ΜΠΑΣΚΕΤ

"Παγίδες" για τους πρωτοπόρους

"Παγίδες" για τους πρωτοπόρους

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της 16ης αγωνιστικής, το Sport24.gr παρουσιάζει τα τελευταία νέα των δώδεκα ομάδων που θα αγωνιστούν αύριο (14/2).

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/2), δώδεκα (από τις δεκατρείς) ομάδες της Α2 κατηγορίας θα αναμετρηθούν με στόχο τη νίκη. Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής μπορεί να μην περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι, αλλά έχει αγώνες που κρύβουν "παγίδες" για τους πρωτοπόρους. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα τελευταία νέα των ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίες, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

Το πρόγραμμα:

Ηρακλής - Λαύριο

Παγκράτι - Δόξα Λευκάδας

Καβάλα - ΟΦΗ

Ψυχικό - Λιβαδειά

Αρκαδικός - Αετός

Εθνικός Πειραιά - Ερμής Λαγκαδά

Ηρακλής - Λαύριο

Η παρουσία του κόσμου είναι το μεγάλο "συν" του Ηρακλή στο αυριανό παιχνίδι, την ώρα που επιβλήθηκε στον "Γηραιό" νέα τιμωρία της έδρας (τριών αγωνιστικών), με αφορμή όσα έγιναν στον αγώνα με τη Λιβαδειά, προ δύο εβδομάδων. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Γιάννη Δαμαλή, κάτι που δεν ισχύει για τον Χρήστο Σερέλη, αφού εκτός δράσης αναμένεται να βρίσκεται ο Γιώργος Μουρίκης. Ο 25χρονος σέντερ αποτελεί το μοναδικό ερωτηματικό των "κυανοκίτρινων" για το αυριανό παιχνίδι, εκεί όπου αναζητούν τη νίκη που θα τους διατηρήσει σε επαφή με την πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Παγκράτι - Δόξα Λευκάδας

Οι "ροσονέρι" θα εκτίσουν τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας της απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, που "καίγεται" για το ροζ φύλλο αγώνα. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου μετράει δύο σερί ήττες και θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, για να διατηρηθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Για πρώτη φορά φέτος πάντως, δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον Άλφα Ντιαλό που αποχώρησε -μεσοβδόμαδα- από την ομάδα. Έτσι, αναβαθμισμένο ρόλο αναμένεται να έχει ο Βαγγέλης Γκέρος, ενώ εκτός θα βρίσκεται και ο -τραυματίας τις τελευταίες ημέρες- Κωστής Δέδες. Από την άλλη, οι Λευκαδίτες θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν τις (όποιες) ελπίδες τους για άνοδο στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

Καβάλα - ΟΦΗ

Με το +2 να αποτελεί καλή... κάβα για το πρωτάθλημα, η Καβάλα θέλει ακόμα ένα δίποντο που θα την φέρει πιο κοντά στην άνοδο. Ο Γιάννης Τζήμας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, απέναντι σε μια ομάδα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ξεκούραστη. Οι Κρητικοί ξεκουράστηκαν την περασμένη εβδομάδα (κέρδισαν άνευ αγώνα τον Ηλυσιακό) και θα ταξιδέψουν στη Μακεδονία για να πάρουν ένα παιχνίδι, στο οποίο εφόσον έρθει το "διπλό" θα αποτελέσει έναυσμα για την εξασφάλιση της παραμονής στην Α2 κατηγορία.

Ψυχικό - Λιβαδειά

Με ανεβασμένη ψυχολογία -από τις συνεχόμενες νίκες- αλλά προβλήματα θα παραταχθεί το Ψυχικό, κόντρα στη Λιβαδειά. Οι "κυανοκίτρινοι" δεν θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα στη δωδεκάδα τον Σπύρο Πάνου (λόγω προβλήματος στο πόδι), την ώρα που παρών στην αναμέτρηση θα είναι ο Αντώνης Μάντζαρης, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Από την άλλη, οι Βοιωτοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού μετρούν τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Άγχος δεν υπάρχει και η παρουσία των Γκαγκαλούδη - Βουκαντίνοφ στην περιφέρεια δίνει ελπίδες για ένα ακόμη μεγάλο "διπλό", στην ομάδα του Νίκου Οικονόμου.

Αρκαδικός - Αετός

Η ήττα από το Λαύριο αποτέλεσε ένα μικρό πισωγύρισμα για τους Αρκάδες, οι οποίοι όμως με νίκη επί του Αετού θα επιστρέψουν σε ρυθμούς ανόδου. Ο κόουτς Γιάννης Καστρίτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα αφού αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, για τον αυριανό (14/2) αγώνα. Όσον αφορά τον Αετό, οι νεοφώτιστοι είχαν κερδίσει στο παιχνίδι του α' γύρου. Κατόρθωμα που θέλουν επαναλάβουν στην Τρίπολη. Η ψυχολογία είναι πεσμένη, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Εθνικό Πειραιά, αλλά μία νίκη επί του Αρκαδικού αρκεί για να ξαναφέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο των παικτών και του προπονητικού τιμ.

Εθνικός Πειραιά - Ερμής Λαγκαδά

Το φαβορί είναι οι γηπεδούχοι, αλλά η απουσία του κόσμου (σ.σ.: ο Εθνικός Πειραιά είναι τιμωρημένο με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών) και αυτές των Νίκου Ψυλέα - Φώτη Ζούμπου αλλάζουν ελαφρώς τα δεδομένα. Βέβαια, από την άλλη πλευρά οι "πράσινοι" δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους τον Γκόραν Βουτσίτσεβιτς που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι. Πέραν αυτού ομως, "καίγονται" για τη νίκη, αφού αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία, πρέπει να κερδίσουν εκτος έδρας αγώνες που θα τους δώσουν το κάτι παραπάνω. Κι αυτός με τους νεοφώτιστους είναι τέτοιος...

Η βαθμολογία (σε 15 αγώνες)

1. Καβάλα 28

2. Ψυχικό 26

3. Λαύριο 25

4. Αρκαδικός 25

5. Εθνικός Πειραιά 24

6. Δόξα Λευκάδας 24

7. Παγκράτι 23

8. ΟΦΗ 22

9. Λιβαδειά 22

10. Φίλιππος Βέροιας 21

11. Αετός 21

12. Ηρακλής 20

13. Ερμής Λαγκαδά 19

14. Ηλυσιακός 0*

*Έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ