο και μέσα από την σκληρή δουλειά και προσπάθεια που κάνουμε, που πιστεύω από τις δύο εβδομάδες που είμαι εδώ, πώς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να έχουμε υγεία και στο τέλος να είμαστε χαρούμενοι.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι να υπάρχει διοίκηση και οργάνωση. Από τη στιγμή που ο Αρκαδικός έχει αυτά τα δύο στοιχεία, πρέπει κάθε αγωνιστική να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, έτσι ώστε να φέρνουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτό χρειάζεται η ομάδα και επειδή ξέρω τα παιδιά, είναι όλοι τους πολύ καλά και συνειδητοποιημένα παιδιά ως προς τον στόχο που έχει τεθεί.

Με την προσπάθεια του προπονητή να μας βάλει σε κάποια καλούπια, γιατί είμαστε καινούργια ομάδα, πιστεύω πώς είναι καθαρά θέμα χρόνου πότε θα ξεκινήσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και μέσα από αυτό να έρχονται τα καλά αποτελέσματα.

Μία ομάδα πάει μπροστά όταν έχει τον κόσμο δίπλα της. Είναι πολύ σημαντικό. Έχω ακούσει πώς ο κόσμος αγαπάει την ομάδα πολύ και έρχεται κάθε εβδομάδα στο γήπεδο. Εύχομαι να γίνει και φέτος αυτό. Η προέλευση να είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί στην έδρα μας πρέπει να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ