ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο Σωκράτης κέρδισε τον Ανδρόνικο

Όταν ο Σωκράτης κέρδισε τον Ανδρόνικο

Η Κύμη επικράτησε του Εθνικού Πειραιά στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστική της Α2 κατηγορίας, με τον Σωκράτη να κερδίζει την προσωπική μονομαχία με τον Ανδρόνικο. Γι αυτό μίλησε στο Sport24.gr

Η οικογενειακή μονομαχία ανάμεσα σε Σωκράτη και Ανδρόνικο βρήκε νικητή τον πρώτο. Η οικογένεια Γκιζόγιαννη χωρίστηκε στα δύο, για περίπου δύο ώρες, με τον πρώτο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, αφού η Κύμη ξεπέρασε το εμπόδιο του Εθνικού Πειραιά .

Ο φόργουορντ των νικητών ολοκλήρωσε το ντέρμπι της Α2 κατηγορίας μετρώντας 19 πόντους (με 5/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα) και 4 ριμπάουντ, με τον... ηττημένο της υπόθεσης να έχει 17 πόντους (με 4/4 βολές, 5/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και 9 ριμπάουντ. Εντός παρκέ, η μονομαχία τους ήταν έντονη. Εκτός αυτού όμως, όλα... μέλι γάλα.

Όχι πάντως, το χθεσινό ντέρμπι δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκαν αντίπαλοι. Είχαν προηγηθεί άλλες "μονομαχίες" όταν ο Σωκράτης φορούσε τη φανέλα των Τρικάλων και του Μακεδονικού, κι ο Γκιζόγιαννης αυτή της ΑΕΚ και του Απόλλωνα Πατρών. Ο 33χρονος παίκτης της Κύμης είχε ξεχάσει πότε συνάντησε τον αδερφό του στο παρκέ για τελευταία φορά, για να θυμηθεί μετά από μεγάλη προσπάθεια.

" Δεν θυμάμαι επακριβώς τα παιχνίδια να σου πω την αλήθεια", θα μας πει αρχικά για να προσθέσει (γελώντας) πως " ίσως θα έπρεπε να τα είχα καταγράψει". Η ψυχολογία του μετά την εντός έδρας επικράτηση επί του Εθνικού Πειραιά ήταν ανεβασμένη, όχι όμως σε σημείο να πει μεγάλα λόγια: " Εντάξει, πειράζουμε ο ένας τον άλλον πριν το παιχνίδι. Με το που γίνεται το τζάμπολ, τίποτα δεν έχει πια σημασία".

Όταν ο Σωκράτης κέρδισε τον Ανδρόνικο

προφανώς είναι πιο ιδιαίτερο όταν παίζουμε αντίπαλοι, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Νομίζω κι αυτός το ίδιο κάνει". Ο λόγος; " Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο, να βοηθήσουμε την ομάδα μας να κερδίσει και να πετύχει τους στόχους της", σχολιάζει.

Όταν τον ρωτήσαμε για τη μάχη της ανόδου, είπε πως " υπάρχουν τέσσερις ή πέντε ομάδες που θα παλέψουν για τις δύο θέσεις", για να εξηγήσει -με δεδομένο ότι την άλλη εβδομάδα η Κύμη κοντράρεται με τον Φάρο Κερατσινίου- πως " ο Φάρος έχει αποδείξει πως είναι μια πολύ καλά στημένη ομάδα. Είμαστε το αουτσάιντερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά θέλουμε πολύ να πάρουμε τη νίκη. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να τα καταφέρουμε".

Παρεμπιπτόντως, η Κύμη βρίσκεται στο -1 από τον Φάρο Κερατσινίου. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου αυτό το παιχνίδι...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ