ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι τραυματισμοί, τα τρίποντα και το Παγκράτι

Οι τραυματισμοί, τα τρίποντα και το Παγκράτι
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Δημάκος "σκότωσε" την πρώην ομάδα του (Παγκράτι) με τους 17 πόντους που πέτυχε χθες (31/1), με τη φανέλα του Ψυχικού και μίλησε στο Sport24.gr για τις ατυχίες της φετινής σεζόν, που όμως δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ως δικαιολογία.

Το παιχνίδι με το Παγκράτι ήταν από τα πιο δύσκολα του πρωταθλήματος, για το Ψυχικό. Ναι μεν το Μετς ήταν άδειο, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στους "ροσονέρι", αλλά η ομάδα των Βορείων Προαστίων είχε απέναντί του ένα σύνολο που μετρούσε μόνο νίκες στο "σπίτι" του.

Παρόλ' αυτά και παρά τις απουσίες (βλ. Θωμάς Νίκου), η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα πήρε το "διπλό" και έφτασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Α2 κατηγορία, όπου συγκατοικεί με τον Αρκαδικό. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να βάλει δεκαπέντε (15) τρίποντα (σε τριάντα προσπάθειες), εφτά εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο (σε δέκα προσπάθειες).

Παράλληλα, έπρεπε να βάλουν από 17 πόντους οι Γιάννης Δημάκος, Αντώνης Μάντζαρης και Νίκος Παπανικολάου. Ο πρώτος μίλησε στο Sport24.gr για την επικράτηση επί των "ροσονέρι", τα προβλήματα που κάνουν... καλό στην ομάδα του, ενώ δεν βιάστηκε να μιλήσει για άνοδο. Όπως είπε, άλλωστε, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς...

" Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί απέναντί μας είχαμε μία ομάδα που δεν είχε ηττηθεί εντός έδρας φέτος. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλή άμυνα και αυτό έκανε τη διαφορά. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσεις το γεγονός πως ήμασταν εξαιρετικοί στην επίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, τότε είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί κερδίσαμε", ήταν οι πρώτες κουβέντες του Γιάννη Δημάκου, ο οποίος συνέχισε τις σκέψεις του:

" Αυτή τη φορά βάλαμε τα μεγάλα σουτ. Ήμασταν εύστοχοι από την περιφέρεια και κάπως έτσι βρήκαμε την ψυχολογική ώθηση να αφήσουμε πίσω όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ και έναν μήνα".

Τι εννοεί όμως, όταν μιλάει για προβλήματα; " Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουμε μαζί μας τον Θωμά (Νίκου), λόγω θλάσης. Τις τελευταίες δέκα ημέρες δεν κάνουν προπόνηση ακόμη δύο άτομα, ο Σπύρος (Πάνου) και ο Δημήτρης (Μαρμαρινός), ενώ συντηρητικά προπονούνται -επίσης λόγω τραυματισμού- τόσο ο Αντώνης (Μάντζαρης) όσο και ο Νίκος (Παπανικολάου). Οπότε καταλαβαίνεις πως δεν προπονούμαστε όπως θέλουμε".

Οι απουσίες και οι συνεχείς τραυματισμοί είναι ένα πρόβλημα που προέκυψε για το Ψυχικό από τα τέλη του 2014, όταν και τέθηκε νοκ άουτ ο Νταμίρ Λάτοβιτς. Έκτοτε το απουσιολόγιο του κόουτς Γιώργου Ρεμεντέλα περιλαμβάνει διαρκώς δύο και τρία ονόματα -σε καθημερινή βάση.

Γιατί όμως όλο αυτό δεν επηρέασε, εν τέλει, τόσο πολύ την ομάδα των Βορείων Προαστίων; Ο 24χρονος γκαρντ εξηγεί πως " από τη στιγμή που προέκυψαν όλα αυτά τα προβλήματα είχαμε δύο επιλογές: είτε να καθίσουμε και να γκρινιάζουμε για την κακοτυχία, είτε να κάνουμε κάτι. Ε, εμείς επιλέξαμε το δεύτερο", για να επισημάνει:

" Πολλές φορές όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με απουσίες παικτών, συσπειρώνεται. Κι αυτό γιατί όλοι έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, για να παίξουν και γι αυτούς που είναι εκτός με πολιτικά. Αυτό συνέβη και μ εμάς. Δεν αφήσαμε τα προβλήματα να μας επηρεάσουν και κάναμε το κάτι παραπάνω".

Στο ξεκίνημα του β' γύρου, το Ψυχικό βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας -μαζί με τον Αρκαδικό. Αυτό προφανώς σημαίνει πως οι "κυανοκίτρινοι" στοχεύουν σε άνοδο. Ή μήπως όχι; " Σίγουρα το ότι είμαστε στη δεύτερη θέση μας αφήνει περιθώρια να διεκδικήσουμε την άνοδο. Αλλά, ξέρεις, είναι πολύ μακρινό να μιλήσουμε για κάτι συγκεκριμένο. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η φετινή χρονιά στην Α2, δεν μπορείς να πεις κάτι ούτε καν για τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Πόσω μάλλον για το φινάλε του πρωταθλήματος. Γι αυτό από τη Δευτέρα (2/2) θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας ώστε να πάρουμε ακόμα μία νίκη", κατέληξε ο Γιάννης Δημάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ