ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανερυθραϊκός, ο "φονέας των αήττητων"

Πανερυθραϊκός, ο "φονέας των αήττητων"

Ο Πανερυθραϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει φέτος τον Φάρο Κερατσινίου (είχε 19/19) για να προκαλέσει "θόρυβο" στα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας -και όχι μόνο. Ο Λουκάς Γιαουρτόγλου, που "έγραψε" το τελικό σκορ, κι ο Δημήτρης Χουχουλής μίλησαν στο Sport24.gr για το μέγεθος της επιτυχίας.

Αν ο Φωστήρας έχει αποτυπωθεί στο μυαλό όλων ως ο "φονέας των γιγάντων", τότε ο Πανερυθραϊκός μπορεί να καυχιέται πως είναι "ο φονέας των αήττητων". Κοινώς, είναι η ομάδα που δεν... θες να αντιμετωπίσεις. Το αυτό κατάλαβε η Κύμη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής , για να το... επιβεβαιώσει ο Φάρος Κερατσινίου στο φινάλε του α' γύρου. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη, που μετρούσε μόνο νίκες (19/19) σε Α2 και Κύπελλο Ελλάδος, έφυγε για πρώτη φορά φέτος από το γήπεδο δίχως το ροζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές της.

Ο Πανερυθραϊκός έκανε (σχεδόν) τα πάντα σωστά, σε σημείο που είχε την ευκαιρία να είναι εκείνη η ομάδα που θα καθόριζε το τελικό σκορ. Στο τελευταίο τάιμ άουτ που πήρε ο Δημήτρης Χουχουλής (με το παιχνίδι στην ισοπαλία), έδωσε εντολή η μπάλα να πάει είτε στον Αλέξανδρο Μπάρδα είτε στον Τάσο Καλλιανιώτη, με τη λογική πως είναι οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας σε τέτοιες καταστάσεις. Στο περιθώριο όσων είπε, γύρισε στον Λουκά Γιαουρτόγλου λέγοντάς του ότι σε περίπτωση που πάρει την μπάλα, πρέπει να απειλήσει το καλάθι και να πάει για το καλάθι.

Όπως κι έγινε. Οι αλλαγές σε όλα τα σκριν που επέλεξε ο Ανδρέας Πολέμης για την τελευταία άμυνα, έφεραν τον Σωτήρη Κατούφα μπροστά στον 29χρονο γκαρντ. Κι εκείνος, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει ξανά αντίστοιχες ευθύνες στην Α2, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την αποστολή του "γράφοντας" το τελικό σκορ (77-75) , που έδωσε στην ομάδα του μία ακόμη πολύ μεγάλη νίκη. Μεγαλύτερη από εκείνη επί της Κύμης.

Πανερυθραϊκός, ο "φονέας των αήττητων"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ήταν κρίμα να μην το πάρουμε"

Απ ότι φαίνεται, αυτός κι οι συμπαίκτες του νιώθουν πιο άνετα όταν παίζουν απέναντι σε ομάδες που είναι ανώτερες -σε θεωρητικό επίπεδο. (γελάει) " Απ ότι φαίνεται, έτσι είναι", είπε αρχικά στο Sport24.gr ο παίκτης που "πλήγωσε" όσο κανείς άλλος φέτος την άμυνα του Φάρου Κερατσινίου, για να εξηγήσει πως " ως ομάδα δεν έχουμε καμία σχέση με τον Φάρο ή την Κύμη, από άποψη υλικού ή μπάτζετ. Γι αυτό ίσως δεν έχουμε πίεση, νιώθουμε πιο άνετα και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Ξέρεις κάτι; Όταν δεν έχεις άγχος, σε τέτοιο βαθμό τουλάχιστον, είναι πιο εύκολο να κάνεις τη δουλειά σου και να βγάλεις στο παρκέ όσα έχεις δουλέψει όλη την εβδομάδα".

Γίνεται να μην έχεις άγχος με το παιχνίδι στο "Χ" και βλέπεις πως έχεις την ευκαιρία να μετατρέψεις σε θρίαμβο ένα παιχνίδι που οι περισσότεροι (τρίτοι) θεωρούσαν χαμένο; " Ναι, 100%. Κι αυτό γιατί ακόμη και σε εκείνο το σημείο δεν αγχώνεσαι, αλλά σκέφτεσαι πως είναι κρίμα να πάει στράφι όλη αυτή η προσπάθεια", ανέφερε το πρόσωπο της ημέρας στα ελληνικά παρκέ. Ένας παίκτης που, όπως κι οι περισσότεροι στον Πανερυθραϊκό, δεν είναι επαγγελματίας. Έχει πρωινή δουλειά, για να ακολουθήσει η καθημερινή δίωρη προπόνηση.

Όπως καταλαβαίνετε, το επίτευγμα των "κόκκινων" αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς πως απέναντί τους είχαν παίκτες με μεγάλη θητεία -όχι μόνο στην Α1, αλλά και- στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συν ότι ο Φάρος είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Επ αυτού εξηγεί στο Sport24.gr πως " το μπάσκετ το έχουμε για να ξεσκάμε οι περισσότεροι. Να ξεφεύγουμε από τα καθημερινά μας προβλήματα".

Παρεμπιπτόντως, απάντησε στο αν αυτός κι οι συμπαίκτες του αισθάνονται πως τους... πάνε αντίπαλοι σαν τον Φάρο και την Κύμη. " Το λέγαμε για πλάκα στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα", δήλωσε αρχικά για να εξηγήσει όμως πως " δεν πρέπει να ξεφεύγουμε. Καλό είναι να ενθουσιαζόμαστε απόψε, αλλά ξέρουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και τους στόχους που έχουμε. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Αυτό δεν θα αλλάξει, ακόμη κι αν κερδίσουμε εκτός έδρας αυτές τις δύο ομάδες". Γιατί; " Επειδή μετράνε περισσότερο -επί της ουσίας- οι νίκες απέναντι σε αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους", συμπλήρωσε. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως φέτος υπάρχουν πλέι άουτ, όπου οι ομάδες μεταφέρουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα από τους αγώνες της regular season.

Πανερυθραϊκός, ο "φονέας των αήττητων"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χουχουλής: "Ούτε για σουβλάκια δεν πήγαμε"

Αν αναρωτιέστε πως μπορεί να νιώθει ο προπονητής της ομάδας που υποχρέωσε σε ήττα τόσο τον Φάρο όσο και την Κύμη, μην περιμένετε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση. Ο Δημήτρης Χουχουλής ήταν κάτι παραπάνω από ήρεμος την ώρα που μιλούσε στο Sport24.gr για το επίτευγμα του Πανερυθραϊκού. " Είναι μια νίκη σαν όλες τις άλλες", είπε. Κι όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό, υπάρχει εξήγηση:

" Όταν κερδίσαμε την Κύμη, μετά κάναμε μαζεμένες ήττες. Δεν το διαχειριστήκαμε σωστά. Νομίσαμε ότι είμαστε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είμαστε. Και το πληρώσαμε με ήττες όπως αυτή στο Πευκοχώρι. Γι αυτό, το πρώτο πράγμα που είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια ήταν πως δεν πρέπει να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος. Πιστέψαμε πως μπήκαμε στα παπούτσια άλλου, πως μεγαλώσαμε ξαφνικά. Κρίμα για τα ίδια τα παιδιά θα είναι".

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε τα... επινίκια. " Ούτε για σουβλάκι δεν πήγαμε", είπε γελώντας ο έμπειρος τεχνικός, που έχει περάσει μια ζωή στον πάγκο του Πανερυθραϊκού, για να καταλήξει επισημαίνοντας πως " δεν ξέρω, μπορεί να πάμε την Τετάρτη να τσιμπήσουμε κάτι. Μέχρις εκεί όμως".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ