ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Αετός γίνεται... Δούκας

Ο Αετός γίνεται... Δούκας

Το όνειρο της Α2 κράτησε μόλις ένα χρόνο για τον Αετό, ο οποίος απειλείται με... αφανισμό από τον χάρτη του μπάσκετ. Κι αυτό γιατί επίκειται απορρόφηση του συλλόγου από τον Δούκα. Τι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ομάδες.

Οι αγώνες και οι προσπάθειες ετών έφεραν τον Αετό στην Α2 τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα από τον Άγιο Παντελεήμονα μπορεί να μην είχε έδρα (σ.σ.: φιλοξενείτο στο κλειστό του Στρέφη) ή βάση φιλάθλων, αλλά είχε βρει τον τρόπο να "καταπίνει" τις κατηγορίες, με αποτέλεσμα μέσα σε μία πενταετία να φτάσει από την Α' ΕΣΚΑ στην Α2.

Ο κύριος λόγος των συνεχόμενων επιτυχών είχε να κάνει με τις φιλοδοξίες του "ισχυρού άνδρα" της ομάδας, κ. Κωνσταντίνου Παπαχριστόπουλου. Ομοίως και η επικείμενη εξαφάνιση από τον μπασκετικό χάρτη.

Βλέπετε, ο πρόεδρος του Αετού έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα συζητήσεις με ενδιαφερόμενους για τη θέση στην Α2. Κοινώς έχει βγει στην αγορά για να πουλήσει. Κι αν στην αρχή διαφαινόταν πως οι όποιες επαφές θα αφορούσαν απλή πώληση του δικαιώματος συμμετοχής στο πρωτάθλήμα της δεύτερης κατηγορίας, εσχάτως έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο απορρόφησης του Αετού από την ομάδα που ήταν διατεθειμένη να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Εν αρχή ήταν το Περιστέρι αυτό που εμφανίστηκε πρόθυμο να "κερδίσει" μία θέση στην Α2. Όταν όμως οι άνθρωποι του συλλόγου πληροφορήθηκαν πως -μέσα σε όλα- θα έπρεπε να αποπληρώσουν τα χρωστούμενα της φετινής αγωνιστικής περιόδου (σ.σ.: πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως το ποσό φτάνει τις 50 χιλιάδες ευρώ) προς τους παίκτες, έκαναν πίσω.

Κάπου εκεί προέκυψε το ενδιαφέρον του Δούκα, ο οποίος είχε μόλις υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική. Κι αν κάποιος αναρωτιέται πως -αίφνης- η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου δήλωσε έτοιμη (εμμέσως) να αγωνιστεί δύο κατηγορίες παραπάνω, η απάντηση αφορά την είσοδο "συμπαίκτη" στο κομμάτι της ανδρικής ομάδας του συλλόγου.

Άνθρωπος που δεν σχετίζεται με τα Εκπαιδευτήρια δήλωσε "παρών" και κάπως έτσι προέκυψε μία νέα σημαντική πηγή χρημάτων, που θα καθιστούσαν τους "μπλε" άκρως ανταγωνιστικούς στο νέο πρωτάθλημα. Γι αυτό έγινε άμεσα επαφή ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, με τις πρώτες συζητήσεις να δείχνουν πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Παρά τα όσα διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες όμως, δεν υπάρχει κάτι -επί της ουσίας. Οι διοικούντες τους δύο συλλόγους συνεχίζουν τις επαφές, με το νέο (και τελευταίο;) ραντεβού να έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα (22/6), οπότε και ενδεχομένως να "τελειώσει" η δουλειά. Οπότε μέχρι τότε όλα παραμένουν στον "αέρα", με τις εμπλεκόμενες πλευρές να κάνουν απλά... υπομονή. Μαζί τους και όλοι οι έμμεσα ενδιαφερόμενοι (βλ. παίκτες, προπονητές, ομάδες της Α2 κλπ.).

Πρόδηλο είναι πως εφόσον "κλείσει" η συμφωνία, αρκετοί θα είναι οι παίκτες που θα επιδιώξουν να μετακομίσουν στο "Δαΐς". Μεταξύ αυτών ο Γιάννης Κυριακόπουλος, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί -μεταξύ πολλών άλλων.

Παρεμπιπτόντως, η όποια επίσημη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη 10η Ιουλίου, οπότε και δύνανται οι ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Ο Αετός γίνεται... Δούκας

Τι συμβαίνει με τους άλλους

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες της Α2 κατηγορίας, η Λιβαδειά "έκλεισε" τον Δημήτρη Καλαμπάκα, που αγωνίστηκε στη Λιβαδειά την τελευταία διετία. Η Δόξα Λευκάδας βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση των Σάκη Καρύδα (σ.σ.: "χάλασε" τελευταία στιγμή η μεταγραφή στην Κύμη) και Στέλιου Ιωάννου, ενώ ο Προμηθέας Πατρών συνεχίζει το "πρέσινγκ" στον Γάιο Σκορδίλη, προσδοκώντας στο τελικό "ναι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ