ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέφτει η αυλαία του α' γύρου στην Α2

Πέφτει η αυλαία του α' γύρου στην Α2
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κύμη υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών, στο πιο ενδιαφέρον από τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Α2. Πολλά τα αμφίρροπα παιχνίδια της ημέρας (30/1) με φόντο, κυρίως, την παραμονή στην κατηγορία.

Η αυλαία του α' γύρου της Α2 κατηγορίας πέφτει σήμερα (28/1) με τη διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, εκεί όπου υπάρχει ένα μεγάλο ντέρμπι. Η Κύμη υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών, με τις δύο ομάδες να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τα πλέι οφ, αφού μοιάζει αδύνατο να προλάβουν την πρώτη θέση. Από την πλευρά του, ο Φάρος Κερατσινίου θέλει να ολοκληρώσει αήττητος το πρώτο μισό της σεζόν, με νίκη επί του Πανερυθραϊκού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Περιστέρι - Δούκας (17:00, Α. Παπανδρέου): Με τέσσερις σερί νίκες στο ενεργητικό του, ο Δούκας θέλει να κάνει το 5/5 και να απομακρυνθεί για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Εκεί όπου παραμένει το Περιστέρι, από την αρχή του πρωταθλήματος. Περισσότερες εντός έδρας απώλειες απαγορεύονται πλέον για τους "κυανοκίτρινους", οι οποίοι θα πρέπει να ξεκινήσουν ένα δικό τους νικηφόρο σερί για να διατηρήσουν "ζωντανές" τις όποιες ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

Πευκοχώρι - Παγκράτι (17:00, Αγ. Παύλου): Αν υπάρχει μια ομάδα που ξέρει να κερδίζει εκτός έδρας, από αυτές που θα παλέψουν για παραμονή, αυτή είναι το Παγκράτι. Οι "ροσονέρι" έχουν κερδίσει εκτός έδρας το Ψυχικό, τον Φίλιππο Βέροιας και τον Ηρακλή, θέλοντας να κάνουν το... καρέ απέναντι στους νεοφώτιστους. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και ήττα σε παιχνίδια τέτοιου είδους μπορεί να τους καταδικάσει σε πρόωρο υποβιβασμό.

Ψυχικό - Δόξα Λευκάδας (17:00, Ψυχικού): Η ήττα από τον Φίλιππο Βέροιας δεν επέτρεψε στο Ψυχικό να ξεφύγει από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ, με το παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Λευκάδας να είναι κάτι παραπάνω από κομβικό. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα χρειάζεται μια μεγάλη εντός έδρας νίκη για να αποκτήσει εκ νέου καλή ψυχολογία, την ώρα που οι νησιώτες θέλουν το "διπλό" για να διατηρήσουν την επαφή τους με τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Ηρακλής - Μαχητές Δόξας Πεύκων (17:00, Ιβανώφειο): Με την ψυχολογία στα ύψη από το "διπλό" στην Πάτρα, αλλά χωρίς τον Μάικ Ντι Νούνο (σ.σ.: αποχώρησε από την ομάδα), θα παραταχθεί ο Ηρακλής στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Φαβορί δεν υπάρχει στο παιχνίδι αφού μιλάμε για δύο σχεδόν ισοδύναμες ομάδες, με το αποτέλεσμα να κρίνει πολλά στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία, αφού τόσο ο "Γηραιός" όσο κι οι νεοφώτιστοι έχουν τους ίδιους στόχους.

Πανερυθραϊκός - Φάρος Κερατσινίου (17:00, Στ. Καλαϊτζής): Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση και την άνετη νίκη επί της Κύμης, ο Φάρος Κερατσινίου θέλει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Πανερυθραϊκό για να κλείσει αήττητος τον α' γύρο. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη έχει σαφώς το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτική αφού οι "κόκκινοι" ήταν η ομάδα που "έσπασε" το αήττητο της Κύμης νωρίτερα στη σεζόν.

Λιβαδειά - Εθνικός Πειραιά (17:00, Λιβαδειάς): Χωρίς τον Βαγγέλη Μάγειρα πλέον στον πάγκο, η Λιβαδειά κοντράρεται με τον Εθνικό Πειραιά, σε μια απολαυστική μονομαχία δύο εκ των καλύτερων πλεϊμέικερ της Α2. Από τη μία ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, από την άλλη ο Φώτης Βασιλόπουλος. Οι Βοιωτοί χρειάζονται το δίποντο για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να διατηρηθούν στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Κύμη - Προμηθέας Πατρών (19:00, Ν. Μαρίνος): Το μεγάλο ντέρμπι της αυλαίας του α' γύρου γίνεται στην Εύβοια, με την Κύμη να υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών. Πρόωρος τελικός το παιχνίδι για τις δύο ομάδες, οι οποίες σκέφτονται πλέον τα πλέι οφ αφού η πρώτη θέση έχει απομακρυνθεί αρκετά. Η κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη πλέον, με τον ηττημένο να αποκτά ακόμη περισσότερα προβλήματα και ίσως να αναγκάζεται να βρει... προπονητή για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Η κατάταξη (σε 14 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου / 26 / 13-0

2. Κύμη / 24 / 11-2

3. Εθνικός Πειραιώς / 23 / 10-3

4. Προμηθέας Πατρών / 22 / 9-4

5. Δόξα Λευκάδας / 21 / 8-5

6. Παγκράτι / 19 / 6-7

7. Λιβαδειά / 19 / 6-7

8. Πανερυθραϊκός / 19 / 6-7

9. Δούκας / 19 / 6-7

*10. Φίλιππος Βέροιας / 18 / 4-10

11. Ψυχικό / 18 / 5-8

12. Μαχητές Δόξας Πεύκων / 18 / 5-8

13. Ηρακλής / 18 / 5-8

14. Περιστέρι / 15 / 2-11

15. Πευκοχώρι / 15 / 2-11

*Δεν έχει κάνει το ρεπό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ