ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν τα πουκάμισα...

Σαν τα πουκάμισα...

Μπορεί να μην έχουμε διανύσει ακόμη ούτε το 1/3 του πρωταθλήματος, αλλά στους πάγκους της Α2 έχουν γίνει ήδη πολλές αλλαγές. Το Sport24 εξετάζει το φετινό φαινόμενο.

Εφτά αγωνιστικές μετά την αρχή του πρωταθλήματος και οι αλλαγές στους πάγκους της Α2 κατηγορίας έχουν φτάσει ήδη τις έξι. Κι ενδεχομένως να γίνουν εφτά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Καλαφατάκη να αντικαθιστά τον Γιώργο Ζαφειρούδη , στη Δόξα Λευκάδας.

Η αλήθεια είναι πως η φετινή χρονιά δεν κυλά πολύ ήρεμα για τους προπονητές της Α2 κατηγορίας, με αρκετούς εξ αυτών να αποχωρούν πολύ νωρίς από το πόστο τους. Άλλοι κατόπιν επιλογής, άλλοι μετά από σχετική απόφασης της διοίκησης. Το Sport24.gr παρουσιάζει το τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, αναλύοντας το "τι" και "πως" της κάθε περίπτωσης.

Αετός: Ξαφνικά χωρίς προπονητή

Λίγες ημέρες πριν αρχίσει ο φετινός μαραθώνιος, ο Αετός βρέθηκε στο σημείο να αναζητά... προπονητή. Στην παρθενική της παρουσία στην Α2, η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα αναγκάστηκε να αλλάξει τον "τιμονιέρη" της. Αιτία αποτέλεσε η απόφαση του έμπειρου τεχνικού να αποδεχθεί τη δελεαστική πρόταση (για 2+1 χρόνια) που του κατέθεσε το Περιστέρι . Μετά από μερικές ημέρες αναζήτησης, τα ηνία της ομάδας δόθηκαν στον Σάββα Κατσούνη. Μέχρι στιγμής, ο πρώην προπονητής του Χολαργού (εκεί ξεκίνησε τη φετινή σεζόν, πριν μετακομίσει στον Αετό) έχει οδηγήσει τους νεοφώτιστους σε δύο νίκες (σε εφτά αναμετρήσεις).

Εθνικό Πειραιά: Από βοηθός... πρώτος

Με τη νέα σεζόν να έχει ξεκινήσει και τον Εθνικό Πειραιά να προσπαθεί δειλά δειλά να βαδίσει στα μονοπάτια της Α2 κατηγορίας, ο Τζίμης Κουστένης παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας . Αφορμή αποτέλεσε η πρόταση που του κατέθεσε ο Πανελευσινιακός. Οι Πειραιώτες δεν βγήκαν στην αγορά για να αναζητήσουν τον διάδοχό του, αφού πάρθηκε η απόφαση για προαγωγή του μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς, Μάριου Γούναρη. Ο νέος τεχνικός ηγέτης του Εθνικού επέλεξε στο πόστο του βοηθού του τον Μιχάλη Ραχωβίτσα, που την τελευταία διετία βρισκόταν στον πάγκο (ως πρώτος προπονητής) της Νίκης Αμαρουσίου (Γ' Εθνική).

Ηλυσιακός: Βουνό τα προβλήματα

Η αποστολή που ανέλαβε το φετινό καλοκαίρι ο Κώστας Σορώτος χαρακτηρίστηκε ως... mission impossible. Και εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε τέτοια αφού τα προβλήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί ο έμπειρος τεχνικός ήταν πάρα πολλά. Γι αυτό και μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό Πειραιά αποφάσισε να αποχωρήσει . Δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό αφού φέτος πάλευε κάτω από αντίξοες συνθήκες να κρατήσει τον Ηλυσιακό όρθιο στην Α2 κατηγορία. Για ένα παιχνίδι (αυτό με τον Αρκαδικό), στον πάγκο της ομάδας κάθισε -ως υπηρεσιακός- ο Θοδωρής Καλλιώρας, ενώ εδώ και μία εβδομάδα ο Σπύρος Σταθούλης βρίσκεται στο "τιμόνι" του Ηλυσιακού, που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ηρακλής: Από τον Γιώργο... στον Γιάννη

Μόλις πέντε αγωνιστικές παρέμεινε στον πάγκο του Ηρακλή ο Γιώργος Κυρούδης, ο οποίος "πλήρωσε το μάρμαρο" για το 2-3 που είχε μέχρι τότε ο "Γηραιός". Μπορεί, εν μέρει, η απόφαση της διοίκησης να χαρακτηριστεί ως βιαστική, αλλά ο νεαρός τεχνικός την αποδέχθηκε απόλυτα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Ηρακλή, μετά την απόλυσή του. Έκτοτε, την ομάδα προπονεί ο Γιάννης Δαμαλής που, όπως όλα δείχνουν, θα καθίσει στον πάγκο της μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Ερμής Λαγκαδά: Αλλαγές επί αλλαγών

Αν υπάρχει μια ομάδα που φέτος αλλάζει διαρκώς προπονητές, αυτή είναι ο Ερμής Λαγκαδάς. Λόγω συνθηκών ενδεχομένως. Αρχικά, πάρθηκε η απόφαση για αντικατάσταση του Στάθη Καμαράκη . Το... περίεργο της υπόθεσης είναι πως αυτό έγινε πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Η αναμέτρηση με τον "Γηραιό" διακόπηκε στο 13ο λεπτό, λόγω ολισθηρότητας του παρκέ, με την ΕΟΚ να αποφασίζει τη συνέχισή της λίγες ημέρες μετά. Οι "πράσινοι" αποφάσισαν όμως την αποπομπή του πριν συνεχιστεί ο αγώνας. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή την ομάδα κοούτσαρε ο Δημήτρης Γεροφώτης (ήταν βοηθός του).

Εν συνεχεία προσελήφθη ο Δημήτρης Γαλάνης (σε ρόλο τεχνικού διευθυντή), που μαζί με τον Δημήτρη Γεροφώτη είχαν τα ηνία της ομάδας. Ε και; Μόλις χθες (24/11) ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ερμή Λαγκαδά το "αντίο" σε αμφότερους. Πιθανότερος διάδοχος είναι ο Δημήτρης Μύθου, που πρόσφατα αποχώρησε από τον πάγκο του Στρατωνίου (Β' Εθνική).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ