ΜΠΑΣΚΕΤ

Οικονόμου: "Όλοι θέλουν να κερδίσουν τη Λιβαδειά"

Η Λιβαδειά πανηγύρισε τεράστια νίκη επί του Λαυρίου, στην 19η αγωνιστική της Α2 και ο Νίκος Οικονόμου, διευκρινίζει -μέσω του Sport24.gr- τι εννοεί όταν λέει πως όλοι θέλουν να νικήσουν τους Βοιωτούς.

Την εντυπωσιακή της πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 συνεχίζει η Λιβαδειά. Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου μπορεί να αγωνίστηκε δίχως τον ηγέτη του, Γιάννη Γκαγκαλούδη, λόγω τιμωρίας, όμως υπέταξε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, το Λαύριο, εκτός έδρας μάλιστα, με 70-71 . "Δράστης" της μεγάλης νίκης των Βοιωτών ήταν ο Ιβάν Βουκαντίνοφ , που με τρίποντο από τα 9 μέτρα στην εκπνοή του αγώνα χάρισε την έκτη διαδοχική νίκη στην ομάδα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Μεγάλο μερίδιο στη νέα επιτυχία των νεοφώτιστων αναλογεί και στον προπονητή του συνόλου, τον Νίκο Οικονόμου. Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου -μεταξύ άλλων- μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, αναφέρθηκε στην απουσία του Γιάννη Γκαγκαλούδη, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά του.

"Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Αντιμετωπίσαμε μια πάρα πολυ δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες. Είχαμε μια σημαντική απώλεια, καθώς μια μέρα πριν το παιχνίδι μάθαμε πως δεν θα αγωνιστεί ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά γι' αυτό, αλλά δεν μείναμε σε αυτό", ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα προπονητή, ο οποίος συμπλήρωσε

"Η προσπάθεια που έγινε από όλα τα παιδιά ήταν πάρα πολύ σημαντική. Δεν σχολιάσαμε τίποτα ακόμα κι όταν βγήκε η απόφαση. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής τους και νομίζω πως και τα παιδιά είναι περήφανα που έχουν εμένα προπονητή. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως είμαστε μια ομάδα-μια γροθιά. Δεν παρατήσαμε ποτέ το παιχνίδι".

Ο προπονητής των Βοιωτών παρατήρησε πως "για να κερδίσεις αυτό το παιχνίδι χρειάζεται και τύχη για να κερδίσεις έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο, με ένα σουτ όπως αυτό του Ιβάν. Κατά τ' άλλα, είμαστε μια ομάδα που πολλοί έλεγαν πως θα είναι από τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό και τα παιδιά έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις. Γι' αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Έχω βρεθεί σε παρόμοιες ομάδες. Οι παίκτες κάνουν τη διαφορά, γιατί οι παίκτες κάνουν τον προπονητή και ο προπονητής την ομάδα".

Τον ρωτήσαμε και για την απουσία του Γιάννη Γκαγκαλούδη, αλλά και τη σημασία της, για να τονίσει πως "100% μας συσπείρωσε. Στο ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε να μας αποσυντονίζει, καθώς χάναμε με 20-7 στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ήταν το χειρότερο πρώτο δεκάλεπτο για φέτος. Στη συνέχεια ήμασταν συγκεντρωμένοι και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Τι μπορούμε να πούμε για τα παιδιά αυτά; Είμαι πολύ περήφανος για αυτά τα παιδιά και θα συνεχίσω να είμαι ό,τι κι αν γίνει. Θα ήμουν ακόμα κι αν δεν έμπαινε το σουτ του Ιβάν. Αξίζουμε την προσοχή όλων, για όσα έχουμε πετύχει".

Εν συνεχεία, δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό του, λέγοντας "Νομίζω πως τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Επίσης, θεωρώ πως οι παίκτες αξίζουν περισσότερο σεβασμό για την προσπάθειά τους. Ότι γίνεται μια μεγάλη νίκη, με αντίπαλο το Λαύριο, αλλά και μία ακόμα πολύ μεγάλη νίκη με αντίπαλο το Ψυχικό και περνάει έτσι, για την ομάδα της Λιβαδειάς και για τα παιδιά αυτά, αξίζει περισσότερης προσοχής η ομάδα. Αυτό που έχουμε καταφέρει όλοι είναι σπουδαίο και κάνουμε όλη την πόλη περήφανη".

Σχετικά με τη συνέχεια της σεζόν υπογράμμισε πως "έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα. Μας ευχαριστεί αυτό που κάνουμε και έχουμε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Αετό. Θα χαρούμε 1-2 μέρες και μετά ξανά στο γήπεδο για δουλειά. Όλοι θέλουν να κερδίσουν αυτή την ομάδα. Όταν έρχεσαι από 6 σερί νίκες, όλοι θέλουν να κερδίσουν τη Λιβαδειά. Και είναι πολύ λογικό. Αυτό ανεβάζει τις υποχρεώσεις μας, αλλά δεν μας αγχώνει. Διασκεδάζουμε αυτό που κάνουμε και αυτό βγαίνει στο γήπεδο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ