ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Πειραιάς των ντέρμπι

Ο Πειραιάς των ντέρμπι
INTIME SPORTS

Η 8η στροφή του πρωταθλήματος της Α2 κρύβει δύσκολες εντός έδρας αναμετρήσεις για τους πρωτοπόρους αλλά και πολλά ντέρμπι.

Όσο το πρωτάθλημα της Α2 προχωράει τόσο περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον και ο κάθε βαθμός μετράει. Η 8η στροφή του πρωταθλήματος χαρακτηρίζεται από τα πολλά παιχνίδια που αναμένεται να έχουν απρόβλεπτη έκβαση. Αυτήν την εβδομάδα ρεπό θα έχει ο Πανερυθραϊκός, ενώ η Κύμη με τον Ηρακλή θα αγωνιστούν την Κυριακή (15.00).

Παγκράτι - Περιστέρι (21/11, 17:00)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με την υποσημείωση βέβαια πως οι "κυανοκίτρινοι" έχουν δώσει μόλις τέσσερα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός πως θα τεθούν αντιμέτωπα δύο αδέρφια. Ο Στάθης Παπαδιονυσίου θα υποδεχθεί τον αδερφό του, Γιώργο, με στόχο να χαμογελάσει στο τέλος. Θα τα καταφέρει;

Εθνικός Πειραιά - Δούκας (21/11, 17:00)

Ο Εθνικός Πειραιά θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, έχοντας απέναντί του τον Δούκα. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν προπονητή μεσοβδόμαδα, με τον Γιάννη Γιαννόπουλο να αντικαθιστά τον Μάριο Γούναρη, την ώρα που ο Γιώργος Κουκάς θα αντιμετωπίσει την ομάδα που υπηρέτησε επί σειρά ετών. Ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες, στο οποίο κάθε μία από τις δύο ομάδες "καίγεται" για τη νίκη.

Φάρος Κερατσινίου - Δόξα Λευκάδας (21/11, 17:00)

Το "τρένο" του Φάρου Κερατσινίου δοκιμάζεται από τη Δόξα Λευκάδας, που μετράει τρεις σερί νίκες, με τον Φώτη Τακιανό να έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στον πάγκο των νησιωτών. Το θέμα είναι αν η Δόξα Λευκάδας έχει τις αντοχές να κάνει τη ζημιά στην ομάδα του Ανδρέα Πολέμη, που μοιάζει να μην έχει αντίπαλο φέτος.

Προμηθέας Πατρών - Φίλιππος Βέροιας (21/11, 17:00)

Ο Προμηθέας Πατρών είναι το ακλόνητο φαβορί στην αναμέτρηση με τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος μετρά έξι σερί ήττες. Οι Πατρινοί διαθέτουν πολύ πιο ποιοτικό ρόστερ, κάτι που θα πρέπει βέβαια να αποδείξουν στο παρκέ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θα ταξιδέψουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα κυνηγώντας το θαύμα, αν και ξέρουν πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Πευκοχώρι (21/11, 17:00)

Οι Μαχητές την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον ισχυρότατο Προμηθέα απέδειξαν ότι είναι.... μαχητές, όμως δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν την έδρα τους. Παίζοντας το δεύτερο εντός έδρας ματς τους θέλουν να συνδυάσουν μία νέα θετική εμφάνιση με τη νίκη που θα τους εδραιώσει ακόμα περισσότερο στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην αντίπερα όχθη το Πευκοχώρι μετά την ήττα στις λεπτομέρειες από τον Ηρακλή θα επιδιώξει να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο διπλό στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

Λιβαδειά - Ψυχικό (21/11, 17:00)

Η Λιβαδειά υποδέχεται το Ψυχικό σε ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι ασταμάτητος ως τώρα, με τον Γιώργο Ρεμεντέλα να καλείται να περιορίσει τον κορυφαίο παίκτη του φετινού πρωταθλήματος. Το κατά πόσο θα τα καταφέρει είναι το "κλειδί" της αναμέτρησης αφού είναι σαφές ότι η απόδοση του "Γκάγκα" θα κρίνει την αναμέτρηση.

Κύμη - Ηρακλής (22/11, 15:00 - ΕΡΤ)

Η αυλαία της 8ης αγωνιστικής θα πέσει την Κυριακή στην Κύμη, εκεί όπου η τοπική ομάδα μετά από το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής επιστρέφει στη δράση με δύσκολη δοκιμασία. Οι Ευβοιώτες θα υποδεχθούν τον Ηρακλή και θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν το αήττητο τους στην Α2. Τα θετικά νέα είναι ότι ο Βασίλης Μπρατσιάκος θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ιγκό Μιλόσεβιτς που επιστρέφει από τραυματισμό.

Η βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου 14

2. Κύμη 12*

3. Προμηθέας Πατρών 12

4. Δόξα Λευκάδας 10*

5. Πανερυθραϊκός 10*

6. Λιβαδειά 10

7. Εθνικός Πειραιά 10*

8. Μαχητές Δόξας Πεύκων 9

9. Ψυχικό 8**

10. Δούκας 8*

11. Φίλιππος Βέροιας 8

12. Παγκράτι 8

13. Ηρακλής 8*

14. Πευκοχώρι 6**

15. Περιστέρι 5***

*Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

**Έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα

***Έχει τρία παιχνίδια λιγότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ