ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι κορυφής στο Κερατσίνι

Ντέρμπι κορυφής στο Κερατσίνι
INTIME SPORTS

Ο Εθνικός Πειραιά υποδέχεται την Καβάλα, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής στην Α2 κατηγορία. Αθηναϊκό ντέρμπι θα έχουμε στα Βόρεια Προάστια, με το Ψυχικό να φιλοξενεί τον Αετό.

Η 6η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας μπορεί να μην καθορίζει κάτι όσον αφορά το ποιος θα ανέβει και ποιος θα υποβιβαστεί, αλλά ενδέχεται να παίξει μεγάλο ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος. Αν δει κανείς το πρόγραμμα, θα το καταλάβει. Η αναμέτρηση του Εθνικού Πειραιά με την Καβάλα είναι αυτή που ξεχωρίζει, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Ψυχικό - Αετός.

Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει τα τελευταία νέα των ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, λιγότερο από 24 ώρες πριν το τζάμπολ στις εφτά αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα:

Ηρακλής - ΟΦΗ

Παγκράτι - Ερμής Λαγκαδά

Ψυχικό - Αετός

Λιβαδειά - Λαύριο

Δόξα Λευκάδας - Φίλιππος Βέροιας

Αρκαδικός - Ηλυσιακός

Εθνικός Πειραιά - Καβάλα

Ηρακλής - ΟΦΗ

Η μεσοβδόμαδη ήττα από τον Ερμή Λαγκαδά αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Γιώργου Κυρούδη στον πάγκο του Ηρακλή. Ο νεαρός προπονητής "πλήρωσε το μάρμαρο" για την κακή πορεία του "Γηραιού" στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Γιάννη Δαμαλή να τον διαδέχεται (ως υπηρεσιακός) στον πάγκο της ομάδας. Οι "κυανόλευκοι" δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και απέναντι στον ΟΦΗ θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Από την πλευρά τους, οι Κρητικοί δεν γνωρίζουν (ακόμα) αν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Χριστόφορο Ραζή. Ο Κύπριος γκαρντ εξακολουθεί να πονά στο πόδι, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι του Σαββάτου (15/11). Ο Φώτης Τακιανός αναμένεται να τον συμπεριλάβει πάντως στη δωδεκάδα του ΟΦΗ.

Παγκράτι - Ερμής Λαγκαδά

Μετά τη βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Αετό, το Παγκράτι θέλει όσο τίποτε άλλο τη νίκη. Ο κόουτς Ντίνος Καλαμπάκος και οι παίκτες του στοχεύουν στην επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, που θα απομακρύνουν τους "ροσονέρι" από τις τελευταίες θέσεις. Οι "πράσινοι" έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Με τον Δημήτρη Γαλάνη σε θέση "τιμονιέρη" και τον Δημήτρη Γεροφώτη να έχει αυξημένες αρμοδιότητες, θέλουν να πάρουν το πρώτο τους "διπλό". Δεν θα έχουν πάντως στη διάθεσή τους τον Γκόραν Βουτσίτσεβιτς, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τη θλάση (δευτέρου βαθμού) που τον ταλαιπωρεί στους προσαγωγούς.

Ψυχικό - Αετός

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα είναι μεν πλήρης, αλλά δεν θα έχει όλους τους παίκτες σε καλή κατάσταση. Από τη μία, ο Αντώνης Μάντζαρης προπονείται συντηρητικά αυτές τις ημέρες λόγω οσφυαλγίας (λουμπάγκο), από την άλλη ο Σπύρος Πάνου επέστρεψε στα παρκέ τη Δευτέρα (10/11), χωρίς όμως να είναι σε θέση να βοηθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά τον Αετό, οι νεοφώτιστοι θα πάνε στο Ψυχικό... με φόρα από την επιβλητική νίκη τους επί του Παγκρατίου.

Λιβαδειά - Λαύριο

Το Λαύριο είναι η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, μετρώντας τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια. Γι αυτό θα πάει στη Βοιωτία με στόχο να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που η ομάδα του Νίκου Οικονόμου αναζητά το δίποντο που θα την ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις. Οι γηπεδούχοι "καίγονται" για τους δύο βαθμούς της νίκης, που θα τους απομακρύνουν από τον πάτο της βαθμολογίας.

Δόξα Λευκάδας - Φίλιππος Βέροιας

Οι γηπεδούχοι θέλουν να πετύχουν ακόμα μία νίκη στο "σπίτι" τους, για να διατηρηθούν σε απόσταση βολής από τις πρώτες θέσεις. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα (πέραν της γνωστής απουσίας του Κέβιν Αρώνης), έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Το ίδιο ισχύει για τον Φίλιππο Βέροιας, αφού ο Δημήτρης Γκίμας είδε την περασμένη εβδομάδα τον Γιώργο Τριχόπουλο να αγωνίζεται κανονικά, αδειάζοντας το απουσιολόγιο του έμπειρου τεχνικού.

Αρκαδικός - Ηλυσιακός

Σε εντελώς διαφορετική πορεία βαδίζουν οι δύο ομάδες. Ο μεν Αρκαδικός βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, ο δε Ηλυσιακός μοιάζει δύσκολο να αντιδράσει. Οι Αρκάδες θα είναι πλήρεις, πλην της γνωστής απουσίας του Γιάννη Καραμαλέγκου που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας, με τον Γιάννη Καστρίτη να υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Πέτρου Νοέα. Από την άλλη, τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για τους "κιτρινόμαυρους". Μετά τους τρεις τραυματισμούς (Τάσος Καρτέρης, Κώστας Φακοπουλίδης, Κώστας Κακαργιάς) ήρθε η παραίτηση του Κώστα Σορώτου να βαρύνει το κλίμα. Την ομάδα στο παιχνίδι του Σαββάτου θα κατεβάσει ο -μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς- Θοδωρής Καλλιώρας.

Εθνικός Πειραιά - Καβάλα

Το ντέρμπι κορυφής ενδεχομένως να κρίνει πολλά στην πορεία του πρωταθλήματος. Το μείζον για τον Εθνικό Πειραιά είναι να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του, την ώρα που η Καβάλα δεν θέλει να στραβοπατήσει ξανά μακριά από την έδρα της (μετά την ήττα από τον ΟΦΗ). Οι ομάδες δεν έχουν απουσίες, αφού ο Φώτης Ζούμπος ξεπέρασε ένα μικροπρόβλημα που είχε στο χέρι τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ οι Σωτήρης Καραποστόλου και Τάσος Χαρισμίδης θα παίξουν κανονικά, παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνονται τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ