ΜΠΑΣΚΕΤ

Στη Stoiximan.gr Basket League ο Φάρος Κερατσινίου

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Φάρος Κερατσινίου επιβλήθηκε εντός έδρας του Ηρακλή (86-75) και πήρε το εισιτήριο για τη Stoiximan.gr Basket League.

Το εισιτήριο για τη Stoiximan.gr Basket League της νέας περιόδου εξασφάλισε ο Φάρος Κερατσινίου μετά την εντός έδρα επικράτηση επί του Ηρακλή (86-75). Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό την έδρα της, περιόρισε την δράση του Γιάννη Γκαγκαλούδη και πανηγύρισε τη δεύτερη σερί άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια μέσα από τη διαδικασία των playoffs.

Κι αν πέρσι αρνήθηκε το κάλεσμα, φέτος είναι έτοιμη να απολαύσει το αποτέλεσμα των κόπων της και να αγωνιστεί στη Stoiximan.gr Basket League. Για να τα καταφέρει βέβαια, χρειάστηκε να αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας τόσο τον Δούκα όσο και τον Ηρακλή, κάνοντας το 4/4 στην post season.

Το "διπλό" στο Ιβανώφειο το Σάββατο (20/5) έβαλε το νερό στο αυλάκι, με την αποψινή νίκη να επιβεβαιώνει την αγωνιστική ανωτερότητα του Φάρου Κερατσινίου έναντι των ανταγωνιστών του. Μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα άλλωστε, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, με την άφιξη του Σάββα Συμεωνίδη στον πάγκο να αλλάζει τα δεδομένα και να φέρνει τους "κυανέρυθρους" μέχρι τα μεγάλα σαλόνια. Παρά το γεγονός ότι μπήκαν στα playoffs ως η τέταρτη ομάδα της κανονικής περιόδου.

Ο αγώνας

Το α' δεκάλεπτο είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, κάτι που λειτουργούσε υπέρ του Φάρου Κερατσινίου. Οι γηπεδούχοι πήραν σκορ από πολλούς παίκτες, με πρώτο και καλύτερο τον Γάιο Σκορδίλη, ο οποίος προσέφερε τέσσερις θεαματικές φάσεις. Μπορεί μάλιστα οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή να ήταν αρκετά εύστοχοι από την περιφέρεια, αλλά στην πράξη δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός, αφού ακολουθούσαν διαρκώς στο σκορ.

Όσο -σταδιακά- έπεφτε ο ρυθμός, τόσο αυξάνονταν οι ελπίδες του Ηρακλή να κάνει το "μπρέικ". Παρά το -9 στο οποίο βρέθηκε άλλωστε σε τρία διαφορετικά σημεία της β' και της γ' περιόδου, αντέδρασε και πλησίασε αισθητά. Η άμυνα ζώνης σε συνδυασμό με την δράση του Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, έφεραν τους "κυανόλευκους" σε απόσταση βολής. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί όπου ο Φάρος Κερατσινίου έμεινε περίπου έξι λεπτά χωρίς πόντο, με αποτέλεσμα το +13 (77-64 στο 32') να γίνει +3 (77-74 στο 37').

Εκεί όμως, τα συνεχόμενα λάθη των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με δύο μεγάλα τρίποντα από τους Νίκο Λιακόπουλο και Κώστα Κακαρούδη έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Φάρου Κερατσινίου, που πανηγύρισε τη νίκη - άνοδο στη Stoiximan.gr Basket League (86-75).

Τα δεκάλεπτα: 32-30, 50-49, 67-64, 86-75.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Συμεωνίδης): Σκορδίλης 17 (11 ριμπ.), Βασιλόπουλος 9 (1), Καράμπουλας 5 (1), Μπατής 3 (1), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 11 (2 τρίπ., 8 ασ.), Κακαρούδης 10 (3), Δημάκος 26 (5), Κατούφας 5 (1).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλεξανδρής): Αγγελακόπουλος 13 (1/6 τρίπ.), Γιαννακίδης, Ονάσογλου 4, Δέσπος, Χρυσόπουλος 6 (2), Γκαγκαλούδης 16 (3), Ρουτκάουσκας 22 (6/9 δίπ., 10/10 βολ., 11 ριμπ.), Χείλαρης 7 (2), Καλαϊτζίδης 7 (1).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ