ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπρατσιάκος: "Οι μεταγραφές φαίνονται στο γήπεδο"

Μπρατσιάκος: "Οι μεταγραφές φαίνονται στο γήπεδο"

Ο προπονητής της Κύμης, Βασίλης Μπρατσιάκος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη.

Αν και νεοφώτιστη στην Α2, η Κύμη φαίνεται πως έχει βάλει πλώρη για να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτό προδίδουν τουλάχιστον οι μεταγραφές που έκανε φέτος, με αυτή του Βάινας Καρινιάουσκας να προκαλεί αίσθηση, μιας και μιλάμε για έναν παίκτη που είχε ενεργό ρόλο στη Ζάλγκιρις Κάουνας. Ο προπονητής των "μπλε", Βασίλης Μπρατσιάκος, μίλησε στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για όσα έχουν γίνει, αλλά και αυτά που... ακολουθούν στην Κύμη.

Αναλυτικα όσα δήλωσε:

Για το αν αξίζει φέτος να πάει κανείς στην Κύμη: " Φέτος αξίζει τον κόπο να έρθετε στην Κύμη για να δείτε και την ομάδα".

Για τον φετινό στόχο της Κύμης: " Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και δυνατοί. Στόχος η πρώτη θέση και η άνοδος. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες που έχουν κατέβει πόα την Α1. Θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Περιμένουμε όλοι με αγωνία να αρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτό που θέλαμε ήταν να κρατήσουμε τον κορμό της ομάδας. Κάναμε τέσσερις ποιοτικές προσθήκες. Αλλά απ' ότι βλέπετε από τις άλλες ομάδες έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι".

Για την απόκτηση του Βάιντας Καρινιάουσκας: " Είναι μεγάλη μεταγραφή για την ιστορία της ομάδας και γενικότερα για την ιστορία της Α2. Κάθε μέρα όμως καταρρίπτεται αυτό, ο Φάρος πήρε τον Κακιούζη Πήραμε ένα παίκτη με 18 λεπτά συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Ήδη ο Καζλάουκσας τον έχει πάρει στην εθνική Λιθουανίας. Εγώ παρακαλάω να μην τον πάρει στους αγώνες για να τον έχω στην προετοιμασία. Ότι του παρουσιάσαμε του άρεσε. Ήθελε να πάει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν μεγάλη κίνηση. Αλλά όσο σπουδαίες και αν είναι οι μεταγραφές, όλα είναι στο παρκέ. Θα ήθελα αυτά που λέμε να τα δούμε στο παρκέ. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι μεγάλες παρέες κάνουν τις επιτυχίες".

Για το ποιος βρίσκεται πίσω από την ομάδα: " Πίσω από την ομάδα είναι η οικογένεια Θεοδώρου, μία οικογένεια εφοπλιστών. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κύμη. Λατρεύουν την πόλη τους. Δεν σκέφτονται να την πάρουν από την πόλη τους. Ο πρόεδρος είναι πανταχού παρών, είναι 31 ετών και δήμαρχος. Θα τον δείτε να τρέχει για τα πάντα. Είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος. Κάθε χρόνο ανεβαίνουμε και μία κατηγορία. Ο στόχος είναι να κάνουμε το έξι στα έξι και να πάρουμε την άνοδο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά προς τα εκεί βαδίζουμε".

Για το αν η πόλη της Κύμης έχει αγκαλιάσει την ομάδα: " Η ομάδα είναι για την κοινωνία της Κύμης. Για την πόλη. Η πόλη το έχει καταλάβει και δεν γίνεται να αγκαλάσει πιο πολύ την ομάδα. Σταματάει κάθε δραστηριότητα της πόλης όταν η ομάδα αγωνίζεται στη Κύμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουμε 150 άτομα".

Για την επόμενη μεταγραφική κίνηση της Κύμης: " Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ τον Μιλιντίγεβιτς. Παίζει στην U18 έκανε τρομερή χρονιά με το Αιγάλεω και επειδή είμαστε μία ομάδα που εκτός του πρωταθλητισμού πιστεύει και στην παραγωγή, θέλουμε να φτιάξουμε παίκτες που αύριο θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ