ΜΠΑΣΚΕΤ

Νέα εκκίνηση για Φάρο και Προμηθέα, ευκαιρία για Κύμη

Νέα εκκίνηση για Φάρο και Προμηθέα, ευκαιρία για Κύμη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Α2 αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία να κάνουν μια νέα αρχή και να ξεκινήσουν -σχεδόν- από το μηδέν τις προσπάθειες ανόδου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι, αλλά με αγώνες που κρύβουν... παγίδες για τους πρωτοπόρους θα διεξαχθεί η 17η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας. Ο Φάρος Κερατσινίου ψάχνει την επιστροφή στις νίκες (μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα), η Κύμη θέλει να διατηρήσει την απόσταση βολής που τη χωρίζει από την κορυφή, ενώ ο Εθνικός Πειραιά με τον Προμηθέα Πατρών καλούνται να υπερασπιστούν την έδρα τους για να παραμείνουν εντός της πρώτης πεντάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Περιστέρι - Ψυχικό (Ανδρέας Παπανδρέου, 17:00): Η ήττα από το Πευκοχώρι έφερε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση το Περιστέρι, που δεν μπορεί να δεχθεί ακόμη ένα βαθμολογικό "πλήγμα". Το Ψυχικό, από την άλλη, προέρχεται από δύο σερί νίκες και η αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους αποτελεί μια καλή ευκαιρία για διεύρυνση του σερί, όσο και για απομάκρυνση από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι άουτ.

Δόξα Λευκάδας - Ηρακλής (Λευκάδας, 17:00): Αφού ξεκουράστηκαν για μια εβδομάδα (ελέω ρεπό), οι παίκτες της Δόξας Λευκάδας επιστρέφουν στη δράση με σκοπό να κάμψουν την αντίσταση του Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι είναι το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης, πλην όμως απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα που ώρες ώρες μοιάζει να παίζει πιο άνετα όταν βρίσκεται μακριά από το Ιβανώφειο. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως προ μηνός, ο "Γηραιός" άλωσε την έδρα του Προμηθέα Πατρών.

Φίλιππος Βέροιας - Κύμης (ΔΑΚ Βικέλας, 15:00): Με τη διαφορά από την πρώτη θέση να έχει μειωθεί στο ελάχιστο, η Κύμη μπορεί να ελπίζει εκ νέου πως έχει ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου καλείται να περάσει από μια έδρα που δεν έχει προβληματίσει τις περισσότερες ομάδες, πλην όμως ο Φίλιππος Βέροιας περιμένει... στη γωνία για να κάνει τη "ζημιά".

Μαχητές Δόξας Πεύκων - Πανερυθραϊκός (ΔΑΚ Πεύκων, 17:00): Οι δύο σερί νίκες επί του Φάρου Κερατσινίου και του Προμηθέα Πατρών έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία όλων στο "στρατόπεδο" του Πανερυθραϊκού, ο οποίος ψάχνει μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις. Παιχνίδια σαν κι αυτό άλλωστε καθορίζουν ποιες ομάδες θα συνεχίσουν στην κατηγορία και ποιες θα υποβιβαστούν. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, χρειάζονται το ροζ φύλλο αγώνα για να ξεφύγουν από τις δύο τελευταίες θέσεις αφού η απόσταση που τους χωρίζει έχει μειωθεί σημαντικά (στις δύο νίκες).

Προμηθέας Πατρών - Λιβαδειά (ΕΑ Πατρών, 17:00): Η ήττα από τον Πανερυθραϊκό απομάκρυνε ακόμη περισσότερο τον Προμηθέα Πατρών από την πρώτη δυάδα, έτσι η ομάδα του Μάκη Γιατρά έχει μόνο ένα στόχο από εδώ και πέρα. Να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα σε όλα τα παιχνίδια για να παραμείνει στο κόλπο της ανόδου. Από την πλευρά της, η Λιβαδειά έκανε την υπέρβαση απέναντι στον Φάρο Κερατσινίου την περασμένη εβδομάδα και πλέον, το μόνο που μένει είναι να επαναλάβει μια αντίστοιχη εμφάνιση για να φτάσει σε σημεία να κοιτάζει περισσότερο τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από εκείνη, παρά αυτές που την ακολουθούν.

Φάρος Κερατσινίου - Παγκράτι (Π. Νικολαΐδης, 17:00): Με δύο σερί ήττες να τον βαραίνουν, ο Φάρος Κερατσινίου καλείται να ανασυνταχθεί άμεσα για να μην περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση με την κατάκτηση του τίτλου. Απέναντί τους βέβαια, οι παίκτες του Ανδρέα Πολέμη θα βρουν την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Με εφτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, το Παγκράτι είναι κάτι παραπάνω από υπολογίσιμη δύναμη, η οποία έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση, να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν.

Εθνικός Πειραιά - Πευκοχώρι (Εσπέρου, 17:00): Το "στραβοπάτημα" της περασμένης εβδομάδας δεν επέτρεψε στον Εθνικό Πειραιά να πλησιάσει κι άλλο στην πρώτη δυάδα, πλην όμως η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα παραμένει μέσα στον κύριο στόχο της, την παρουσία στα πλέι οφ. Πρέπει βέβαια να κερδίσει το Πευκοχώρι, που από τη μεριά του παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Δύσκολη, εν γένει, η αποστολή των νεοφώτιστων που ψάχνουν ένα μικρό θαύμα στην Καλλιθέα για να πάρουν το δίποντο.

Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου 28 (13-2)

2. Κύμη 27 (12-3)

3. Εθνικός Πειραιά 26 (11-4)

4. Προμηθέας Πατρών 25 (10-5)

5. Παγκράτι 23 (8-7)

6. Πανερυθραϊκός 23 (8-7)

7. Ψυχικό 22 (7-8)

8. Δόξα Λευκάδας 22 (8-6)*

9. Ηρακλής 22 (7-8)

10. Λιβαδειά 22 (7-8)

11. Δούκας 21 (6-9)

12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 20 (5-10)

13. Φίλιππος Βέροιας 19 (4-11)

14. Περιστέρι 18 (3-12)

15. Πευκοχώρι 18 (3-12)

*Έχει κάνει τα ρεπό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ