ΜΠΑΣΚΕΤ

Σίμτσακ: "Διπλά χαρούμενος για το 20-0 του Περιστερίου"

Σίμτσακ: "Διπλά χαρούμενος για το 20-0 του Περιστερίου"
EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για την αναμέτρηση του Περιστερίου με την Δόξα Λευκάδας (10/3, 17:00) και για το αήττητο σερί που τρέχει η ομάδα του, το οποίο έχει συνδυαστεί με ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον ίδιο.

Το Περιστέρι υποδέχεται την Δόξα Λευκάδας (10/3, 17:00) και ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε για την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής της Α2, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρεκόρ των 20 συνεχόμενων νικών της ομάδας του τονίζοντας πως αυτό είναι φυσιολογικό σύμφωνα με τον τρόπο που εκείνη αγωνίζεται.

O 37χρονος σέντερ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Περιστερίου αρχικά αναφέρθηκε στο ρεκόρ των 20 συνεχόμενων νικών που τρέχει η ομάδα του: "Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τον Σύλλογο και τη μεγάλη παράδοση που έχει, το ότι καταφέραμε να κάνουμε αυτό το ρεκόρ. Είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία της ομάδας για πάντα και θα μνημονεύεται στο μέλλον, όπως έχει συμβεί με μεγάλες επιτυχές που έχει ο ΓΣΠ κατά το παρελθόν.

Για εμένα το ρεκόρ αυτό συνδυάστηκε με την γέννηση του δεύτερου γιου μου κάτι που με έκανε διπλά ευτυχισμένο. Η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη έτσι, που ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε και λειτουργούμε κάνει αυτό το 20-0 να φαίνεται φυσιολογικό… Με βάση τις εμφανίσεις που πραγματοποιούμε, ειδικά μετά τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μας αξίζει το ρεκόρ αυτό και έχουμε την δυνατότητα να το βελτιώσουμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε πως ο βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου και η επιστροφή της ομάδας εκεί όπου αξίζει να βρίσκεται σύμφωνα με το βαρύ όνομα που κουβαλάει".

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η ομάδα του να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα, είπε: " Στην φάση που είμαστε περνάει από το μυαλό μας σαν σκέψη – ότι μπορούμε να κλείσουμε την σεζόν χωρίς ήττα – ώστε να έχουμε ένα έξτρα κίνητρο. Καμία φορά ο αθλητής μπορεί να επαναπαύεται… Όταν μπαίνεις στο γήπεδο νικάς, νικάς μπορεί να χαθεί κάπου η επιθυμία και γίνεται ρουτίνα η διαδικασία του κάθε αγώνα, με συνέπεια να μπαίνεις πιο χαλαρά. Οπότε είναι καλό να το έχουμε στο μυαλό μας για να μας δίνει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να δούμε αν μπορεί καμία ομάδα να μας νικήσει. Μόνο αυτό και τίποτα παραπάνω".

Επίσης, ρωτήθηκε για το τι κάνει το Περιστέρι να ξεχωρίζει από τις άλλες ομάδες: "Είναι ξεκάθαρα η εξαιρετική ποιότητα και η εμπειρία των παικτών. Όλα τα παιδιά έχουν παίξει πολλά χρόνια μπάσκετ σε καλές ομάδες, σε μεγάλες κατηγορίες, στην Ευρώπη και ανά πάσα στιγμή διαχειριζόμαστε, ότι προκύψει κατά την διάρκεια του αγώνα. Έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο συνεννόησης, γεγονός που κάνει πολύ εύκολη την μεταξύ μας επικοινωνία και καταφέρνουμε να ξεπερνάμε, οποιοδήποτε πρόβλημα, έχοντας, πάνω απ’ όλα, σεβασμό κι αναγνώριση ο ένας για τον άλλο".

Επίσης, στάθηκε και στην Δόξα Λευκάδας τονίζοντας πως "έχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, τους οποίους τους σεβόμαστε πάρα πολύ. Έχει κάνει κάποια σημαντικά διπλά, όπως εκείνο στον Ηρακλή, οπότε αυτό μας κρατάει σε επαγρύπνηση, είμαστε υποψιασμένοι και θέλουμε, ειδικά μέσα στο γήπεδο μας, να καταφέρουμε να κερδίσουμε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο, όπως είναι η Δόξα Λευκάδας. Ο αγώνας του πρώτου γύρου ήταν στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, δεν είχαμε βρει την χημεία μας ακόμα αλλά κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη μέσα στην Λευκάδα, που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Εμείς, όμως, ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά στις συνθήκες εκείνου του παιχνιδιού, ειδικά στην τελευταία περίοδο και κάναμε το διπλό. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας μια ακόμα νίκη".

Τέλος, ο Βασίλης Σίμτσακ αναφέρθηκε στους φίλους της ομάδας του: "Ο κόσμος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για κάθε Σύλλογο. Για μας είναι πολύ σημαντικό στοιχείο το να γεμίζει το γήπεδο με πάρα πολύ κόσμο όταν παίζουμε εντός έδρας. Μέχρι τώρα οι φίλαθλοί μας ακολουθούν την ομάδα και δίνουν βροντερό «παρών» και όταν παίζουμε εκτός. Τους χρειαζόμαστε κοντά μας και ειδικά σε κάποια ματς που μπορεί… να στραβώσουν και να δυσκολέψουν τα πράγματα, εκεί τους χρειαζόμαστε ακόμα πιο πολύ. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και με την απόδοση μας κάθε εβδομάδα να τους κάνουμε χαρούμενους και περήφανους για την ομάδα τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ