ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο ΑΣΕΑΔ ο Πανερυθραϊκός, εάν...

Στο ΑΣΕΑΔ ο Πανερυθραϊκός, εάν...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανερυθραϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που ενημερώνει επίσημα ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, εφόσον η ΕΟΚ κάνει πράξη τη σκέψη της για να διατηρήσει τις 16 ομάδες στην Α2. Ακολουθεί το Περιστέρι.

Από τη στιγμή που διέρρευσε η σκέψη της ΕΟΚ για διατήρηση των δεκαέξι (16) ομάδων στην Α2, άρχισαν οι αντιδράσεις. Από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πρόδηλο είναι πως οι ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Β' Εθνική (Περιστέρι και Πανερυθραϊκός) μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ, θα διεκδικήσουν με όποιον τρόπο μπορούν την παραμονή τους, από το παράθυρο.

Το Sport24.gr σας ενημέρωσε από την Πέμπτη (21/7) για την πρόθεση του Περιστερίου να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ ζητώντας την παραμονή του στην κατηγορία. Οι "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" θα κυνηγήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, με κάθε μέσο. Δεν θα είναι όμως οι μόνοι. Κι αυτό γιατί κι ο Πανερυθραϊκός θα κινηθεί ανάλογα, όπως ενημέρωσε επίσημα την Παρασκευή (22/7).

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων ανακοίνωσε πως " μετά τις φήμες που ακούγονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σχετικά με την διατήρηση των 16 ομάδων στην Α2 Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική σεζόν 2016-'17, με την συμμετοχή επιλαχούσων ομάδων από την Β' Εθνική και όχι με τις ομάδες που συμμετείχαν, στα τελικά χωρίς λόγο ύπαρξης play out, βάση προκηρύξεων, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που τα παραπάνω, μας κοινοποιηθούν και επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η ομάδα μας θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, προστατεύοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα της".

Μιλάμε για μία, όπως και να το κάνουμε, μπερδεμένη υπόθεση αφού στην αντίπερα όχθη βρίσκονται η ΕΟΚ (εφόσον πάντα αποφασίσει να υλοποιήσει την αρχική της σκέψη), αλλά κι οι ομάδες που βρίσκονται ως επιλαχούσες για τις θέσεις που θα ανοίξουν στην Α2. Για να γίνουμε πιο σαφείς, η ΑΕΛ, η ΓΣΛ και το Ηράκλειο είναι οι τρεις πρώτες ομάδες που περιμένουν να "εκμεταλλευτούν" τη διατήρηση των 16 ομάδων στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Αν τώρα τους αφαιρεθεί το συγκεκριμένο δικαίωμα, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να προσφύγουν κι αυτές στο ΑΣΕΑΔ. Με τι επιχειρηματολογία; Με τη λογική ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τα μπαράζ ανόδου στο τέλος κάθε πρωταθλήματος, αν είναι να μην έχουν αυτές το δικαίωμα να ανέβουν κατηγορία, σε περίπτωση που "ανοίγουν" θέσεις.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε κάτι ακόμη: παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τη Λιβαδειά και τον Χολαργό. Όπως επισημάναμε χθες (20/7), η ΕΟΚ έβαλε "στοπ" στον "γάμο" των δύο ομάδων , με την αιτιολογία της " προσχηματικής συγχώνευσης". Οι αμέσως επόμενες κινήσεις -από την πλευρά του Χολαργού- αφορούν σε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο όμως θα συνεδριάσει επ αυτού στις 8 Σεπτεμβρίου. Ημερομηνία κατά την οποία όχι μόνο θα έχει γίνει γνωστή η νέα προκήρυξη της Α2, αλλά επίσης και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Σε πρώτη φάση, αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η Λιβαδειά θα δηλωθεί ως ομάδα της Α2 και ο Χολαργός ως ομάδα της Β' Εθνικής, προκειμένου να μην βρίσκεται στον "αέρα" το εγχείρημα για απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Κοινώς: το ΑΣΕΑΔ θα έχει πολλή δουλειά από τον Σεπτέμβριο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ