ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην Καστοριά το ματς της αγωνιστικής

Στην Καστοριά το ματς της αγωνιστικής

Η Καστοριά υποδέχεται τον Αμύντα στο πιο σημαντικό παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής στην Α2. Μπλεγμένη η κατάσταση στην κούρσα για την 5η θέση που οδηγεί στα playoffs.

Ο πρωταθλητής είναι ήδη γνωστός στην Α2 (Περιστέρι). Το ίδιο και οι δύο ομάδες που υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Εθνική (Δούκας, ΑΕΛ). Οι εκκρεμότητες, πάντως, είναι ακόμα πολλές με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της σεζόν. Τόσο στην κούρσα για τα playoffs, όσο και σε αυτή για την αποφυγή των playouts.

Στη μάχη για τα playoffs και την δεύτερη θέση που οδηγεί στην Stoiximan.gr Basket League, ο Χολαργός, ο Ηρακλής και ο Απόλλωνας μπορούν σήμερα να “κλειδώσουν” μαθηματικά τις θέσεις “2”, “3” και “4” εφόσον κερδίσουν τους αγώνες τους με Αρκαδικό, ΑΕΛ και Ψυχικό αντίστοιχα. Η τέταρτη θέση των playoffs, πάντως, παραμένει ανοιχτή και την διεκδικούν η Καστοριά (44β.), ο Εθνικός (43β.), η Δόξα Λευκάδας (43β.) και -σε ένα ακραίο σενάριο- ο Αμύντας (42β.).

Η αναμέτρηση λοιπόν της Καστοριάς με τον Αμύντα μπορεί κάλλιστα να πάρει τον τίτλο του ματς της 29ης αγωνιστικής. Εάν οι “γουναράδες” επικρατήσουν, τότε θα διατηρήσουν το πάνω χέρι στην κούρσα για την 5η θέση (βγάζοντας ταυτόχρονα εκτός διεκδίκησης τη Δόξα), την οποία μπορούν μάλιστα να εξασφαλίσουν και μαθηματικά, εφόσον ηττηθεί και ο Εθνικός στον Παπάγο. Σε περίπτωση νίκης του Αμύντα, βέβαια, τότε μπαίνει στο “κόλπο” ακόμα και η ομάδα του Υμηττού. Και τα πράγματα περιπλέκονται...

Όσον αφορά στα playouts τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Ερμής Αγιάς μπορεί να τα αποφύγει μαθηματικά με νίκη επί του Δούκα (καταδικάζοντας παράλληλα τον Παπάγο, που έχει... μηδέν σε όλες τις ισοβαθμίες αλλά το χειρότερο goal average μεταξύ όλων των ομάδων), ενώ η Καρδίτσα μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει εφόσον νικήσει την Δόξα και ηττηθεί το Ψυχικό στην Πάτρα. Το Μαρούσι και ο Αρκαδικός δεν μπορούν να αποφύγουν τα παιχνίδια μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Νεάπολη (κ.θ.) 17.00 ΑΕΛ-Ηρακλής (Παφίλης-Ευφραιμίδης-Μαντήλας)

Α. Παπανδρέου (κ.θ.) 17.00 Περιστέρι-Μαρούσι (Ζακεστίδης-Αποστολίδης-Αναστασίου)

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Χολαργός (Διαμαντής-Λιότσιος-Λογοθέτης)

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Δούκας (Κοτσιμπος-Κοϊμτζόγλου-Παπαγεωργίου)

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Δόξα Λευκάδας (Συμεωνίδης-Λόρτος-Τζιοπάνος)

Παπάγου 17.00 Παπάγος-Εθνικός (Ψαριανός-Τσώνος-Κωνσταντινόπουλος)

Περιβόλας 17.00 Απόλλωνας Πάτρας-Ψυχικό (Παγώνης-Φακίτσας-Ξέρας)

Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Αμύντας (Καλογερόπουλος Λ.-Πιτσίλκας-Ζαχαρής)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία στην Α2 έπειτα από 28 αγωνιστικές

Β’ Εθνική: Ανοίγει η αυλαία στη Νίκαια

Στο μεταξύ, σήμερα διεξάγεται και ένα παιχνίδι για την 27η αγωνιστική της Β’ Εθνικής και συγκεκριμένα για τον 1ο όμιλο. Στη Νίκαια συγκεκριμένα, εκεί όπου ο Ιωνικός θα υποδεχτεί το Ηράκλειο, σε ένα ματς χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Νίκαιας 17.00 Ιωνικός Ν.-Ηράκλειο (Κυριακόπουλος-Μαρίγλη)

Photo credits: eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ