ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντέρμπι αλά Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην Πάτρα

Ντέρμπι αλά Basket League ΣΚΡΑΤΣ στην Πάτρα
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι του Προμηθέα Πατρών με τον Φάρο Κερατσινίου είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας. Δύσκολη δοκιμασία για την Κύμη, ντέρμπι στο "Δαϊς".

Η 5η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας περιλαμβάνει ένα πολύ σπουδαίο ντέρμπι, αφού ο Προμηθέας Πατρών θα υποδεχθεί τον Φάρο Κερατσινίου. Οι σταρ των δύο ομάδων γνωρίζονται καλά, ομοίως κι οι προπονητές που διασταύρωσαν τα ξίφη τους πέρσι, με τους Πατρινούς να γελούν τελευταίοι. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας.

Περιστέρι - Κύμη (Α. Παπανδρέου, 17:00)

Απαιτητικό εκτός έδρας παιχνίδι για την Κύμη που πάντως παρουσιάζεται σταθερή έως τώρα. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου σαφώς είναι το φαβορί της αναμέτρησης, κάτι που όμως πρέπει να επιβεβαιώσει στο παρκέ. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι είναι μια ιδιαίτερα μαχητική ομάδα που θέλει να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την εξασφάλιση της παραμονής. Και τι καλύτερο από μία νίκη επί της Κύμης.

Δούκας - Πανερυθραϊκός (Αθλ. Κ. "Δαϊς", 17:00)

Το ντέρμπι των Βορείων Προαστίων είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον αφού από τη μία έχουμε τον Δούκα, που έμεινε πίσω στη βαθμολογία μετά τις δύο σερί ήττες που υπέστη (από Ψυχικό και Κύμη), ενώ από την άλλη υπάρχει ο Πανερυθραϊκός, που δείχνει ικανός να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή. Τα προγνωστικά καλύτερα να περισσεύουν, αν και η εμπειρία κάποιων παικτών των γηπεδούχων ενδεχομένως να δίνει στην ομάδα του Μάριου Γούναρη ένα μικρό προβάδισμα.

Δόξα Λευκάδας - Λιβαδειά (Λευκάδας, 17:00)

Με νέο προπονητή στην άκρη του πάγκου της, η Δόξα Λευκάδα θέλει να πάρει τη νίκη για να μην μεγαλώσει κι άλλο η απόσταση που τη χωρίζει από τα πλέι οφ. Οι Λευκαδίτες είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης και στο ντεμπούτο του Φώτη Τακιανού, άπαντες θέλουν να τον κάνουν να νιώσει πιο άνετα. Εξαίρεση, οι Βοιωτοί που ψάχνουν ένα μεγάλο "διπλό" για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Φίλιππος Β. - Παγκράτι (ΔΑΚ Β. Βικέλας, 17:00)

Αγώνας σωτηρίας για τις δύο ομάδες, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε μόλις στην 5η αγωνιστική. Το Παγκράτι έχει 0/4 έως τώρα, την που ο Φίλιππος Βέροιας μετρά μόλις μία νίκη -αυτή της πρεμιέρας επί του Ηρακλή. Επομένως γίνεται κατανοητό πως τα περιθώρια είναι στενά από πολύ νωρίς για τις δύο ομάδες, που θα παλέψουν για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού.

Μαχητές Δόξα Πεύκων - Εθνικός Πειραιά (ΔΑΚ Πεύκων, 17:00)

Η έξοδος του Εθνικού Πειραιά στην έδρα των Μαχητών Δόξας Πεύκων είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη. Οι γηπεδούχοι είναι άλλωστε ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ζημιές, με το "διπλό" επί του Παγκρατίου να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία της ομάδας. Από την πλευρά τους, οι "κυανόλευκοι" προέρχονται από την εντός έδρας επικράτηση επί του Προμηθέα Πατρών και ζητούν το "διπλό" για να δώσουν ουσιαστική αξία στην προ εβδομάδας επιτυχία τους.

Ψυχικό - Ηρακλής (Ψυχικού, 17:00)

Μετά από μία εβδομάδα ξεκούρασης (σ.σ.: είχε ρεπό την 4η αγωνιστική) αλλά δίχως τον τραυματία Μάριο Σακελλαρίου, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και χειρουργήθηκε, το Ψυχικό καλείται να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του απέναντι στον Ηρακλή. Ο "Γηραιός" έχει όμως στον πάγκο του τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, που αποτελεί άλλωστε το μεγαλύτερο "συν" της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Αρκετά αμφίρροπη αναμέτρηση, όσο και ενδιαφέρουσα για να την παρακολουθήσει κανείς.

Προμηθέας Πατρών - Φάρος Κερατσινίου (ΕΑ Πατρών, 19:00)

Ένα ντέρμπι με έντονο "άρωμα" από Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα διεξαχθεί στην Πάτρα. Ο Προμηθέας υποδέχεται τον Φάρο Κερατσινίου, θέλοντας τη νίκη για να μην χάσει την επαφή του με την πρώτη δυάδα. Η πλειάδα των παικτών που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν ως αντίπαλοι στην πρώτη κατηγορία αυξάνει κατακόρυφα το επίπεδο του μπάσκετ που πρόκειται να δούμε, σε ένα ντέρμπι που αναμένεται με μεγάλη προσμονή από όλους.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου 8

2. Κύμη 8

3. Προνηθέας Πατρών 7

4. Πανερυθραϊκός 7

5. Μαχητές Δόξας Πεύκων 6

6. Εθνικός Πειραιά 5*

7. Ηρακλής 5

8. Λιβαδειά 5

9. Φίλιππος Βέροιας 5

10. Δούκας 4*

11. Δόξα Λευκάδας 4*

12. Πευκοχώρι 4*

13. Παγκράτι 4

14. Περιστέρι 3**

15. Ψυχικό 3**

*Έχουν ένα ματς λιγότερο

**Έχουν δύο ματς λιγότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ