ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι με φόντο την άνοδο στη Λευκάδα

Ντέρμπι με φόντο την άνοδο στη Λευκάδα

Οι ομάδες της Α2 κατηγορίας επιστρέφουν στη δράση, με τον αγώνα της Δόξας Λευκάδας με το Ψυχικό να ξεχωρίζει από το αυριανό (28/2) πρόγραμμα. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα τελευταία νέα των ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας.

Μετά από διακοπή μίας εβδομάδας, οι ομάδες της Α2 κατηγορίας επιστρέφουν στα παρκέ. Το Sport24.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα τελευταία νέα των δώδεκα "μονομάχων" της 17ης αγωνιστικής, με την Καβάλα να είναι η ομάδα που θα ξεκουραστεί αυτή την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα:

ΟΦΗ - Εθνικός Πειραιά

Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός

Αετός - Ηρακλής

Λαύριο - Παγκράτι

Δόξα Λευκάδας - Ψυχικό

Φίλιππος Βέροιας - Λιβαδειά

ΟΦΗ - Εθνικός Πειραιά

Ο δρόμος για τη Basket League ΣΚΡΑΤΣ περνά από την Κρήτη, για τον Εθνικό Πειραιά. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου (σ.σ.: επιστρέφει ως αντίπαλος στο ΒΑΚ, μετά από δύο και πλέον χρόνια) θα παραταχθεί δίχως τον Νίκο Ψυλέα, αλλά με τον Φώτη Ζούμπο, που επέστρεψε στη δράση μετά το κάταγμα που υπέστη στο σαγόνι. Από την άλλη, οι Κρητικοί θα έχουν στη δωδεκάδα τον -ανέτοιμο πάντως- Βασίλη Κιτσούλη, κυνηγώντας το δίποντο που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής.

Ερμής Λαγκαδά - Αρκαδικός

Σε μία από τις πιο απαιτητικές έδρες του πρωταθλήματος θα δοκιμαστεί αυτό το Σάββατο (28/2), ο Αρκαδικός. Οι Αρκάδες αγωνίζονται κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά, που "καίγεται" για τους βαθμούς της νίκης, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Η μεγάλη απόκλιση στη βαθμολογική τους συγκομιδή είναι μεν τεράστια, αλλά δεν απαγορεύει στους γηπεδούχους να ελπίζουν στη νίκη, αφού σε περίπτωση που τα καταφέρουν θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου τους.

Αετός - Ηρακλής

Με τον Βαγγέλη Μάγειρα για πρώτη φορά στον πάγκο τους, οι νεοφώτιστοι έχουν ανάγκη -όσο ποτέ άλλοτε- τη νίκη για να μην μπουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται ο "Γηραιός", που όμως έχει μεγαλύτερη πίεση μιας και βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων άλλωστε, ο Ηρακλής θα δει τη διαφορά από τη σωτηρία να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Λαύριο - Παγκράτι

Με ανεβασμένη ψυχολογία (μετά την επιστροφή στη δεύτερη θέση), θα αγωνιστεί το Λαύριο, απέναντι στο Παγκράτι. Οι "κυανοκίτρινοι" είναι το φαβορί της αναμέτρησης απέναντι σε μια ομάδα, που παρουσιάζεται εξαιρετικά ασταθής τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Το Παγκράτι βρίσκεται μεν στο +3 από τη γραμμή του υποβιβασμού, αλλά μία εκτός έδρας νίκη επί του Λαυρίου θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση, ώστε να εκπληρώσει τον στόχο του".

Δόξα Λευκάδας - Ψυχικό

Το ντέρμπι της αγωνιστικής θα γίνει στη Λευκάδα, εκεί όπου η τοπική Δόξα υποδέχεται το Ψυχικό. Με τις ομάδες να "παίζουν δυνατά" στα της ανόδου, είναι σαφές πως ο νικητής θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα. Οι γηπεδούχοι θα έχουν, εν τέλει, στη σύνθεσή τους τον Αλέξη Κυρίτση, που ξεπέρασε τη θλάση, αλλά όχι και τον Κανέλλο Γαρμπή, που έχει τεθεί νοκ άουτ. Από την άλλη, η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα παραταχθεί δίχως τον -μόνιμα απόντα τον τελευταίο μήνα- Σπύρο Πάνου, την ώρα που ο Γιάννης Δημάκος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον δικέφαλο και είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Φίλιππος Βέροιας - Λιβαδειά

Ο Φίλιππος Βέροιας είναι η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο "πρέπει" στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι αυτό γιατί έχει δει την απόσταση από τις τελευταίες θέσεις να έχει μειωθεί. Ο κόουτς Δημήτρης Γκίμας προετοίμασε την ομάδα του τις τελευταίες τρεις εβδομάδες (σ.σ.: κέρδισε άνευ αγώνος τον Ηλυσιακό, πριν τη διακοπή) για το συγκεκριμένο παιχνίδι, που έχει χαρακτήρα "τελικού". Από την άλλη, οι Βοιωτοί έχουν πολύ καλή ψυχολογία -μετά το "διπλό" στο Ψυχικό- και ενδεχόμενη νέα εκτός έδρας επιτυχία, θα τους απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τις θέσεις που οδηγούν στη Β' Εθνική.

Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1. Καβάλα 30

2. Λαύριο 27

3. Αρκαδικός 27

4. Ψυχικό 27

5. Δόξα Λευκάδας 26

6. Εθνικός Πειραιά 26

7. Παγκράτι 24

8. Λιβαδειά 24

9. Φίλιππος Βέροιας 23

10. ΟΦΗ 23

11. Αετός 22

12. Ηρακλής 21

13. Ερμής Λαγκαδά 20

14. Ηλυσιακός 0*

*Έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ