ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Καραποστόλου και το κλισέ που έκανε τη διαφορά

Ο Καραποστόλου και το κλισέ που έκανε τη διαφορά

Μετά από δύο χρόνια στην Α2 κατηγορία, η Καβάλα επιστρέφει στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με τον Σωτήρη Καραποστόλου να επισημαίνει στο Sport24.gr τους λόγους της επιτυχίας.

Πέρυσι η άνοδος χάθηκε σε ένα σουτ. Αυτό του Σάκη Καρύδα στο ντέρμπι με τον Κόροιβο, την προτελευταία αγωνιστική της Α2. Φέτος η Καβάλα δεν μπήκε σε αντίστοιχη διαδικασία. Αντίθετα κυριάρχησε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία από την πρεμιέρα, με αποτέλεσμα να πανηγυρίζει την επιστροφή της στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Η νίκη επί του Παγκρατίου (84-75) έφερε τον μαθηματικό προβιβασμό, με τον Σωτήρη Καραποστόλου να εξηγεί στο Sport24.gr πως αυτό που οδήγησε στην επιτυχία ήταν " η σταθερότητα και η συνέπεια που δείξαμε σε όλο το πρωτάθλημα. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, αλλά στην πορεία επιβάλλαμε τον ρυθμό μας γενικότερα, σε όλα τα παιχνίδια. Η άμυνά μας είναι αξιομνημόνευτη. Οι δύο προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι (βλ. Καράμπουλας και Χαρισμίδης) ήταν σημαντικές αφού πρόκειται για παιδιά που ξέρουν τι χρειάζεται για να έρθει η άνοδος. Αυτά ήταν τα συστατικά, μαζί με την πολλή δουλειά στις προπονήσεις".

Κάπου εκεί, η συζήτηση πήγε στα της περσινής σεζόν, με τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Τι σημαίνει αυτό; " Μάθαμε πως δεν θα έπρεπε να χάσουμε σε έδρες, όπως πέρσι. Παράδειγμα τα παιχνίδια με Ηρακλή και Φίλιππο Βέροιας. Κάτι τέτοια παιχνίδια δίνουν την άνοδο. Δίκαια πανηγυρίσαμε την άνοδο στην Α1".

Βέβαια, εν αντιθέσει με πέρσι, οι "Αργοναύτες" ήταν υποχρεωμένοι να ζουν με την ταμπέλα του φαβορί, από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Κάτι που ναι μεν " είναι ωραίο, αλλά και αγχωτικό. Από την άλλη όταν αρχίζεις να κερδίζεις και αποκτάς εμπιστοσύνη και γίνεται πιο εύκολο στην πορεία. Ήταν μεν αγχωτικό μέσα στο καλοκαίρι, αλλά στην πορεία του πρωταθλήματος έγινε πιο εύκολο".

Με τις νίκες να διαδέχονται η μία την άλλη, είναι λογικό σε κάποιο σημείο της σεζόν να έρθει μικρή χαλάρωση. Στην Καβάλα δεν την πάτησαν όμως αφού " σίγουρα όταν κερδίζεις διαρκώς έρχεται μια μικρή χαλάρωση. Θα έλεγα ότι και σήμερα (σ.σ.: χθες) ήμασταν χαλαροί στην αρχή, γι αυτό και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια παίξαμε με μυαλό και συγκέντρωση. Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αυτό που μας κράτησε συγκεντρωμένους ήταν η σχέση μεταξύ των παικτών και με τον προπονητή".

Όσο για την "παρέα" που ανέφερε παραπάνω; Παραδέχθηκε ότι πρόκειται για φράση - κλισέ, αλλά το δικαιολόγησε: " είναι το συστατικό, όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Τα δύο καινούργια παιδιά έδωσαν την εμπειρία και τη γνώση για το πως έρχεται η άνοδος".

Σειρά έχει το ντέρμπι με το Ψυχικό, εκεί όπου μπορεί να "κλειδωθεί" η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πλέον βέβαια δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Αντίθετα, " θέλουμε να κερδίσουμε κι εκεί. Θέλουμε να πάρουμε νίκες μέχρι τέλους και να διευρύνουμε το σερί μας", είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Σωτήρης Καραποστόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ