ΜΠΑΣΚΕΤ

Παρελθόν ο Γούναρης

Παρελθόν ο Γούναρης
INTIME SPORTS

Πρόωρο τέλος στη συνεργασία του με τον Εθνικό Πειραιά έβαλε ο Μάριος Γούναρης, που το απόγευμα της Κυριακής (25/1) υπέβαλε την παραίτησή του. Οι νεοφώτιστοι μετρούσαν τρεις συνεχόμενες ήττες. Ένα μήνα εκτός ο Ψυλέας.

Τον τρίτο προπονητή για φέτος αναζητά πλέον ο Εθνικός Πειραιά, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες έχει μείνει "ακέφαλος". Οι νεοφώτιστοι θα συνεχίσουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο δίχως τον Μάριο Γούναρη στην άκρη του πάγκου τους, αφού ο 44χρονος τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του το απόγευμα της Κυριακής (25/1). Αιτία αποτέλεσαν οι τρεις διαδοχικές ήττες (από Ψυχικό, Λιβαδειά και Δόξα Λευκάδας) που απομάκρυναν σημαντικά τον Εθνικό Πειραιά από τις πρώτες θέσεις.

Στο στρατόπεδο των Πειραιωτών έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτηση της διάδοχης κατάστασης, με τους ανθρώπους του συλλόγου να φιλοδοξούν να γεμίσουν το κενό στον πάγκο το συντομότερο δυνατό. Άλλωστε το Σάββατο (31/1) υπάρχει το ντέρμπι με το Λαύριο, στο οποίο θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα για να μη διευρύνουν ακόμα περισσότερο το αρνητικό σερί τους.

Ο κόουτς Μάριος Γούναρης βρισκόταν στον Εθνικό Πειραιά από πέρσι (όταν η ομάδα αγωνιζόταν στη Β' Εθνική), εκτελώντας χρέη βοηθού του Κώστα Σορώτου. Μετά την αποπομπή του οποίου ανέλαβε ως χεντ κόουτς, βάζοντας κι αυτός το δικό του λιθαράκι στην άνοδο στην Α2 κατηγορία.

Το καλοκαίρι επέστρεψε στο πόστο του βοηθού, υπό τον Τζίμη Κουστένη. Όταν όμως ο δεύτερος αποχώρησε για τον Πανελευσινιακό, ανέλαβε εκ νέου τις τύχες της ομάδας, οδηγώντας την από την από την 5η έως τη 13η αγωνιστική. Φέτος, στο διάστημα που εργάστηκε ως πρώτος προπονητής, είχε απολογισμό τέσσερις νίκες και πέντε ήττες.

Η ανακοίνωση της αποχώρησής του αναφέρει: " Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας αποτελεί ο Μάριος Γούναρης. Ο μέχρι πρότινος προπονητής παραιτήθηκε από τον Εθνικό αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για την κακή εικόνα της ομάδας στους τελευταίους αγώνες. Η διοίκηση του τμήματος Μπάσκετ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στον σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του. Από εκεί και πέρα η διοίκηση της ομάδας μας βρίσκεται πλέον στην αναζήτηση του καταλληλότερου προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα για τον δεύτερο γύρο της Α2 Εθνικής".

Πρόβλημα με Ψυλέα

Μέσα σε όλα, στον Εθνικό Πειραιά καλούνται να διαχειριστούν την απουσία του Νίκου Ψυλέα για τον επόμενο μήνα. Ο 34χρονος φόργουορντ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Δόξα Λευκάδας, με τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη να δείχνουν πως έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και οστικό οίδημα το γόνατο. Έτσι, θα απουσιάσει από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του, μεγαλώνοντας το απουσιολόγιο στον Εθνικό Πειραιά, αφού -θυμίζουμε ότι- στα "πιτς" βρίσκεται επίσης ο Φώτης Ζούμπος ( κάταγμα στην κάτω γνάθο) εδώ και μία εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ