ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεχωρίζει το Εθνικός - Φάρος Κερατσίνιου

Ξεχωρίζει το Εθνικός - Φάρος Κερατσίνιου

Η 18η αγωνιστική της Α2 είναι προ των πυλών και το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι εκείνο ανάμεσα στον τρίτο Εθνικό και στον πρωτοπόρο Φάρο Κερατσινίου.

Μπαίνοντας στην 18η στροφή του πρωταθλήματος το πρωτάθλημα της Α2 "φουντώνει" με πολλές μάχες να "κλέβουν" την παράσταση σε κορυφή και ουρά. Το Πειραϊκό ντέρμπι του Εθνικού με τον Φάρο, το οποίο θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ (19:00) είναι αυτό που ξεχωρίζει από το σημερινό... μενού

Ηρακλής - Δούκας

O γκαρντ του Ηρακλή, Μπάμπης Μουρατίδης, είπε τα εξής για το παιχνίδι κόντρα στον Δούκα: "Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα που αγωνιστήκαμε, και χρειάζεται προσοχή για σαράντα λεπτά η ομάδα του Δούκα, που διαθέτει καλούς και έμπειρους παίκτες, Συνεχίζουμε με προσήλωση και σκληρή δουλειά, ώστε να πάρουμε τη νίκη σε ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα μας μπροστά στον κόσμο μας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι".

Από την ομάδα του Δούκα μίλησε για το ματς ο φόργουορντ Νικ Παύλος, ο οποίος τόνισε: “Προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες ήττες και η αναμέτρηση με τον Ηρακλή είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πρέπει να κερδίσουμε για να φύγουμε από την δύσκολη θέση και να ανεβούμε βαθμολογικά” τονίζει ο Νικ Παύλος που αν και δεν βρισκόταν στην ομάδα στην πρώτη συνάντηση, γνωρίζει πολύ καλά τι είχε συμβεί: “Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κερδίσει πολύ εύκολα αλλά αυτό της Θεσσαλονίκης σίγουρα θα είναι τελείως διαφορετικό. Ο Ηρακλής διαθέτει παίκτες με εμπειρία, κάτι που σημαίνει πως εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και έτοιμοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό”. Το παιχνίδι θα γίνει στη σκιά του μεγάλου χαμού του Ιωάννη Δούκα, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου του συλλόγου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 23/2.

Κύμη - Δόξα Λευκάδας

Από το ματς του 1ου γύρου έχουν περάσει πολλοί μήνες και έχουν αλλάξει τελείως οι συνθήκες. Η Λευκάδα είναι ανεβασμένη αγωνιστικά και σημαντικοί παίκτες όπως ο Τσαλδάρης και ο Κέντζο δείχνουν να έχουν βρει τα πατήματα τους. Από την άλλη, ο ΓΣ Κύμης πέρασε μια αγωνιστική κάμψη, από την οποία όμως δείχνει να συνέρχεται. Το σημαντικότερο είναι ότι είχε τις μικρότερες δυνατές απώλειες, καθώς έχει διατηρηθεί μόνος 2ος στον βαθμολογικό πίνακα με 1 μόλις βαθμό διαφορά από τον πρώτο Φάρο. Τώρα το ματς του Σαββάτου είναι πραγματική ευκαιρία να πάρει την νίκη απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο και να δείξει σε όλους ότι πραγματικά το κλίμα έχει αναστραφεί ξανά υπέρ του.

Πανερυθραϊκός - Φίλιππος Βέροιας

Το πρωτάθλημα ξεκινά και πάλι με την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, τον Πανερυθραϊκό να φιλοξενεί τον Φίλιππο. Οι παίκτες του Χουχουλή μετά την ήττα στα Πεύκα φιλοδοξούν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να μείνουν σε τροχιά πλέι οφ. Για ακόμα ένα παιχνίδι εκτός δράσης θα είναι ο Γιάννης Προδρόμου, ο οποίος παρότι ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε εντούτοις δεν είναι ακόμα έτοιμος για να μπει σε φουλ ρυθμούς. Από την πλευρά του Φίλιππου Βέροιας ο κόουτς Δημήτρης Γκίμας υποστήριξε πως: " Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με μεγάλη ομοιογένεια και αγωνιστικό πνεύμα σε μια έδρα όπου έχουν χάσει όλοι οι πρωτοπόροι. Προσπαθήσαμε, όπως κάθε φορά, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούσαμε κι ελπίζουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί"

Λιβαδειά - Μαχητές Δόξας Πεύκων

Μετά την διακοπή η Λιβαδειά υποδέχεται τους Μαχητές Δόξας Πεύκων σε ένα παιχνίδι που η νίκη είναι μονόδρομος για τους Βοιωτούς αν θέλουν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για είσοδό στα πλέι οφ. Η ομάδα του Κώστα Λογοθέτη δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Δημήτρη Καλαμπάκα, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τον Προμηθέα Πατρών και δίνει μάχη για να επιστρέψει δριμύτερος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά τους οι Μαχητές μόνο εύκολη λεία δεν θα αποτελέσουν, καθώς όπως απέδειξαν κόντρα στον Πανερυθραϊκό δεν σκοπεύουν να παραδοθούν αμαχητί σε κανένα αγώνα.

Παγκράτι - Προμηθέας

Το Παγκράτι συνεχίζει τη μάχη για να μπει στα πλέι οφ, όμως τώρα έρχεται ένα από τα δυσκολότερα ντέρμπι. Η ποιότητα του Προμηθέα είναι δεδομένη, όμως το έργο των παικτών του Ντίνου Καλαμπάκου θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, καθώς θα απουσιάζει από το πλευρό τους ο κόσμος. Το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και ο Προμηθέας έρχεται με διάθεση να πάρει τη νίκη, καθώς θέλει να μπει με το... δεξί σε μία δύσκολη σειρά αγώνων που ακολουθεί με Εθνικό και Φάρο Κερατσινίου.

Εθνικός - Φάρος Κερατσινίου (19:00, ΕΡΤ)

Για έναν από τους δυσκολότερους αγώνες της χρονιάς προετοιμάστηκε ο Εθνικός, ο οποίος στο κλειστό του Εσπέρου υποδέχεται τον φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας και πρωτοπόρο της Α2, Φάρο Κερατσινίου. Το Πειραιώτικο ντέρμπι έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των φιλάθλων των "μπλε" οι οποίοι αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών. Ο Δημήτρης Λιόγας είδα όλο το προηγούμενο διάστημα την ομάδα του να προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα Παρασκευή) χωρίς προβλήματα, με τον Δημήτρη Λιόγα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Από την πλευρά του ο Φάρος θέλει σε ακόμα ένα παιχνίδι να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και ειδικά τώρα μία εβδομάδα πριν τον τελικό Κυπέλλου η νίκη σε ένα ντέρμπι θα του δώσει μεγαλύτερη ώθηση.

Ψυχικό - Πευκοχώρι

Με τον Θωμά Νίκου να επιστρέφει στη δράση έπειτα από 4 παιχνίδια όπου απουσίασε με τραυματισμό το Ψυχικό υποδέχεται το Πευκοχώρι σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα θέλει να υπερασπιστεί την έδρα της για να διασφαλίσει όσο νωρίτερα γίνεται την παραμονή, όμως και το Πευκοχώρι ψάχνει όσα περισσότερα ροζ φύλλα γίνεται προκειμένου να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

To πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Ηρακλής - Δούκας

Κύμη - Δόξα Λευκάδας

Πανερυθραϊκός - Φίλιππος Βέροιας

Λιβαδειά - Μαχητές Δόξας Πεύκων

Παγκράτι - Προμηθέας

Εθνικός - Φάρος Κερατσινίου

Ψυχικό - Πευκοχώρι

Η βαθμολογία

1. Φάρος Κ. / 32 / 15-2*

2. Κύμη / 29 / 13-3

3. Εθνικός / 28 / 12-4

4. Προμηθέας / 27 / 11-5

5. Δόξα Λ. / 24 / 9-6

6. Παγκράτι / 24 / 8-8

7. Πανερυθραϊκός / 24 / 8-8

8. Λιβαδειά / 23 / 7-9

9. Ηρακλής / 23 / 7-9

10. Ψυχικό / 23 / 7-9

11. Μαχητές Δόξα Πεύκων / 22 / 6-10

12. Δούκας / 21 / 6-9

13. Περιστέρι / 20 / 4-12

14. Φίλιππος Β / 20 / 4-12

15. Πευκοχώρι / 20 / 3-14*

* Με αγώνα περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ