ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάχες παραμονής στην Α2 κατηγορία

Μάχες παραμονής στην Α2 κατηγορία
INTIME SPORTS

Οι περισσότερες ομάδες της Α2 κατηγορίας θα ξεκουραστούν αυτή την εβδομάδα, αφού η κανονική ροή του πρωταθλήματος διακόπτεται για να διεξαχθούν οι δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής.

Μόλις δύο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σήμερα (12/12) στην Α2 κατηγορία. Όχι, δεν έγινε κάποιο λάθος, απλά πρόκειται για τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής που είχαν αναβληθεί λόγω της παρουσίας αθλητών των τεσσάρων ομάδων στην Εθνική Ενόπλων, που εκείνη την περίοδο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας. Το Ψυχικό θα υποδεχθεί το Περιστέρι, ενώ το Πευκοχώρι θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Πειραιά.

(17:00) Ψυχικό - Περιστέρι (Μαγκλογιάννης - Θεονάς - Διμπινούδης)

Μπορεί να βρισκόμαστε σε τόσο πρώιμο στάδιο της σεζόν, αλλά η αναμέτρηση έχει χαρακτήρα "τελικού" για τις δύο ομάδες. Αν κοιτάξει κανείς τη βαθμολογία θα καταλάβει τους λόγους. Το Περιστέρι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας μόλις μία νίκη. Την ίδια ώρα, το Ψυχικό βρίσκεται δύο θέσεις πιο ψηλά, με ισάριθμες παραπάνω νίκες. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αν οι γηπεδούχοι πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα και ανοίξει ακόμη περισσότερο η "ψαλίδα", τότε η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη θα βρεθεί από πολύ νωρίς σε άκρως μειονεκτική θέση. Το Ψυχικό, από την άλλη, έχει τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, με την τελευταία -από τον Εθνικό Πειραιά- να είναι οδυνηρή, αφού το παιχνίδι χάθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με το καλάθι του Αλέξη Ράπτη. Το σύνολο του Γιώργου Ρεμεντέλα χρειάζεται το δίποντο για να αφήσει πίσω του τόσο το παιχνίδι με τους Πειραιώτες όσο και τις μαζεμένες ήττες του τελευταίου μήνα.

(17:00) Πευκοχώρι - Εθνικός Πειραιά (Παπαπέτρου - Παφίλης - Τσιομπάνος)

Με εφτά σερί ήττες να το βαραίνουν, το Πευκοχώρι θέλει να βάλει τέλος στην... κατηφόρα. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, αναζητώντας τρόπους να ξεφύγουν από εκεί και να αναπτερώσουν τις ελπίδες παραμονής. Το πρωτάθλημα βέβαια είναι τόσο ανταγωνιστικό που τώρα απέναντί τους θα βρουν μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Α2. Ο Εθνικός Πειραιάς γλίτωσε το "έμφραγμα" από το Ψυχικό την περασμένη εβδομάδα και τώρα καλείται να επιβεβαιώσει την αγωνιστική του ανωτερότητα, για να μην χάσει έδαφος στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ. Αν καταφέρει άλλωστε, η ομάδα του Δημήτρη Λιόγα να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, τότε θα απομακρυνθεί τρεις νίκες από την έκτη θέση.

Η βαθμολογία (σε 10 αγώνες)

1. Φάρος Κερατσινίου 20 (10-0)

2. Κύμη 17 (8-1)*

3. Προμηθέας Πατρών 17 (7-3)

4. Εθνικός Πειραιά 16 (7-2)*

5. Πανερυθραϊκός 15 (6-3)*

6. Μαχητές Δόξας Πεύκων 14 (4-6)

7. Δόξα Λευκάδας 14 (5-4)*

8. Λιβαδειά 13 (4-5)*

9. Ηρακλής 13 (4-5)*

10. Φίλιππος Βέροιας 13 (3-7)

11. Παγκράτι 12 (3-6)*

12. Ψυχικό 11 (3-5)**

13. Δούκας 11 (2-7)*

14. Περιστέρι 9 (1-7)**

15. Πευκοχώρι 9 (1-7)**

*Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

**Έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ