ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεμεντέλας: "Νέα δεδομένα"

Ρεμεντέλας: "Νέα δεδομένα"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Ρεμεντέλας και ο Γιάννης Δημάκος μίλησαν στο Sport24.gr για το "διπλό" του Ψυχικού επί του Εθνικού Πειραιά και τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η διακοπή του πρωταθλήματος έκανε καλό στο Ψυχικό. Αρχικά επούλωσε τις "πληγές" του από την εντός έδρας ήττα από την Καβάλα. Εν συνεχεία βρήκε χρόνο να ψάξει για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Νταμίρ Λάτοβιτς (βλ. Δημήτρης Μαρμαρινός). Τέλος, έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Παπανικολάου να ξεκουραστεί, να κάνει θεραπείες και να αντιμετωπίσει με συντηρητική αγωγή το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Αφού έγιναν όλα αυτά, ήρθε και μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Αυτή επί του Εθνικού Πειραιά (67-63), για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα υποχρέωσε τους νεοφώτιστους στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους για φέτος, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα, ενώ διατήρησε την επαφή του με τις θέσεις που δίνουν άνοδο. Αν και στο στρατόπεδο των "κυανοκίτρινων" αποφεύγουν να μιλήσουν για κάτι τέτοιο, δεδομένων των προβλημάτων που ανέκυψαν τον τελευταίο μήνα.

Το Sport24.gr μίλησε με τον κόουτς Γιώργο Ρεμεντέλα και τον Γιάννη Δημάκο (πρώτος σκόρερ του Ψυχικού, χθες), για τα στοιχεία που έφεραν το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και το τι ακολουθεί από εδώ και πέρα.

" Κακά τα ψέματα είναι μία πολύ μεγάλη νίκη, που μας βοηθά σε δύο κομμάτια. Αρχικά το βαθμολογικό, μα πάνω απ όλα το ψυχολογικό. Είχαμε ανάγκη μία τέτοια νίκη, μετά τα όσα έγιναν τον τελευταίο μήνα με τον τραυματισμό του Νταμίρ και την ήττα από την Καβάλα. Στην ουσία ρεφάρουμε το αρνητικό αποτέλεσμα από την Καβάλα", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ψυχικού, πριν συνεχίσει λέγοντας:

" Ευελπιστούμε ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, μετά τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Με νίκες σαν και αυτή κερδίζουμε χρόνο για να δουλέψουμε καλύτερα και να εντάξουμε στην ομάδα τον Μαρμαρινό. Βέβαια, είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως ο Παπανικολάου βοηθάει, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει (σ.σ.: σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών. Ίσως αυτό σημαίνει πως μπορούμε να πάει συντηρητικά μέχρι το τέλος της χρονιάς, προσέχοντας βέβαια, για να μην επιβαρυνθεί πολύ και χειροτερέψει η κατάστασή του".

Όσο για την ουσία της αναμέτρησης με τον Εθνικό Πειραιά; " Είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάναμε όμως πολλά αβίαστα λάθη, κυρίως στον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να αμυνθεί ο Εθνικός στα πικ εν ρολ (hedge out). Ακόμα κι έτσι, όμως πήραμε τη νίκη και αυτό είναι που μετράει", είπε.

Πριν ολοκληρώσει είχε κάτι ακόμα να πει. Για τον κόσμο των γηπεδούχων: " Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο του Εθνικού για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Σε αθλητικά και κόσμια πλαίσια, υποστήριξε την ομάδα του. Μακάρι να βλέπουμε κάθε βδομάδα τέτοια ατμόσφαιρα στα γήπεδα όλης της Ελλάδας".

Δημάκος: "Ρεφάραμε την ήττα από την Καβάλα"

Ρεμεντέλας: "Νέα δεδομένα"
INTIME SPORTS

είχαμε λιγότερο άγχος από τους αντιπάλους μας, και αυτό μας βοήθησε μέσα στο παιχνίδι".

Παράλληλα όμως, αναφέρθηκε στο ανανεωμένο πρόσωπο που θα δείξει η ομάδα του στη συνέχεια αφού " πήραμε τον Μαρμαρινό, έναν παίκτη με μεγάλη προσωπικότητα και ιστορία στο μπάσκετ. Βρίσκεται μαζί μας μόλις μια βδομάδα, οπότε με το πέρασμα των ημερών πιστεύω πως θα γίνεται ολοένα και καλύτερος, για να βοηθήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν".

Τί φέρνει το χθεσινό αποτέλεσμα για το Ψυχικό; " Το σημαντικό για εμάς είναι ότι ρεφάραμε την εντός έδρας ήττα από την Καβάλα. Πέραν αυτού δεν σημαίνει κάτι άλλο", είπε πριν επισημάνει ότι " για να έχει βέβαια η νίκη επί του Εθνικού Πειραιά, σημασία έχει να κερδίσουμε τον Αρκαδικό σε μια βδομάδα. Γιατί αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό. Στην έδρα μας έχουμε δείξει ότι είμαστε πολύ δυνατοί, αν εξαιρέσουμε το ματς με την Καβάλα. Αυτό θέλουμε να αποδείξουμε και απέναντι στον Αρκαδικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ