ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατσαρές: "Η άμυνα είναι η δύναμή μας"

Κατσαρές: "Η άμυνα είναι η δύναμή μας"

Ο Νίκος Κατσαρές ήταν καθοριστικός στη νίκη της Καβάλας επί του Ψυχικού. Εν συνεχεία, ο πόιντ γκαρντ των "Αργοναυτών" μίλησε στο SPORT24 για την άμυνα που "είναι η δύναμή μας", αλλά και την... πυξίδα της ανόδου.

Λένε πως για να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Αυτό έκανε το απόγευμα του Σαββάτου (13/12) η Καβάλα. Εκτός έδρας, μάλιστα.

Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα πέρασε νικηφόρα από την έδρα του -"πληγωμένου" λόγω της απουσίας του Νταμίρ Λάτοβιτς- Ψυχικού ( 75-64 ) και έβαλε από τον Δεκέμβριο τις βάσεις της επιστροφής της στη Basket League. Ο Νίκος Κατσαρές, που μίλησε στο SPORT24 για την επιτυχία της ομάδας του, δεν θέλησε πάντως να το πάει πολύ μακριά.

"Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά είναι ένα μεγάλο κέρδος για την πορεία μας στο πρωτάθλημα. Το Ψυχικό είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο. Για εμάς, είναι διπλή νίκη. Αφενός γιατί πήραμε ένα "διπλό" απέναντι σε έναν ανταγωνιστή, αφετέρου γιατί έχουμε "κάβα" για τον δεύτερο γύρο μία σημαντική διαφορά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και στη συνέχεια όμως, για να έχει αντίκρισμα αυτό που κάναμε στο Ψυχικό", εξήγησε αρχικά, πριν σταθεί στα "κλειδιά" του "διπλού": "Η άμυνα είναι η δύναμή μας. Το έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Από εκεί παίρνουμε ενέργεια. Μας βγήκε αυτό στο παιχνίδι με το Ψυχικό. Βάλαμε και κάποια σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο, οπότε είχαμε διπλό όφελος".

Για την ακρίβεια, το διάστημα από το 24ο έως το 35ο λεπτό η Καβάλα έκανε... ό,τι ήθελε στο παρκέ. Απόδειξη το επιμέρους 30-1 που "έτρεξε" σε αυτό το διάστημα. Στο οποίο το 44-37 έγινε 45-67, βάζοντας τέλος στην υπόθεση "νίκη"

Για να "τελειώσει" το παιχνίδι όμως, η Καβάλα χρειάστηκε να παίξει άμυνα. Καλή άμυνα. Γιατί "θα το ξαναπώ πως η άμυνα μάς έδωσε την ώθηση να γυρίσουμε το παιχνίδι. Ήταν το στοιχείο που έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι και άγχωσε το Ψυχικό, στην πορεία της αναμέτρησης. Όπως επίσης και η απουσία του Λάτοβιτς, που είναι μεγάλη".

Η παρουσία της στην κορυφή της βαθμολογίας (σ.σ. αν και το Λαύριο έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) δείχνει τον δρόμο για το πως πρέπει να κινηθεί στην πορεία του πρωταθλήματος, αν και "δεν μπορείς να ξεγράψεις κάποια ομάδα. Ούτε τον Αρκαδικό, ούτε τη Δόξα Λευκάδας, παρά κάποιες παραπάνω ήττες που έχουν μέχρι τώρα. Ακόμα και το Λαύριο δείχνει εξαιρετική εικόνα, πετυχαίνοντας πολλές νίκες. Είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος".

Έναν δρόμο στον οποίο -στη μακεδονική πόλη- έχουν ως πυξίδα την περσινή χρονιά. Τότε που τα λάθη που έγιναν στην αρχή, στοίχισαν. Γι αυτό και ο Νίκος Κατσαρές και οι συμπαίκτες του "μάθαμε να μην κάνουμε εύκολα το λάθος. Κάναμε κάποια μαζεμένα στην αρχή του πρωταθλήματος και μετά ήμασταν αναγκασμένοι να κυνηγάμε τις άλλες ομάδες. Είχαμε το άγχος ότι πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς. Φέτος αυτό δεν υπάρχει...".

Κάπως έτσι, η Καβάλα είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή στην Α2 κατηγορία.

ΦΩΤΟ: kavalabc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ