ΜΠΑΣΚΕΤ

Σιγκούνας: "Η παρουσία του Κορωνιού έδωσε μεγαλύτερη αίγλη στη φιέστα"

Σιγκούνας: "Η παρουσία του Κορωνιού έδωσε μεγαλύτερη αίγλη στη φιέστα"
EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 από το Περιστέρι και την ξέφρενη πορεία της ομάδας του, ενώ στάθηκε και στον Άγγελο Κορωνιό.

Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας με αφορμή την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καστοριά (21/4, 17:00) για την 28η αγωνιστική της Α2 έκανε έναν απολογισμό της πορείας του Περιστερίου, εξέφρασε την επιθυμία της ομάδας του για να πάρει και άλλες νίκες ως τέλος της σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στον Άγγελο Κορωνιό.

"Aπό την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε είχε τεθεί εξ αρχής η κατάκτηση του πρωταθλήματος ως βασικός στόχος της ομάδας.Οπότε, νομίζω, ότι τα αισθήματα είναι μόνο όμορφα όταν καταφέρνεις και πετυχαίνεις τους στόχους σου… Προσωπικά, νοιώθω παρά πολύ ωραία και συνάμα ότι δικαιώνομαι για την επιλογή μου να έρθω το περασμένο καλοκαίρι στο ΓΣΠ και φυσικά είμαι διπλά χαρούμενος που βοήθησα κι εγώ στην επίτευξη αυτού του στόχου. Για μένα είναι η δεύτερη άνοδος σε τρία χρόνια. Βέβαια, κάθε επιτυχία έχει το κάτι διαφορετικό από την άλλη.Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, γιατί από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και είχαμε όλοι τα μυαλά μας μέσα στο κεφάλι, δουλεύοντας πολύ σκληρά στο γήπεδο για να καταφέρουμε να φτάσουμε να μιλάμε τώρα σαν πρωταθλητές. Είχαμε την βοήθεια του προπονητικού τιμ και την απόλυτη στήριξη της διοίκησης και είναι πολύ σημαντικό ένα παίκτης να νοιώθει αυτή την σιγουριά και να αντιλαμβάνεται την εμπιστοσύνη που έχουν προς το πρόσωπο του", δήλωσε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Περιστερίου ο Αλέξανδρος Σιγκούνας, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν ήταν εύκολη η κατάκτηση του τίτλου:

"Δεν ήταν σε καμία περίπτωση, αυτό που λένε, “περίπατος” για μας φέτος. Όποιον αγώνα και να παίζαμε ανεξαρτήτως αντιπάλου, το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να είμαστε εμείς αυτοί που έπρεπε κάθε εβδομάδα και να μπαίνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο μυστικό για μας… Η συγκέντρωση που είχαμε σε κάθε παιχνίδι και η επιθυμία μας να κερδίσουμε. Το θέλαμε πολύ και το… δείχναμε!Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολλούς τραυματισμούς μέσα στην χρονιά κι ουσιαστικά η ομάδα έπαιξε πλήρης μετά από 3-4 μήνες, όταν και βρεθήκαμε, πραγματικά, όλοι μαζί. Αλλά εκεί χτίζονται οι ομάδες… στα δύσκολα, εκεί φαίνονται οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες και εμείς διαθέτουμε πολλές προσωπικότητες, όπου βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα και ξέρουν να διαχειρίζονται τις ιδιαίτερες αυτές καταστάσεις.

Νομίζω, κομβικής σημασίας ήταν δυο σημαντικές νίκες που πήραμε στην αρχή της σεζόν εκτός έδρας, εναντίον του Εθνικού και της Λευκάδας. Αυτά τα αποτελέσματα μας “έδεσαν” σαν ομάδα και μας τόνωσαν την αυτοπεποίθηση μας για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Δεν είναι εύκολο να είσαι στο 26-1… και το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι ήσουν επαγγελματίας από την πρώτη στιγμή που πάτησες το πόδι σου στο γήπεδο".

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ανέφερε: "Εμείς ξεκάθαρα θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες και να κλείσουμε την σεζόν με νίκες στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση του Σαββάτου (21/4, 17.00) με την Καστοριά.

Το ότι πήραμε το πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε. Πάνω απ’ όλα σεβόμαστε τους εαυτούς μας κι αυτό σημαίνει ότι σε κάθε προπόνηση που έχει μείνει μέχρι το τέλος και σε κάθε παιχνίδι θα μπαίνουμε μέσα με την ίδια διάθεση και θα παλεύουμε για να κερδίσουμε, ότι κάναμε, δηλαδή, όλη την χρονιά. Οι στόχοι μιας ομάδας όπως ο ΓΣ Περιστερίου δεν αλλάζουν και πάει σε κάθε ματς για τη νίκη, το οφείλουμε στους εαυτούς μας άλλωστε να κλείσουμε την χρονιά με ιδανικό τρόπο".

Τέλος, ο Αλέξανδρος Σιγκούνας ρωτήθηκε για την ατμόσφαιρα στο ματς με τον Ηρακλή και την βράβευση του Άγγελου Κορωνιού : "Πραγματικά όσα ζήσαμε στο τελευταίο ματς (14/4) ήταν… μοναδικά, οι στιγμές ήταν μαγικές! Όλος ο αγώνας ήταν μια φανταστική εμπειρία, έτσι όπως το διαμόρφωσαν οι φίλαθλοι μας και θέλω σε αυτό το σημείο να σταθώ λίγο στον κόσμο μας. Δεν ήταν μόνο στον αγώνα με τον Ηρακλή, που μας προσέφεραν μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα. Θυμάμαι από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, όπου και να παίζαμε, οπουδήποτε στην Ελλάδα, σε όποια έδρα και να αγωνιζόμασταν ήταν δίπλα μας και μετέτρεπαν το εκάστοτε γήπεδο που παίζαμε σε… σπίτι μας! Αυτό μας έδινε τεράστια ευχαρίστηση, νοιώθαμε σαν να παίζουμε στην έδρα μας κι αντλούσαμε ενέργεια από αυτούς και θέλαμε να τους ικανοποιήσουμε και να τους κάνουμε ευτυχισμένους, κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια.

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με αποκορύφωμα στο τελευταίο αγώνα, που πραγματικά η ατμόσφαιρα ήταν μαγική και το γήπεδο ήταν επιπέδου Α1! Κι η παρουσία του Άγγελου Κορωνιού, προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερη… αίγλη. Είχα την τύχη να τον ζήσω από κοντά σαν αθλητής, όταν ήμουν 15-16 χρονών στην ομάδα του Πανιωνίου κι έπαιρνα κι εγώ εικόνες από αυτόν τον σπουδαίο παίκτη.

Έτσι, γνώρισα κι εγώ τον Άγγελο και για μένα ήταν κάτι το ιδιαίτερο αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο, η βράβευση του, που σήμανε ουσιαστικά την επιστροφή του στο γήπεδο, όπου έζησε μεγάλες στιγμές, δοξάστηκε κι αποτέλεσε το… σπίτι του. Χάρηκα, που τον είδα και πάλι εδώ μετά από αρκετά χρόνια κι αυτό συνδυάστηκε και με την επιστροφή του ΓΣ Περιστερίου στην Α1, εκεί που ανήκει κι είναι έτοιμος να ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές στην κορυφαία κατηγορία".

Η αποστολή του Περιστερίου βρίσκεται ήδη στην Καστοριά για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα και ο Νίκος Καραγιάννης στην αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Α2 δεν θα έχει στη διάθεσή του "λαβωμένους" Βασίλη Σίμτσακ και Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, οι οποίοι τελευταία στιγμή τέθηκαν νοκ άουτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ