ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι σε Περιστέρι, Ψυχικό και Λευκάδα

Ντέρμπι σε Περιστέρι, Ψυχικό και Λευκάδα
INTIME SPORTS

Η 7η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας περιλαμβάνει δύο μεγάλα ντέρμπι, με την αναμέτρηση του Εθνικού Πειραιά με τη Δόξα Λευκάδας να ξεχωρίζει στο πρόγραμμα. Διαβάστε αναλυτικά τι θα... δούμε το απόγευμα του Σαββάτου (14/11).

Οι αγωνιστικές περνούν και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα στην Α2 κατηγορία, με την 7η αγωνιστική να αποτελεί αφορμή για τρία ακόμη ντέρμπι. Σε κορυφή και ουρά. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας (14/11) και ποια παιχνίδια ξεχωρίζουν, αφού αναμένεται να δούμε -ξανά- πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Φίλιππος Βέροιας - Φάρος Κερατσινίου (16:00)

Το φαβορί ξεκάθαρο, αφού η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Φάρος Κερατσινίου οδεύει πρόσω ολοταχώς για το 7/7, την ώρα που ο Φίλιππος Βέροιας ψάχνει την πρώτη του νίκη μετά από πέντε σερί ήττες. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα τα κατάφερε μεν στην πρεμιέρα (απέναντι στον Ηρακλή), αλλά έκτοτε αγνοεί τη χαρά της νίκης. Θα αλλάξει αυτό το Σάββατο (14/11) ή θα δούμε το αήττητο των νεοφώτιστων να διευρύνεται;

Περιστέρι - Λιβαδειά (17:00)

Το Περιστέρι είναι η ομάδα που έχει δώσει τα λιγότερα ως τώρα παιχνίδια αφού μετράει μία νίκη και δύο ήττες ως τώρα. Οι "κυανοκίτρινοι" έχουν έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, αλλά στην έδρα τους πάντοτε παρουσιάζονται πολύ δυνατοί. Από την άλλη, η Λιβαδειά έχει στις τάξεις της τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, που βρίσκεται σε εντυπωσιακή κατάσταση. Προβλέψεις δεν "χωράνε" σε αυτό το παιχνίδι, αφού μιλάμε για δύο ισάξιες ομάδες.

Δούκας - Παγκράτι (17:00)

Με τέσσερις σερί ήττες στην πλάτη του, ο Δούκας δεν έχει περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια. Ειδικά από τη στιγμή που αγωνίζεται στο "Δαϊς". Οι "μπλε" θέλουν να κατακτήσουν το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς απέναντι στο Παγκράτι, που επίσης έχει μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Δούκας είναι θεωρητικά το φαβορί της αναμέτρησης, αλλά οι "ροσονέρι" φημίζονται για την τάση τους να φέρνουν τα πάνω κάτω όταν παίζουν μακριά από την έδρα τους.

Δόξα Λευκάδας - Εθνικός Πειραιά (17:00)

Από τη στιγμή που ο Φώτης Τακιανός αντικατέστησε τον Βαγγέλη Ζιάγκο, η Δόξα Λευκάδας μετρά το απόλυτο (2/2). Το εντυπωσιακό βέβαια είναι πως σε αμφότερες αναμετρήσεις η επικράτηση ήρθε... στον πόντο. Δεν ξέρουμε αν θα τριτώσει το καλό για τους νησιώτες, δεδομένο είναι πάντως πως απέναντί τους θα βρουν μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Με τον Δημήτρη Λιόγα για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου τους, οι Πειραιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να διατηρήσουν την επαφή τους με την πρώτη δυάδα.

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Προμηθέας Πατρών (17:00)

Επικίνδυνη έξοδος για τον Προμηθέα Πατρών, αφού οι Μαχητές Δόξας Πεύκων μόνο εύκολη λεία δεν είναι. Ο Μάκης Γιατράς και οι παίκτες του έφτιαξαν αρκετά την ψυχολογία τους το περασμένο Σάββατο (7/11) αφού έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί παίζοντας καλό μπάσκετ, την ώρα που οι Μαχητές Δόξας Πεύκων αναζητούν το θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσουν την απόσταση από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Πευκοχώρι - Ηρακλής (17:00)

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει χαρακτήρα "τελικού" για τις δύο ομάδες. Ο Ηρακλής ξεκουράστηκε την περασμένη εβδομάδα (σ.σ.: είχε ρεπό), δίνοντας την ευκαιρία στον Βαγγέλη Αλεξανδρή να δουλέψει περισσότερο με τους παίκτες του. Το Πευκοχώρι είναι το αουτσάιντερ σε μια αναμέτρηση που πάντως είναι σαφές πως μπορεί να καταλήξει και στα δικά του χέρια. Το μείζον είναι η νίκη για τις δύο ομάδες, αφού μέχρι τώρα έχουν πετύχει μόλις μία νίκη.

Ψυχικό - Πανερυθραϊκός (17:00)

Το ντέρμπι των Βορείων Προαστίων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού μιλάμε για δύο ομάδες που βρίσκονται πάνω - κάτω στο ίδιο επίπεδο. Κι εδώ δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά, αν και αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι πως ο Πανερυθραϊκός είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Από την άλλη, το Ψυχικό προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα στην Κύμη, δείχνοντας όμως εξαιρετικά στοιχεία. Θα καταφέρει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στους νεοφώτιστους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ