ΜΠΑΣΚΕΤ

Προβάδισμα για Χείλαρη ο Ηρακλής

Προβάδισμα για Χείλαρη ο Ηρακλής
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χείλαρης αποτελεί τον βασικό μεταγραφικό στόχο του Ηρακλή με την πορεία της Εθνικής Ενόπλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να κρίνει αν θα γίνει πράξη.

Ο Ηρακλής θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ του εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 θέλει να αποκτήσει και τον Δημήτρη Χείλαρη. Την στιγμή αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τον πρώτο λόγο για να αποσπάσει το ναι του 25χρονου φόργουορντ αλλά αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την πορεία της Εθνικής Ενόπλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Χείλαρης αναχωρεί το βράδυ με προορισμό την Νότια Κορέα εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κληθεί να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου μεταξύ οχτώ ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτό. Ποιος όμως είναι ο ρόλος που θα παίξει η πορεία της Εθνικής Ενόπλων; Και πιο συγκεκριμένα το πόσο σημαντικό είναι για τον 25χρονο φόργουορντ η κατάκτηση μίας από τις πέντε πρώτες θέσεις για το που θα αγωνίζεται την νέα αγωνιστική περίοδο;

Η παρουσία της Εθνικής Ενόπλων στην πρώτη πεντάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα δώσει την δυνατότητα στον Χείλαρη την νέα αγωνιστική περίοδο να αγωνιστεί σε όποια ομάδα επιθυμεί παραμένοντας Επίλεκτος Στρατιώτης. Όπως είναι την στιγμή αυτή. Διαφορετικά αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο μέσω της παρουσίας του σε ομάδα Α1 πρωτάθλημα από το οποίο την στιγμή υπάρχει ενδιαφέρον από τις Καβάλα και Τρίκαλα.

Με την παρουσία της Εθνικής Ενόπλων στην πρώτη πεντάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ουσιαστικά θα ανοίξει ο δρόμος της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Χείλαρη στον Ηρακλή. Κι αυτό γιατί παραμένοντας Επίλεκτος Στρατιώτης θα μπορεί να αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της Α2. Μία εξέλιξη που επιθυμεί και ο 25χρονος διεθνής φόργουορντ που δείχνει να έχει αποφασίσει να δώσει τον πρώτο λόγο για την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Αυτή να είναι ο Ηρακλής αφήνοντας στην άκρη τόσο το φλερτ της Καβάλας και των Τρικάλων από την Α1, όσο και αυτό από τους Περιστέρι και Εθνικό από την Α2 αλλά και Πανιώνιο από την Β΄ Εθνική.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Χείλαρη έπαιξε ο τρόπος που τον έχει προσεγγίσει η πλευρά του Ηρακλή όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Τόσο με την κρούση από τον τεχνικό της ομάδας Στέφανο Πέρκο όσο και από διοικητικής πλευράς της ομάδας της Θεσσαλονίκης με την τελευταία να γίνεται χθες στο περιθώριο της προπόνησης της Εθνικής Ενόπλων. Για αυτό και ο Ηρακλής θα είναι η πρώτη ομάδα που έχει αποφασίσει να συζητήσει μετά το πέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόπλων. Με το που επιστρέψει δηλαδή από την Νότια Κορέα με την ευχή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει καταφέρει να κατακτήσει μία θέση στην πρώτη πεντάδα. Αυτήν που θα του επιτρέψει να μείνει Επίλεκτος Στρατιώτης.

Αυτό που απομένει να ξεκαθαρίσει ωστόσο είναι και ποια είναι η σχέση που συνεχίζει να έχει ο Χείλαρης με το Ρέθυμνο. Το περσινό καλοκαίρι είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνια και από τα τέλη Ιουλίου υπάρχει έντονη φημολογία πως η ομάδα της Κρήτης προχώρησε μονομερώς σε λύση του συμβολαίου του. Στην περίπτωση που ισχύει αυτό, τόσο ο 25χρονος φόργουορντ θα μείνει ελεύθερος, αν και από ότι έχει δηλώσει ο ίδιος πολλές φορές είναι αντίθετος σε μία τέτοια εξέλιξη, αφού έχει ήδη συμβόλαιο και θέλει να παραμείνει το Ρέθυμνο προσφέροντας ακόμη περισσότερα.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που τελικώς ο Χείλαρης είτε με τον Ηρακλή είτε με κάποια άλλη ελληνική ομάδα δείχνει αποφασισμένος να δοκιμάσει την τύχη του και εκτός συνόρων. Και ειδικότερα στο γερμανικό πρωτάθλημα με το προνόμιο ότι είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου. Στο δια ταύτα την στιγμή αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει το προβάδισμα για να αποσπάσει το ναι του 25χρονου φόργουορντ αλλά αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την πορεία των πραγμάτων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ