ΜΠΑΣΚΕΤ

Καρύδας: "Οικογένεια ο Αρκαδικός"

Καρύδας: "Οικογένεια ο Αρκαδικός"
INTIME SPORTS

Ο ιθύνων νους του φετινού Αρκαδικού, Σάκης Καρύδας, μιλά στο Sport24.gr παρουσιάζοντας το μυστικό της ομάδας από την Αρκαδία, που την έχει φέρει τόσο ψηλά στη βαθμολογία.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Αρκαδικός τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Α2. Το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη υποδέχτηκε τη Δόξα Λευκάδας και πήρε τη νίκη με 76-70 . Μια νίκη που έφερε την ομάδα για πρώτη φορά στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας.

Καθοριστικός στην αναμέτρηση ήταν ο Σάκης Καρύδας. Ο έμπειρος γκαρντ των Αρκάδων ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με 14 πόντους, μαζί με τους Χατζή και Τζόρτζεβιτς, Μετά την επικράτηση της ομάδας του, που την βάζει για τα καλά, πλέον, σε τροχιά ανόδου, μίλησε στο Sport24.gr για το κλίμα εντός των τειχών, την παρουσία του κόσμου, αλλά και το πέρασμά του από την Αμαλιάδα για λογαριασμό του Κόροιβου.

Όλα, όμως, ξεκίνησαν από την αναμέτρηση που είχε ολοκληρωθεί. "Ήταν μια αναμέτρηση που ξέραμε από την αρχή πως θα είναι δύσκολη", είπε αρχικά για να συμπληρώσει πως "η Δόξα Λευκάδας είναι μια ομάδα με ίδιους στόχους με εμάς. Πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση και πήραμε τη νίκη στα τελευταία λεπτά".

Από το ξεκίνημα της σεζόν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις. Νιώθετε πίεση;

"Πίεση είχαμε από την αρχή, όμως καταφέραμε να την κάνουμε κίνητρο. Είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστήσουμε, βάσει του ρόστερ που έχουμε. Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με το Λαύριο, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο".

Τι διαφορές υπάρχουν στο πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι;

"Θεωρώ πως υπάρχουν αρκετές διαφορές. Φέτος ξεπετάχτηκαν στα μέσα της σεζόν ομάδες οι οποίες διεκδικούν την άνοδο όπως είναι το Λαύριο και ο Εθνικός. Πέρυσι τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Παλεύουν περισσότερες ομάδες για άνοδο φέτος, κάτι το οποίο κάνει το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Η Καβάλα θεωρώ πως είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο και δύσκολα θα την χάσει έτσι όπως πάει και από εκεί και πέρα για τη 2η θέση είναι όλα ανοιχτά. Όσο περνούν οι αγωνιστικές θα μεγαλώνει και το ενδιαφέρον".

Το κλίμα ανάμεσά σας παίζει ρόλο;

"Σίγουρα παίζει ρόλο. Η λέξη οικογένεια αντικατοπτρίζει πλήρως τον Αρκαδικό. Όλοι έχουν μπει σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και όλα πηγαίνουν καλά. Έχουμε 12 τελικούς μπροστά μας αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το Λαύριο".

Η παρουσία του κόσμου πόσο σημαντική είναι;

"Είναι ο έκτος παίκτης, ο οποίος μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην υπόθεση ανόδου. Ο κόσμος του Αρκαδικού έχει ακολουθήσει την ομάδα και στο Ψυχικό, όπου πήραμε μια σημαντική νίκη. Μας γεμίζουν με χαρά και αισιοδοξία και εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε να τους ευχαριστούμε κάθε φορά με τις νίκες μας".

Μετά τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού η επιστροφή στην Α1 για εσένα είναι ένα απωθημένο;

"Θεωρώ πως μπορούσαν να ήμουν στην Α1 με την προηγούμενη ομάδα μου, τον Κόροιβο, όμως για α-β λόγους, τους οποίους γνωρίζω εγώ, με πούλησαν. Πάντα θα προσπαθώ για το καλύτερο. Για μένα ο στόχος είναι να ανεβάσω την ομάδα κατηγορία. Το κλίμα με βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό. Ευχή μου είναι να βρίσκομαι εδώ και του χρόνου. Στον Αρκαδικό από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν και εγώ δίνω το 100% για να βρεθεί η ομάδα στην Α1".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ