ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι σε Ψυχικό, Λαγκαδά, Λευκάδα και Παγκράτι

Ντέρμπι σε Ψυχικό, Λαγκαδά, Λευκάδα και Παγκράτι

Η 12η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας περιλαμβάνει πολλά ντέρμπι, τόσο στις πρώτες όσο και στις τελευταίες θέσεις. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ψυχικού με τον Αρκαδικό. Τα τελευταία νέα των ομάδων, από το Sport24.gr

Η πιο ενδιαφέρουσα, ίσως, αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας είναι αυτή που θα παιχτεί αύριο (17/1 - 12η). Περιλαμβάνει άλλωστε τέσσερις αναμετρήσεις που έχουν τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Πρώτη και καλύτερη αυτή ανάμεσα σε Ψυχικό και Αρκαδικό, ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται κοντά στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Ομοίως και το Δόξα Λευκάδας - Καβάλα, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν τη νίκη για να εδραιωθούν στην πρώτη θέση.

Ντέρμπι όμως θα έχουμε και στην "ουρά", με τους αγώνες Ερμής Λαγκαδά - Φίλιππος Βέροιας και Παγκράτι - Ηρακλής να ξεχωρίζουν. Οι νικητές "αναπνέουν" καλύτερα, οι ηττημένοι αγχώνονται ακόμα περισσότερο.

Διαβάστε τα τελευταία νέα των ομάδων της Α2 κατηγορίας, όπως τα συγκέντρωσε το Sport24.gr.

Το πρόγραμμα:

Αετός - ΟΦΗ

Ερμής Λαγκαδά - Φίλιππος Βέροιας

Λαύριο - Ηλυσιακός

Δόξα Λευκάδας - Καβάλα

Λιβαδειά - Εθνικός Πειραιά

Ψυχικό - Αρκαδικός

Παγκράτι - Ηρακλής

Αετός - ΟΦΗ

Μετά το πρώτο "διπλό" της χρονιάς (επί του Ερμή Λαγκαδά), ο Αετός θέλει να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης του τελευταίου μήνα. Η ομάδα του Σάββα Κατσούνη θα παραταχθεί δίχως τον Βαγγέλη Μόρφη, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας από τη χειρουργική επέμβαση που έκανε πριν από ένα μήνα. Από την άλλη, οι Κρητικοί θα αγωνιστούν δίχως τον Χριστόφορο Ραζή, που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία (με τη φανέλα της Γκόθα) . Πέραν αυτού όμως, βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού η εντός έδρας νίκη επί του Λαυρίου ήρθε εν τη απουσία του Κύπριου πόιντ γκαρντ. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Άλεν Τρεπάλοβατς, που και απέναντι στο Λαύριο έπαιξε ελάχιστα (μόλις 1'28'').

Ερμής Λαγκαδά - Φίλιππος Βέροιας

Δύο ομάδες που παλεύουν για την εξασφάλιση της παραμονής κοντράρονται αύριο (17/1, 17:00) με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τις φέρει πιο κοντά στον στόχο. Οι "πράσινοι" προέρχονται από την εντός έδρας "σφαλιάρα" από τον Αετό και δεν έχουν περιθώρια για νέα απώλεια στο "σπίτι" τους (σ.σ.:΄είναι η μοναδική ομάδα που έχει ηττηθεί από τον Ηλυσιακό, επίσης εντός έδρας). Όσον αφορά τον Φίλιππο Βέροιας, οι "κόκκινοι" μετρούν εφτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια. Όπερ και σημαίνει πως η νίκη είναι απαραίτητη για να επιστρέψει η καλή ψυχολογία στο στρατόπεδο της ομάδας του Δημήτρη Γκίμα. Όπως τόνισε άλλωστε μεσοβδόμαδα ο ίδιος, " οι τελικοί για την παραμονή είναι μπροστά μας".

Λαύριο - Ηλυσιακός

Μετά από ένα και πλέον μήνα (τελευταίος αγώνας στις 13/12), ο Ηλυσιακός ρίχνεται στη μάχη της Α2 κατηγορίας. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν να γευτούν τη χαρά της νίκης από την πρεμιέρα. Αγωνιστικά προβλήματα, ο Σπύρος Σταθούλης έχει πολλά προβλήματα αφού αφενός ο Κώστας Φακοπουλίδης παραμένει στα "πιτς" (δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως), αφετέρου αμφίβολοι είναι οι Κώστας Ζώρζος και Τάκης Νικολακόπουλος. Από την πλευρά του, το Λαύριο θέλει το ροζ φύλλο αγώνα για να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όχι ότι υπάρχει άγχος για την άνοδο, απλά ο Χρήστος Σερέλης και οι παίκτες του θέλουν να διατηρηθούν στις πρώτες θέσεις, συνεχίζοντας την εξαιρετική φετινή τους παρουσία.

Δόξα Λευκάδας - Καβάλα

Με την αγωνιστική απραξία να είναι εχθρός, αλλά τον Αλέξη Κυρίτση στη "μηχανή" της, η Δόξα Λευκάδας παίζει τα ρέστα της για την άνοδο, απέναντι στην Καβάλα. Αντίθετα, εκτός μάχης έχει τεθεί ο Μπάμπης Μουρατίδης (λόγω κατάγματος κόπωσης), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βασίλη Βαγενά. Οι νησιώτες έχουν μείνει πίσω στη μάχη της δυάδας και δεν θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο περαιτέρω... απομάκρυνσης των ομάδων που οδηγούν την κούρσα. Με προβλήματα ταξιδεύει στο Ιόνιο η Καβάλα. Οι "Αργοναύτες" πρέπει να διαχειριστούν τις ενδεχόμενες απουσίες των Δημήτρη Καλαμπάκα (ενοχλήσεις στη μέση) και Βασίλη Αγγελακόπουλου (τράβηγμα στον δικέφαλο).

Λιβαδειά - Εθνικός Πειραιά

Η βαριά ήττα από την Καβάλα "πλήγωσε" το γόητρο της Λιβαδειάς, η οποία όμως έχει μπροστά της την ευκαιρία να ρεφάρει. Εφόσον, βέβαια, κερδίσει τον Εθνικό Πειραιά. Ο κόουτς Νίκος Οικονόμου και οι παίκτες του έχουν "κυκλώσει" το συγκεκριμένο παιχνίδι, μιας και μπορεί να αποφέρει πολλαπλά κέρδη. Τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Από την πλευρά του, ο Εθνικός Πειραιά δεν μπορεί να σκέφτεται το ενδεχόμενο της ήττας, εφόσον θέλει να διεκδικήσει την άνοδο. Η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα είναι απαραίτητη για τους "κυανόλευκους", που καλούνται να αποδείξουν πως η ήττα από το Ψυχικό ήταν μία μικρή παρένθεση.

Ψυχικό - Αρκαδικός

Με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά το "διπλό" επί του Εθνικού Πειραιά, το Ψυχικό θέλει να πάρει τη νίκη σε ακόμη ένα ντέρμπι. Η εβδομάδα που πέρασε, έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Μαρμαρινό να μάθει καλύτερα τους συμπαίκτες του και τη νοοτροπία της ομάδας των Βορείων Προαστίων, η οποία δεν θέλει να υποστεί δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα (σ.σ.: είχε προηγηθεί αυτή από την Καβάλα, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος). Ο Αρκαδικός θα παρουσιαστεί πλήρης με μοναδικό σκοπό να πάρει μία νίκη που θα τον επαναφέρει σε θέση ισχύος αναφορικά με την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων της βαθμολογίας.

Παγκράτι - Ηρακλής

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παγκρατίου αναμένεται να κάνει αύριο (17/1, 17:00) ο Βαγγέλης Γκέρος. Ο θηριώδης σέντερ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αρκαδικό. Παράλληλα, σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι ο Γιαννούλης Χατζηνικόλας που δείχνει να έχει αφήσει οριστικά πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στη μέση. Οι "ροσονέρι" δεν θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο της ομάδας, αφού θα εκτίσουν τη μία (εκ των δύο) αγωνιστική της τιμωρίας τους. Όσο για τον Ηρακλή; Ο "Γηραιός" προσδοκά στην παρουσία του Θρασύβουλου Σφέικου, το δελτίο του οποίου αναμένεται να εκδοθεί σήμερα (16/1). Ο κόουτς Γιάννης Δαμαλής και οι παίκτες του έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Φιλίππου Βέροιας. Μία ακόμη μπορεί να κάνει τη διαφορά...

Η βαθμολογία (σε 11 αγώνες)

Καβάλα 20

Λαύριο 19

Εθνικός Πειραιά 18

Αρκαδικός 18

Ψυχικό 17*

Παγκράτι 17

Δόξα Λευκάδας 16*

Αετός 16

Λιβαδειά 15

Φίλιππος Βέροιας 15

ΟΦΗ 15

Ερμής Λαγκαδά 13

Ηρακλής 14*

Ηλυσιακός 9**

*Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

**Έχει τρία παιχνίδια λιγότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ