ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκέψεις για 16 ομάδες στην Α2

Σκέψεις για 16 ομάδες στην Α2
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρά την αρχική πρόθεση για μείωση των ομάδων στην Α2 τη νέα αγωνιστική περίοδο, εσχάτως υπάρχουν σκέψεις να παραμείνει ο μαγικός αριθμός των "16".

Βάσει της περσινής προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α2, πέντε ομάδες θα υποβιβάζονταν στη Β' Εθνική με σκοπό να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να επιστρέψει από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο μαγικός αριθμός των "14" στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Κάπως έτσι υποβιβάστηκαν ο Πανερυθραϊκός, το Περιστέρι, το Πευκοχώρι κι ο Φίλιππος Βέροιας, την ώρα που ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στη Γ' Εθνική αφού δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο περσινό πρωτάθλημα.

Εσχάτως όμως έχει πέσει στο τραπέζι να παραμείνει αναλλοίωτος ο αριθμός των "16", ήτοι να μην προκύψει κάποια αλλαγή σε ό,τι αφορά τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μία σκέψη που είναι βέβαια σε αρκετά πρώιμο στάδιο από τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, πλην όμως εφόσον πάρει επίσημη μορφή θα φέρει αρκετές αντιδράσεις.

Κι αυτό γιατί, ενώ δικαίωμα ανόδου έχουν η ΑΕΛ και ο ΓΣΛ ως οι πρώτες επιλαχούσες ομάδες, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός να κινηθούν νομικά (μέσω ΑΣΕΑΔ) κάποιες από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν. Ήδη, οι πληροφορίες του Sport24.gr κάνουν λόγο για τέτοιες σκέψεις που υπάρχουν στο Περιστέρι, κάτι που ενδεχομένως να ισχύσει και για τον Πανερυθραϊκό, που επίσης αποχαιρέτησε την Α2 μέσω των πλέι άουτ.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε κάτι ακόμη: παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τη Λιβαδειά και τον Χολαργό. Όπως επισημάναμε χθες (20/7), η ΕΟΚ έβαλε "στοπ" στον "γάμο" των δύο ομάδων , με την αιτιολογία της " προσχηματικής συγχώνευσης". Οι αμέσως επόμενες κινήσεις -από την πλευρά του Χολαργού- αφορούν σε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, το οποίο όμως θα συνεδριάσει επ αυτού στις 8 Σεπτεμβρίου. Ημερομηνία κατά την οποία όχι μόνο θα έχει γίνει γνωστή η νέα προκήρυξη της Α2, αλλά επίσης και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Σε πρώτη φάση, αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η Λιβαδειά θα δηλωθεί ως ομάδα της Α2 και ο Χολαργός ως ομάδα της Β' Εθνικής, προκειμένου να μην βρίσκεται στον "αέρα" το εγχείρημα για απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

Μία κατάσταση που είναι κάτι παραπάνω από ρευστή και δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει σύντομα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ