ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι με φόντο τα πλέι οφ στην Πάτρα

Ντέρμπι με φόντο τα πλέι οφ στην Πάτρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η 19η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας θα έχει μεν ένα παιχνίδι λιγότερο (σ.σ.: το Πευκοχώρι - Φάρος Κερατσινίου έγινε πριν από δύο εβδομάδες), αλλά από ουσία είναι... γεμάτη. Ματσάρα στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να φιλοξενεί τον Εθνικό Πειραιά.

Η μονομαχία του Προμηθέα Πατρών με τον Εθνικό Πειραιά είναι ό,τι σπουδαιότερο θα δούμε σήμερα (5/3) κατά τη διεξαγωγή της 19ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας. Οι δύο ομάδες παλεύουν για μια θέση στον Ήλιο, με τους φιλοξενούμενους να προέρχονται από την επικράτηση του Φάρου Κερατσινίου, την ώρα που οι νεοφώτιστοι παλεύουν για να διατηρηθούν στο κόλπο των πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, η Κύμη δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Δούκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Περιστέρι - Ηρακλής (Ανδρέας Παπανδρέου, 17:00): Ένα ακόμη παιχνίδι "ζωής και θανάτου" για το Περιστέρι, το οποίο υποδέχεται τον Ηρακλή. Μετά το ρεπό της περασμένης εβδομάδας, η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη επιστρέφει στη δράση με το δίποντο κόντρα στον Ηρακλή να είναι μείζονος σημασίας. Βλέπετε, οι "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" δεν έχουν περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες, ειδικά εντός έδρας. Από την πλευρά του, ο "Γηραιός" ψάχνει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην παραμονή, αλλά -την ίδια ώρα- θα βάλει σε δύσκολη θέση τον αντίπαλό του.

Δούκας - Κύμη (Αμαρουσίου, 17:00): Μετά τις τρεις ήττες του Φάρου Κερατσινίου τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, η Κύμη έχει μεγάλη ευκαιρία να "πατήσει" στην κορυφή μετά από πολύ καιρό. Οι "μπλε" του Βασίλη Μπρατσιάκου δοκιμάζονται απέναντι στον Δούκα, ο οποίος το τελευταίο δίμηνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Δούκας είναι σε σταθερά ανοδική πορεία με το παιχνίδι απέναντι στην Κύμη να αποτελεί ένα πολύ δυνατό τεστ για όσα θα ακολουθήσουν, αφού η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη βρίσκεται ακόμη σε επισφαλή θέση σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της παραμονής.

Δόξα Λευκάδας - Πανερυθραϊκός (Λευκάδας, 17:00): Έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος για την είσοδο στα πλέι οφ, η Δόξα Λευκάδας "καίγεται" για τη νίκη απέναντι στον Πανερυθραϊκό. Οι Λευκαδίτες έχουν υπερασπιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό την έδρα τους φέτος, κάτι που πρέπει να κάνουν για μία ακόμη φορά προκειμένου να μην χάσουν οριστικά το τρένο για τη δεύτερη θέση που δίνει την άνοδο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από την πλευρά του, ο Πανερυθραϊκός δεν έχει ιδιαίτερη πίεση για το αποτέλεσμα, κάτι που στα μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει αποδειχθεί πως... του πάει. Κάθε φορά δηλαδή που ήταν το αουτσάιντερ, κατάφερνε να πάρει τη νίκη.

Φίλιππος Βέροιας - Λιβαδειά (ΔΑΚ Βικέλας, 17:00): Όντας στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ο Φίλιππος Βέροιας θέλει πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα. Δεν αντέχει άλλωστε περαιτέρω απώλεια βαθμών, αν θέλει να διατηρήσει "ζωντανές" τις όποιες ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Όσο για τη Λιβαδειά; Τέτοια παιχνίδια χρειάζεται για να "πατήσει" πιο γερά στη βαθμολογία και να παραμείνει πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ.

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Παγκράτι (ΔΑΚ Πεύκων, 17:00): Οι γηπεδούχοι δίνουν ένα από τα πλέον κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Οι "ροσονέρι" έχουν αποδείξει πως μπορούν να πάρουν το δίποντο σε παιχνίδια που είναι στα μέτρα τους, με τη νίκη να τους δίνει σχεδόν πρόωρα μια θέση στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση άλλωστε εδώ και καιρό, με αυτούς τους αγώνες να αποτελούν απλά μια ακόμη επιβεβαίωση της αγωνιστικής τους ετοιμότητας.

Προμηθέας Πατρών - Εθνικός Πειραιά (ΕΑ Πατρών, 16:00): Ντέρμπι που κρίνει πολλά. Με την ψυχολογία στα ύψη από την επικράτηση επί του Φάρου Κερατσινίου, ο Εθνικός Πειραιά έχει μία νέα πρόκληση: να κερδίσει τον Προμηθέα Πατρών. Αφενός για να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή, αφετέρου για να διπλασιάσει τις επιτυχίες του σε βάρος των νεοφώτιστων, κάτι που θα χρειαστεί σε περίπτωση που αναμετρηθούν οι δύο ομάδες στα πλέι οφ. Ο Χριστόδουλος Καράβολας παραμένει εκτός για τους "μπλε". Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Μάκη Γιατρά χρειάζεται το δίποντο για να μην χρειαστεί να πει πρόωρα "αντίο" στα σενάρια ανόδου. Τόσο σε ό,τι αφορά την πρώτη θέση όσο και για τα πλέι οφ ανόδου, τα οποία αποτελούν τον πιο προσιτό στόχο της αυτή τη στιγμή.

Η κατάταξη (σε 18 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου 15-3*

2. Κύμη 14-3

3. Εθνικός Πειραιά 13-4

4. Προμηθέας Πατρών 12-5

5. Πανερυθραϊκός 9-8

6. Δόξα Λευκάδας 9-7

7. Παγκράτι 8-9

8. Λιβαδειά 8-9

9. Ψυχικό 8-9

10. Δούκας 7-9

11. Ηρακλής 7-10

12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 6-11

13. Περιστέρι 4-12

14. Πευκοχώρι 3-15*

15. Φίλιππος Βέροιας 4-13

*Έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ