ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξέρω τί έκανες φέτος τα Χριστούγεννα

Ξέρω τί έκανες φέτος τα Χριστούγεννα

Το Sport24.gr παρουσιάζει τί έκαναν οι ομάδες της Α2 κατηγορίας την περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος. Ποιες ενισχύθηκαν, ποιες ευνοήθηκαν και ποιες βρήκαν την ευκαιρία να "γεμίσουν τις μπαταρίες" τους.

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Α2 (ελέω εορτών) αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για... ανασύνταξη για τους δεκατέσσερις "μονομάχους". Κάποιοι εξ αυτών φρόντισαν μάλιστα να ενισχυθούν μεταγραφικά, εκμεταλλευόμενοι το σχετικό δικαίωμα που είχαν.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τη δράση των ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας στο διάστημα της διακοπής, λίγες ημέρες πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος που περιλαμβάνει ουκ ολίγα ντέρμπι.

Καβάλα

Κάτι παραπάνω από ήρεμα κύλησαν οι εορτές για τους "Αργοναύτες". Λογικά μιας και αφενός βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφετέρου δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τραυματισμούς. Ο Γιάννης Τζήμας διατήρησε τους παίκτες του σε αγωνιστική εγρήγορση αφού επίκειται φιλική αναμέτρηση με τον Άρη, μέσα στην εβδομάδα.

Λαύριο

Η ηρεμία ήταν συνώνυμο της διακοπής στο στρατόπεδο του Λαυρίου. Οι "κυανοκίτρινοι" ξεκουράστηκαν όσο έπρεπε και ετοιμάζονται για το β' μισό του πρωταθλήματος, που θα τους βρει πλέον να κουβαλούν την ταμπέλα του... διεκδικητή της ανόδου. Ο κόουτς Χρήστος Σερέλης ενδεχομένως να αρνείται αυτό το γεγονός αλλά βάσει εικόνας και βαθμολογικής συγκομιδής, έτσι έχουν τα πράγματα.

Εθνικός Πειραιά

Ακόμα έναν παίκτη προσέθεσε στο δυναμικό του ο Εθνικός Πειραιά, εν όψει του δεύτερου μέρους του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Δεμερτζής θα ενισχύσει την ομάδα του Μάριου Γούναρη από εδώ και στο εξής, αποτελώντας μία ακόμα καλή λύση για την περιφερειακή γραμμή των νεοφώτιστων. Η προσθήκη του δείχνει άλλωστε τη διάθεση των Πειραιωτών να διεκδικήσουν την άνοδο στη Basket League.

Δόξα Λευκάδας

Η Δόξα Λευκάδας δεν ξέφυγε από τη γενικότερη τάση των ομάδων της κατηγορίας να ενισχυθούν στην περίοδο των εορτών. Πήρε μάλιστα παίκτη επιπέδου... Α1. Ο Αλέξης Κυρίτσης είναι ο νέος ηγέτης των Λευκαδιτών, που θα κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια να πλησιάσουν περισσότερο την κορυφή και να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Αρκαδικός

Με πολλή προπόνηση και ελάχιστα προβλήματα κύλησε η περίοδος της διακοπής για τον Αρκαδικό. Ο Γιάννης Καστρίτης δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα, ενώ εκμεταλλεύτηκε την περίοδο των εορτών για να κάνει μία μίνι προετοιμασία. Οι "μπλε" αναμένουν -μεταξύ άλλων- και την επιστροφή του Γιάννη Καραμαλέγκου στη δράση, μετά από αποχή πέντε μηνών.

Παγκράτι

Με την ψυχολογία στα ύψη και τα προβλήματα να απουσιάζουν, οι "ροσονέρι" δεν είχαν πολλά να τους απασχολήσουν στη διακοπή. Ο Ντίνος Καλαμπάκος έδωσε χρόνο για ξεκούραση στους παίκτες του, χωρίς όμως να ρίξει τις απαιτήσεις του όσον αφορά την προετοιμασία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Με την επιστροφή των ομάδων στη δράση, το Παγκράτι δοκιμάζεται στην Τρίπολη από τον Αρκαδικό.

Ψυχικό

Η διακοπή ήρθε στο καταλληλότερο χρονικά σημείο για το Ψυχικό, το οποίο βρήκε -λίγο- χρόνο να επουλώσει τις "πληγές" του. Όχι απόλυτα, αλλά ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων προσέθεσε στο δυναμικό της τον Δημήτρη Μαρμαρινό (38, 2μ07), την ώρα που έμαθε πως χάνει για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου τον Νταμίρ Λάτοβιτς (σ.σ.: λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο ματς με τον Ηλυσιακό). Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Παπανικολάου ταλαιπωρείται ακόμα από το σύνδρομο κοιλιακών - προσαγωγών, ενώ ο Ντίνος Αχής έχασε μερικές προπονήσεις εξαιτίας προβλήματος στον αστράγαλο.

Λιβαδειά

Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου άδραξε την ευκαιρία της διακοπής για να κάνει μία μίνι προετοιμασία, προκειμένου για την ακόμα καλύτερη ενσωμάτωση του Γιάννη Γκαγκαλούδη. Ο πολύπειρος πόιντ γκαρντ αποτελεί το "Α" και το "Ω" των Βοιωτών στο φετινό πρωτάθλημα, επομένως όσο καλύτερα... μάθει τους συμπαίκτες του τόσο πιο εύκολα μπορεί να οδηγήσει τη Λιβαδειά στην παραμονή.

Αετός

Εν αναμονή της επιστροφής του Βαγγέλη Μόρφη βρίσκονται όλοι στον Αετό. Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση λίγο πριν τη διακοπή, με την επιστροφή του στις προπονήσεις να υπολογίζεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Φίλιππος Βέροιας

Η διακοπή έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Δημήτρη Γκίμα να "γεμίσουν τις μπαταρίες" τους, λίγο πριν αρχίσει ένας... ανηφορικός Ιανουάριος. Οι "κόκκινοι" θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά τον Ηρακλή (εντός), τον Ερμή Λαγκαδά (εκτός), το Παγκράτι (εντός) και τον ΟΦΗ (εντός), σε ένα καρέ αγώνων που μπορεί να κρίνει πολλά για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα.

ΟΦΗ

Ο Άλεν Τρεπάλοβατς επέστρεψε στη δράση, αλλά ο Βασίλης Κιτσούλης αποτελεί τον νέο "πονοκέφαλο" του Φώτη Τακιανού. Ο 31χρονος φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από έντονες ενοχλήσεις στη μέση την περίοδο των εορτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από την κατάσταση της υγείας του.

Ερμής Λαγκαδά

Με τον Σταμάτη Μπένα να αναρρώνει σταδιακά από τον τραυματισμό του, η ομάδα του Δημήτρη Μύθου βρήκε την ευκαιρία να ανασυνταχθεί εν μέσω εορτών.

Ηρακλής

Η επιστροφή του Δημήτρη Δέσπου στη δράση αποτελεί το... χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρε ο Ηρακλής φέτος. Ο 38χρονος σέντερ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι του νέου έτους, κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας (10/01). Μέσα σε όλα όμως, ο "Γηραιός" έμαθε πως του επιβλήθηκε νέα τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσει κόντρα στο Ψυχικό -στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία του α' γύρου.

Ηλυσιακός

Με το άγχος της... παρουσίας στην κατηγορία προπονήθηκαν οι παίκτες του Ηλυσιακού το τελευταίο διάστημα. Δεν αναφερόμαστε στον αγώνα που δίνουν για την εξασφάλιση της παραμονής, αλλά στο γεγονός πως η διοίκηση του συλλόγου παλεύει να ξεπεράσει τα εμπόδια που προκύπτουν εκτός παρκέ και να κρατήσει "ζωντανό" το δικαίωμα του Ηλυσιακού να αγωνίζεται στην Α2, μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ