ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι κορυφής στο Ψυχικό

Ντέρμπι κορυφής στο Ψυχικό
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι του Ψυχικού με την Καβάλα είναι αυτό που ξεχωρίζει από τη 10η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας, την ώρα που ο Αρκαδικός δοκιμάζεται στο Ιβανώφειο, από τον Ηρακλή. Διαβάστε την κατάσταση των ομάδων, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

Η τελευταία αγωνιστική για το 2014 περιλαμβάνει ένα ντέρμπι που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην Α2 κατηγορία. Αναφερόμαστε φυσικά το Ψυχικό - Καβάλα, που είτε θα βοηθήσει τους "Αργοναύτες" να ξεφύγουν από τους διώκτες τους, είτε θα μεγαλώσει τον ανταγωνισμό στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Πλην αυτής της αναμέτρησης πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον έχει ακόμη η δοκιμασία του Αρκαδικού στο -για πρώτη φορά με παρουσία κόσμου- Ιβανώφειο, αλλά και το Παγκράτι - Εθνικός Πειραιά, που αποτελεί σημαντικό τεστ για τους "κυανόλευκους".

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα τελευταία νέα των ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, ενημερώνοντας για ό,τι νεότερο, πριν το τζάμπολ στη 10η αγωνιστική.

Το πρόγραμμα:

Δόξα Λευκάδας - ΟΦΗ

Λαύριο - Ερμής Λαγκαδά

Αετός - Φίλιππος Βέροιας

Λιβαδειά - Ηλυσιακός

Ψυχικό - Καβάλα

Παγκράτι - Εθνικός Πειραιά

Ηρακλής - Αρκαδικός

Δόξα Λευκάδας - ΟΦΗ

Η εκτός έδρας ήττα από τον Ερμή Λαγκαδά απομάκρυνε τη Δόξα Λευκάδας ακόμα περισσότερο από την πρώτη δυάδα. Επομένως το παιχνίδι με τον ΟΦΗ έχει χαρακτήρα... "τελικού" για τον Βαγγέλη Ζιάγκο και τους παίκτες του. Από την άλλη, οι Κρητικοί θα έχουν -μετά από αρκετό καιρό- στη διάθεσή τους τον Άλεν Τρεπάλοβατς, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Φώτη Τακιανού.

Λαύριο - Ερμής Λαγκαδά

Η νίκη επί της Δόξας Λευκάδας ανέβασε την ψυχολογία όλων στο στρατόπεδο του Ερμή Λαγκαδά, αλλά αυτό δεν αρκεί για να επέλθει η αγωνιστική πρόοδος. Οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας ως "πονοκέφαλο" τον τραυματισμό του Σταμάτη Μπένα, όχι όμως και του Γκόραν Βουτσίτσεβιτς, ο οποίος δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε. Όσον αφορά το Λαύριο, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θέλει να πάρει ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα και, παράλληλα, να δείξει πως δεν έχει επηρεαστεί από την αγωνιστική αποχή των τελευταίων δύο εβδομάδων (σ.σ.: αναβλήθηκε ο αγώνας με τον Αετό, το προηγούμενο Σάββατο).

Αετός - Φίλιππος Βέροιας

Η αγωνιστική αδράνεια και η απουσία του Βαγγέλη Μόρφη (σ.σ.: υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση) αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του Αετού, για το παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας. Από την άλλη όμως, οι νεοφώτιστοι θα έχουν -για πρώτη φορά φέτος- στη σύνθεσή τους τον Δημήτρη Αράπη, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε πριν μια εβδομάδα. Όσο για τον Φίλιππο Βέροιας, οι "κόκκινοι" θα παραταχθούν πλήρεις στο κλειστό του Στρέφη, αναζητώντας το "διπλό" που θα τους βοηθήσει να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Λιβαδειά - Ηλυσιακός

Με την παρουσία του Σάκη Βεσκούκη να είναι αμφίβολη, η Λιβαδειά ούτε που θέλει να σκέφτεται το αρνητικό αποτέλεσμα, απέναντι στον Ηλυσιακό. Στην κατάσταση που βρίσκεται άλλωστε η ομάδα των Ιλισίων, όποια ομάδα δεν κερδίσει τα δύο παιχνίδια μαζί της, θα έχει θέματα. Οι "κιτρινόμαυροι" θα αγωνιστούν για ακόμη ένα παιχνίδι δίχως τον Κώστα Φακοπουλίδη (σ.σ.: αναμένεται να επιστρέψει με το νέο έτος), θέλοντας να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί των έξι διαδοχικών ηττών.

Ψυχικό - Καβάλα

Η σοβαρός τραυματισμός του Νταμίρ Λάτοβιτς είναι το γεγονός που απασχόλησε το Ψυχικό την τελευταία εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως οι "κυανοκίτρινοι" έχουν αφήσει κατά μέρους το ντέρμπι με την Καβάλα. Αντίθετα, η συσπείρωση που υπήρξε μετά το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό είναι μεγάλη, με το κλειστό του Ψυχικού να αναμένεται να είναι κατάμεστο. Από την πλευρά της, η Καβάλα θέλει να επαναλάβει το περσινό της κατόρθωμα και να κερδίσει στην Αθήνα, με το "διπλό" να της δίνει σαφές προβάδισμα -έναντι του Ψυχικού- στη μάχη της κορυφής. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απόντες.

Παγκράτι - Εθνικός Πειραιά

Στο παιχνίδι με τον Εθνικό Πειραιά, ο Ντίνος Καλαμπάκος θα έχει για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Κι αυτό γιατί ο Σωκράτης Ψαρόπουλος και ο Κωστής Δέδες ξεπέρασαν το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν, τις τελευταίες εβδομάδες. Στην αντίπερα όχθη, οι νεοφώτιστοι θέλουν το "διπλό" για να εδραιωθούν στην πρώτη δυάδα και να περιμένουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι (Ψυχικό - Καβάλα), αλλά ενδεχομένως κι ένα δώρο από τον Ηρακλή. Ο Εθνικός Πειραιά θα παραταχθεί πλήρης.

Ηρακλής - Αρκαδικός

Η παρουσία του κόσμου του (για πρώτη φορά φέτος) αρκεί για να δώσει στον Ηρακλή ένα ακόμη κίνητρο, για τη νίκη στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Ο κόουτς Γιάννης Δαμαλής θα πρέπει πάντως να καλύψει εκ των έσω το κενό στη ρακέτα, μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη Δέσπου. Για τους φιλοξενούμενους, η λέξη "ήττα" είναι... απαγορευμένη. Κι αυτό γιατί αν επιστρέψουν στην Τρίπολη με το κίτρινο φύλλο αγώνα, η διαφορά από την πρώτη δυάδα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Η βαθμολογία

1. Εθνικός Πειραιά 16

2. Καβάλα 16

3. Λαύριο 15*

4. Ψυχικό 14*

5. Δόξα Λευκάδας 14

6. Αρκαδικός 14

7. Παγκράτι 14

8. Φίλιππος Βέροιας 13

9. ΟΦΗ 12

10. Λιβαδειά 12

11. Ηρακλής 11*

12. Ερμής Λαγκαδά 11

13. Αετός 10*

14. Ηλυσιακός 8**

*παιχνίδι λιγότερο

**δύο παιχνίδια λιγότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ